saptamina 13- 19 mai 2024

20 Mai 2024 15:09 - 28 Mai 2024 12:08 #4867 de angela
saptamina 13- 19 mai 2024 a fost scris de angela
De data aceasta saptamina este sub semnul excursiei de traversare a Baiului, organizata cu atita entuziasm de 2 ori pe ani de Emil.
Prognoza nu a fost grozava, dar pina la urma cei care au indraznit sa mearga la munte, nu au regretat.
Tot in ideea de prognoza dubioasa, am ales si noi cu Silvia o tura mai scurta simbata, am mers de la Posada (venite cu 3023) spre schitul Lespezi si Stina Plesuva, pe DF Obielei. Erau vacile deja sus si am intilnit si ciobanii acolo, chit ca au coborit la un moment dat la vale cu masina, parea ca deja sint stabili sus. In rest cam pustiu, cind noi coboram aparusera citiva plimbareti spre drapel. (poze putine, dar am compensat cu excursia de duminica, la padurea Comana, in Vlad Tepes, unde bujorii erau trecuti (am mai gasit petale cazute pe jos in locul pe care l-am vizitat 'de control'), dar pe Gurban si baltile lui au fost inca destul de multi stinjenei galbeni. Am explorat o zona mai salbatica pe unde nu am mai fost/partial unde am gasit si un al doilea izvor, in afara de cel stiut de linga intrarea dinspre sat.
photos.app.goo.gl/NpogeggwGxQUugbs6 Plesuva- Stinjenei de Gurban (VladTepes)

Raportul lui Andrei B, de vineri il gasiti la www.floareadecolt.com/forum/cronica-seni...de-vineri-17-05-2024

Artemiza a fost la narcise, de data aceasta.
Sambata 18-mai 2024  la  doar  5  zile  dupa  excursia  de  3  zile  Macin, am  plecat  in  drumetie  din  Sinaia - Valea  Rea cu  gandul  sa  mai  gasim  narcise  inflorite .  Noi  patru  (Artemiza,  Camelia, Gionny si Anca V), din spatele garii  Sinaia  am  urmarit  drumul  forestier -Valea  Rea prin - padurea de fag, ajungand primii  sub  Saua  Baiului, apoi un urcus  destul  de  abrupt  spre  Culmea  Cumpatu.  Era  o  placere sa privesti de sus Valea Rea cu sirul lung al  iubitorilor  de  flori  ce se pregateau sa  ajunga  pe  Baiului . Am  admirat  si  ne-am  imbatat  cu  parfumul  narciselor  salbatice ,  dar  si  multe  alte  flori  :  irisi  gentiene , bulbuci  de  munte , trei  frati  patati , plante  medicinale:  ciubotica  cucului ,brusture , in  padure  la  coborare  in  Sinaia  am  cules  ciuperci  (  pastrav  de  fag ! ).  Norii  de  sus  ne  amenintau  cu  ploaie  , dar  norocosii  de  noi  ,  am  scapat  cu  bine !
photos.app.goo.gl/WnACBuczxkVAgbvm7

De la Svetlana am primit o excursie in Reunion:
O drumetie în insula Reunion (Departement d'Outre Mer francez, oceanul Indian, la est de Madagascar), în jurul circului Mafate al masivului Piton des neiges (3070m).

Si varianta Svetlanei: photos.app.goo.gl/7vnBkoA9BTmR16e59

Reunion - Pe meterezele Mafate: photos.app.goo.gl/P7Nb3Y7aJqNpmpnDA
Mafate este unul dintre cele trei mari circuri naturale ale masivului Piton des Neiges, al cărui cel mai înalt vîrf are 3070m , pe insula Reunion.  Acest circ s-a format din prăbușirile tectonice și eroziunea torenţială puternică. Circul Mafate se întinde pe teritoriile municipalităților Saint-Paul și La Possession.  Câteva sute de locuitori, numiți mafatai, ocupă și cultivă diverse zone plate, numite „insulițe”.
Mafate se află în zona centrală a Parcului Național Reunion, creat în 2007, insulițele făcând parte din Inima lui locuită . Este clasificat din 2010 ca sit al patrimoniului mondial de către UNESCO .
Niciun drum nu deservește interiorul circului: accesul este deci posibil doar pe poteci, pe jos, sau pe calea aerului, cu elicopterul. Este o mecca pentru turismul de drumeții în Reunion.

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 28 Mai 2024 12:08 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Mai 2024 19:57 #4868 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 13- 19 mai 2024
In acest sfarsit de saptamana am fost calatori urbani cu bicicleta. Am revazut cu drag locuri pe unde am mai trecut si am descoperit cu uimire si fascinatie locuri noi in orasul bucuriei, Bucuresti. Un Bucuresti mai placut vineri in apropiere de week-end si frumos duminica cand traficul era ceva mai aerisit... Vineri am refacut in mare parte (dar si cu zone noi) un frumos traseu pe care am mers prima data cu Iura Nistoroiu. Duminica am descoperit zone noi in apropiere de centru si a iesit per total o tura f. frumoasa.

photos.app.goo.gl/ZjqJUR5eUtHNgbUz9

photos.app.goo.gl/5CqXwYpdwu99ienW9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
21 Mai 2024 20:40 #4872 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 13- 19 mai 2024
Adaug cateva poze din excursia la Comana de duminica:

photos.app.goo.gl/AMG8BQ9eFnC1WT3L6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.180 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:44, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:15. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:56, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.