Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 15-21 aprilie 2024

22 Apr 2024 23:34 - 26 Apr 2024 08:04 #4854 de angela
saptamina 15-21 aprilie 2024 a fost scris de angela
Saptamina aceasta are doua rapoarte de la Andrei, care a fost deosebit de 'harnic' :)

1- La inceput de saptamana se prognoza o vreme foarte rea pentru Vineri-Sambata. Ca sa nu ramanem(in Bucuresti) fara plimbarea saptamanala am zis sa profitam in avans.  Asa ca am pornit Marti (16.04.2024) si am urcat in regio CFR la 9:25 din Nord cu destinatia Băile Sărata Monteoru hc( HALTA) .Evident se putea si mai devreme cu IR catre Buzau. Alt regio era mai devreme pe la 4:30 cred ,dar, desi ora ar fi fost excelenta, nu era de noi :)... Se putea la fel de bine si la 9:35 cu un regioexpres Transferoviar(pret bun) ,dar, la Buzau.Era tot aia pentru ca autobuzu tot acelasi era si doar 3lei in plus plus vreo 5-10 poate la tren. Noi suntem insa cu card tren plus de la CFR. Dealfel era sa  intarziem , am luat biletul online in fuga de la autobuz catre peronul unde era garat trenul si la 9:24 am urcat in vagon apoi trenu a plecat. Atentie! Acest tren circula(inca) numai de Luni pana Vineri. S-D luati tren catre Buzau si de acolo autobuz. Sunt
destule trenuri (mai scumpe) de la ora 4si pana la 9:35 Oricum stiam ca peste 10 minute e particoleru, acesta ajungea la Buzau innainte ca noi sa ajungem la halta, In plus innainte de Mizil am stationat-intarziat vreo jumatate de ora la o reperatie de cale(particoleru deja ne depasise). Nu a fost bai ca autobuzul din Popas Merei  este la 3...500m de halta ,si  avea oricum ora fixa. Am asteptat si autobuzu vreo 20 de minute. Mai exact personalul ajunge in halta pe la (11:50 teoretic parca) iar busul pleaca din Buzau pe la 12:15 in conditiile in care teoretic ''tu'' ajungi sa il astepti pe la 12 in statie la Poas Merei. Noi am intarziat juma de ora dar tot am asteptat 15....20 minute. Autobuzele vin doua simultan 20 de Nenciulesti si 19 de Monteoru.Stiam bine asta ca aveam instalat din tren o aplicatie care arata ca si la Bucuresti autbuzul in timp real cum vine la statie. De data asta am luat 20 (ne urca si mai sus asta) si am facut traseul (pana la Monteoru)cu un rezumat filmat si pozat aici: youtu.be/3va4B7AUV5I
              La intoarcere am luat un bus de ora16 pentru ca la 16:45 aveam personal de naveta in halta(luat pana la Mizil unde am urcat in Transferoviar) . Atentie doar de Luni pana Vineri si in plus se va desfiinta in curand acest personal. Altadata o sa mergem cu busul la Buzau nu la Popas Merei, Urmatorul autobuz ar fi fost pe la 18 si pe la 19 ''luai'' IR din Buzau....cam asa va fi data viitoare :) sau cu bus de ora 16 iei din Buzau dar la mustata Transferoviaru care e mai ieftin (de studiat)

PS: In sezon estival e posibil ca programele de autobuz sa se imbunatateasca,vedem...si sa difere semnificativ. Nu merita luat alt tren pentru ca autobuzu e destul de rar si nu te potrivesti cu trenu la autobuz. Deci acu e cel mai bun Transferoviar(ora pret etc) sau regioCFR in timpul saptamanii. Dar in Buzau nu te plictisesti sunt sigur.Acolo gasesti si ''covrigi'' asa se zice...Cine poate sa ia IR mai devreme ori perfectul regio pe la 4 jumate:))

2-
Sambata 20.04.2024 am ales sa facem ceva usor(tot pe la deal).
Am cautat(si am gasit) intrarea pe creasta Ghiosesti(malul stang geografic al Beliei),
Am coborat la Breaza N, am traversat Belia peste podul de  calea ferata apoi (catre)sus in Ghiosesti, In localitate am explorat cateva poteci(parleazuri).Apoi la gara in Comarnic. Iata un film cu poze youtu.be/FQ8W9ZtjLuc

PS:Ramane sa exploram si cealalta creasta (celalalt mal).

PPS:  o harta
www.google.com/maps/d/edit?mid=15di0Xu7H...wDeZftfU&usp=sharing

PpPS:  Am fi dorit sa optimizam un traseu de la (sau catre)schitul Lespezi dar nu a fost timp pentru ca ne obosisem nitel si cu valea Beliei,dar, este ca si trasat iar de (Posada-Ghiosesti-Gura Beliei) dansul ne vom ocupa cu siguranta(acu parleazurile le stim)

De la Liana P am primit un album intirziat cu o tura in Baiului:
Intr-o zi frumoasa si norocoasa de 13 aprilie ne strangem 10 drumeti hotarati sa urcam Baiul Mare. Pornim din Sinaia pe Plaiul Tufa, apoi pe Cumpatul si tup pe Baiul Mare si de acolo spre Sorica si coborire in Azuga. De la Cazacu ne intalnim cu tot mai multe grupuri si, din pacate, si cu ATV-isti. Deja au aparut portiuni cu  iarba distrusa pe pante; ar trebui interzis accesul ATV. De la Popasul Uriasilor ramanem din 10 negri mititei, cei 7 pitici. Adica Mihaela, Monica si Anca coboara mai repede pt Regio de 16,47. Noi ceilalti facem o pauza generoasa la Popasul Uriasilor, un loc cu atmosfera vechilor cabane. Intreb de o prajitura de post si ce crezi? Ne raspunde: "Stati putin ca in 20' e gata" Si ne-a facut o rulada cu mere pe cinste. Coboram spre Azuga prin dreapta forestierului, pe TA si, pt ca tot mai aveam timp pana la Regio de 18,31, eu cu Minela si cu Lia, mai facem o pauza intr-o poienita deasupra Azugii - poienita anuntata din timp de Minela. Tineretul progresist prefera sa se cinsteasca intr-o carciumioara in Azuga. Ne reintalnim in gara. Trenul, destul de aglomerat in Azuga, gasim ceva locuri disparate. Deci ideal ar fi de urcat din Predeal.
photos.app.goo.gl/sAgF8HpzBVgc3riv7

si unul recent:
Sambata asta Mihaela propunea  o tura pe V. Leucii si V. Iadului pentru maseaua ciutei si liliac salbatic, dar aflam din tren ca sunt noroaie mari, asa ca renuntam la vai si ne orientam catre culmi. Noi cei 4 din IR ne intalnim in Busteni cu Gabi si Marinica la intrarea pe Coama Lunga, continuam  pe Vf. Grecu, apoi pe Leuca Mica, trecem pe langa Vanatorii de munte (amintindu-ne ce ospitalieri erau odata soldatii in termen). Ajungem La Cleste si apoi pe drum la Forban, traversam drumul de Paraul Rece, urcam si coboram de n ori pe Muchia Fetifoi si apoi  coboram prin padure, paralel cu drumul de  la Trei Brazi, pana in Predeal. O tura cuminte si placuta, destul de cald cand iesea soarele si fara precipitatii, cu exceptia zapezii care se mai scutura din brazi. Am imprumutat cateva poze de la Mihaela ca sa ma vad si eu. Multumesc Mihaela.

photos.app.goo.gl/VUuwZfTgbAxwLYa68

Am primit si de la ArtemizaDrumetie din Oltenita spre plaja Dunarica:
Marti 16-04-2024 ,  intr-  o  zi  superba    cu  soare  ,  un  numar  de  14  montaniarzi  al  Clubului  Alpin Floarea  de  Colt  Bucuresti , dar  si  simpatizanti am  plecat  intr-o  drumetie  din  Oltenita pe  malul  Argesului , apoi  prin  padure    pana  la  plaja    Dunarica Ne-am  bucurat  de  o  vegetatie  luxurianta  cu  toate  nuantele  de  verde , am  inspirat  aer  curat  ,  in  ciripit  de  pasari,  am  cules  plante  medicinale  si  ciuperci  , iar  la  ora  14,00  ajunsi  la  plaja  Dunarica  (  inundata  ! ) , ne-am oprit  la  picnic  chiar  vis-a-vis  de  Turtucaia  oras  pescaresc  port  din  Bulgaria . Memorialul  de  la  Turtucaia , aflat  in  cimitirul  militar  al  orasului  ne  aminteste    de    batalia  ce  a  avut loc  in  perioada    1  - 6  septembrie  1916  intre  trupele  romane  , bulgare si  germane  . Batalia s-a  incheiat  cu  infrangerea trupelor  romane  , care  aparau  capul  de  pod.
photos.app.goo.gl/VQwHkmzud8CH9Ejs8



... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 26 Apr 2024 08:04 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.157 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.