Saptamana 5 August - 11 August 2024

10 Aug 2024 18:40 - 10 Aug 2024 18:42 #4923 de ROFMihai1075
Saptamana 5 August - 11 August 2024 a fost scris de ROFMihai1075
Salut!
Ne era dor de stanca dar si de frumosul oras - cetate: Brasov. Vremea era tocmai buna pentru escalada dupa ceva ploi la sfarsitul saptamanii precedente asa ca am mers la Faleza Junilor de la Pieterle lui Solomon. Miercuri si joi am escaladat peretii... Vineri ne-am plimbat prin Brasov pana spre seara, pentru ca ploaia ce a inceput dimineata ne-a indepartat de faleza. S-a deschis Cetatuia Brasovului deocamdata nefiind nici o taxa... 
La faleza traseele urcate in cele doua zile au fost: Fituica 5b+/5c, Facultativ 6a si Recreatia Mare 6A. Foarte frumoasa faleza, cu trasee recent echipate si intretinute de baietii de la Clubul Alpin Roman Brasov, carora le multumim!
Cateva imagini de la faleza Junilor si din plimbarile noastre prin Brasov:

photos.app.goo.gl/fjsaS5GcBFvrWAR16

photos.app.goo.gl/wT19ZavB8wbEhfxP9
Ultima editare: 10 Aug 2024 18:42 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
15 Aug 2024 13:57 - 16 Aug 2024 12:48 #4924 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 5 August - 11 August 2024
Cum 'pisica nu era acasa', abia la intoarcere, vin si eu cu rapoartele prienilor nostri de munte.
Va veni si al meu, dar aveti putintica rabdare, am venit azi noapte cu trenul, dupa o saptamina pe drumuri mai mult sau mai putin transilvane (transilvanice :D)

Am primit de la Andrei V un nou raport interesant, pe care il pun in deschidere:
Valea Coltilor -partea superioara a vaii Galbinele- Strunga Galbinele -Valea Scorusilor -BMC- Hornul lui Gelepeanu- Platou -Jepii Mici
Echipa Andrei V si Andreea M.
        Ne  hotaram sambata seara ca nu putem rata fereastra de vreme buna de duminica 11 aug si alegem sa facem o incursiune in abruptul Bucegilor.
        Nu mai facusem V Coltilor de cativa ani iar pt Andreea a fost premiera.
      Cer cateva informatii de la Gabriel Bazacliu, imi transmite ca au mai aparut cateva pitoane  in punctele cheie ale vaii, respectiv 2 saritori notabile unde am folosit asigurari.Ambele au pasii dificili pe partea dreapta in sensul de urcare.
      La 10: 15 intram pe vale la 13 30 luam masa in partea superioara a vaii Galbinele admirand Hornul Coamei si cativa cataratori ce se aflau in perete.
      Deoarece aveam bilete de intoarcere la IR ul de 21 :22 , alegem sa prelungim tura urcand pe platou. ( Initial voiam sa coboram pe Hornul dintre Fire sau pe BMC spre V Priponului , dar ar fi fost prea rapid si era pacat sa nu petrecem cat mai mult timp pe sus avand in vedere conditiile meteo )
    Aflu de la Cabana Caraiman detalii despre cazare. Au 3 camere in care se poate dormi. Una de 4 locuri , una de 6 si una de 7 pers. Cazarea costa 100 lei/pers. Nu m-au lasat sa vad camerele deoarece aveau turisti cazati in ele.
      Carari cu soare!
photos.app.goo.gl/v8eJi24bEUbAZUY9A


Artemiza fost intr-o excursie altfel, la initiativa Dianei D: Nocturn -6 ore pe Vf. Cazacu 1753 m. alt. dupa Perseide !
Iata  o  alta  noapte  de  6  ore  petrecuta  sub  cerul  liber  cu  membrii  si  simpatizanti  (  23  la  numar ) ai  Clubului  Alpin Floarea  de  Colt  Bucuresti    in  10  / 11  august  2024.  Ne-am  intalnit  in  Azuga majoritatea  si  am  urcat  pe  Sorica  spre  Popasul  Uriasilor (  pauza  30  minute  ),  apoi  am continuat  pana    pe  Vf.  Cazacu  (  1753 m. alt. ),  unde  ne-am  instalat  cu  izopren  in  saci  de  dormit , doua  corturi ,  timp  de  6  ore    sa  admiram  cerul  cu    perseide  ! Pe  Vf.  Cazacu  ( 1753  m. alt. )a  fost  vant  destul  de  simtitor  ! Dar  placerea  care  am  avut-o  pe  parcursul  drumetiei  pana  la  Popasul  Uriasilor cu  privelisti  superbe  si  incantatoare    spre  asfintit  cu  Crucea  Cariamanului  de pe  Bucegi -  luminata , iar  in  stanga  ei  luna  zambitoare -  este    de  nedescris  in  cuvinte  !  O  primire  deosebita  am  avut  la  Popasul  Uriasilor : ceai , ciorba , cafea  , prajituri  (  tocmai  fusese  ziua  de  nastere  a  Elei ! ) . Ajunsi  la  Vf.  Cazacu,    ne-am  instalat  in  sacii  de  dormit  cu  privirile  spre  cerul  instelat  !    Dimineata  toti  am  admirat  rasaritul  de  la  primele  imagini , apoi  am  servit  micul  dejun  "gratuit "  din  natura  :  afine  si  merisoare  !  Am  avut  grija  ca    natura  sa  ramana  la  fel  de  curata  cum  am gasit-o . Cu  greu  ne-am  desprins  de  la  cules  afine  si  merisoare  pentru  cei  dragi    de  acasa ,  apoi  am  urmat  drumetia  spre  splendida  culme a  Zamorei  care  ne-a  condus  in  3  ore  la  Busteni !  A  fost  o  placere  sa  particip  la  aceasta  drumetie  nocturna  cu  multi  brasoveni , sinaieni  ,  bucuresteni  (  multi  vazuti  pentru  prima  oara !  ).
photos.app.goo.gl/GWgubykyQiwZBnTU7

Svetlana raporteaza din Piatra Craiului: Incursiune în Piatra Craiului, din Sătic către Marele Grohotiș, pe la Crucea Granicerului, Prepeleac, Cerdacul Stanciului, coborîre în Sătic prin Garofița Pietrei Craiului.
photos.app.goo.gl/tEiDVzzr3QKhQHRD6

Am mai gasit in inbox, la intoarcere din periplul nostru prin tara cu Andra si Valentin F (si Mihai si Dana, in primele zile) si ceva de la Andrei B:
Saptamana aceasta am fost cu Serban.
Vineri, cu Basarabul si intoarcerea obisnuita, ora 16, din Nistoresti.
Traseul clasic a fost pe sub Boncu urcand de la Breaza nord  si o coborare mai neconventionala direct pe sosea prin Nistoresti
Filmul si poze sunt aici  youtu.be/F6tXpKpwibY


Calupul meu de amintiri de vacanta de august/partea 1(?) - o saptamina cu A&V si TAZ... si cum ziceam a fost si cu Dana si Mihai, la inceput:
T17_1 Pentru ca exista! (Pauleni-Atia, via Firtusu)
photos.app.goo.gl/rh9vfxqPiFo5ijnQ6

T17-2 (intermezzo, nu Via Transilvanica): Harghita-Madaras
photos.app.goo.gl/RGrZYKVoQzDPPos29

T17-3 ViaT auto + (pentru mine revenire pe sectorul) Sieut-Posmus, in sens invers + castelul Kemeny de la Brancovenesti, castelul Teleki din Posmus... si povesti cu ursi de la "mama"(tatal?) lor
photos.app.goo.gl/1pmhUrw4T3FBqgmeA

T17-4_5 Tasuleasa/Ciosa- Lunca Ilvei/Lunca Ilvei-PoianaStampei
photos.app.goo.gl/FgNLwZAtSUpFmKPb6

T17-6 Revenire in Bucovina, altfel (cu TAZ)
photos.app.goo.gl/bAPznv5ShdwUYU5j6

daca vreti si povestea: www.floareadecolt.com/forum/jurnale-ture...ilvanica-si-pe-linga


... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 16 Aug 2024 12:48 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
19 Aug 2024 08:17 - 19 Aug 2024 08:20 #4926 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 5 August - 11 August 2024
ceva deosebit de la Emil:
tura pe vârful Ankogel (3252 m) din Alpii Austrieci, pe pe 5 august.

Pe data de 5 august am ajuns pe un varf mai mare de 3000 m altitudine, pentru prima oară în viața mea. Este drept ca nu am pornit de jos, din vale, ci luat telecabina din Mallnitz (1280 m altitudine) la peste 2500 m altitudine și de acolo am pornit către vârful Ankogel (3252 m). Traseul a fost interesant dar pe măsură ce ne apropiam de vârf, destul de accidentat. Lespezile de piatră nu prea erau foarte stabile la fel și poteca, în unele locuri friabilă, așa că trebuia atenție, mai ales la coborâre. Marcajul era vizibil la început dar cu cât te apropiai de vârf era destul de șters. Eu am rătăcit poteca de trei ori, la coborârea de pe vârf. Am prins o vreme ideală pentru urcuș, nu a fost nici foarte înnorat, dar nici soare puternic. Următoarele două zile, după masa și seara, a plouat, așa că luni am avut baftă, au fost doar câțiva stropi. Vârful Ankogel este foarte îngust, ca un fel de pinten. Crucea unde am făcut poza de grup este cu 10 metri mai jos, la 3242 m. Când am ajuns pe vârf s-au ridicat norii și am putu admira ghețarul din vale. Zona aceasta a Alpilor este un fel de combinație între Făgăraș și Retezat, dar la o scară mult mai mare. Diferența dintre vârf și fundul văilor este de peste 2000 de metri (chiar 2500 m). Pe lângă bucuria de a ajunge un vârf la peste 3000 de metri altitudine a fost cea de a merge în drumeție cu Jeremosh după o pauză de doi ani de zile. Ne completăm foarte bine și cele mai grele trasee pe care le-am făcut până acum au fost împreună cu el. Tura aceasta ne-a deschis apetitul de a explora mai mult Alpii Austrieci. Cel mai probabil vom reveni peste doi ani ca să urcăm pe cel mai înalt vârf din Austria (Grossglockner, 3798 m). Dar până atunci ne vom antrena și mai ales vom câștiga experineță, pas cu pas. În următoarele săptămâni, în limita timpului liber, voi mai trimite și alte albume cu tura noastră din Alpii Austrieci, de la începutul lunii august.

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/oqKNMpideyM3Ahsu7
Ultima editare: 19 Aug 2024 08:20 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.158 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.