Saptamana 7 Octombrie - 13 Octombrie 2024

14 Oct 2024 16:04 - 15 Oct 2024 14:02 #4953 de ROFMihai1075
Saptamana 7 Octombrie - 13 Octombrie 2024 a fost scris de ROFMihai1075
Salut!
Cu un week-end prognozat mai bun decat cel precedent, s-a mai incheiat o frumoasa saptamana de mijloc de toamna. Avem si cateva rapoarte:

De la Andrei B:

De asta data Vineri 11 octombrie 2024 am mers catre munte.

Tot cu Basarabu (7.48)).
Tot Ileana ,Irina si Cornel,
Ileana
youtube.com/shorts/o_J6sTdK1XM
Irina si Cornel
  youtube.com/shorts/QHRr54ic_Zo
dar si Cezar fu de data asta. 
 Cezar
  youtube.com/shorts/oY2bQPXeLH8
In plus fata de trupa obisnuita  s-au prezentat la tren ,au si venit cu noi si Vasilica, 
Vali 
youtube.com/shorts/ICVK_eG_vuw
Si Ilie,  
Ilie 
youtube.com/shorts/Oo3OQiFhvzg
Evident si trupa lu Serban era pe tren.
Am fi vrut sa ajungem pe creasta Bailului dar nu am ajuns. Sa zicem
ca vremea dubioasa ne-a speriat.
Ori bagaju era greu/ciupercile.
Asa ca in loc sa urcam pe Florei si sa coboram pe Vasai  am urcat pe sub Gagu( pe creasta Gagu mare) si am coborat pe Bogdan.
youtube.com/shorts/vfMCGzkctio
Iata filmul si pozele,
  youtu.be/pwuRGH0ump4

ps stiam de la Angela scurtatura
youtu.be/ra7bMY6f7MY

Vali C ne-a trimis un raport:

Ma gandeam sa caut o zona pt un atelier de rapel spre Refugiul Coștila
Discutasem cu o zi inainte despre asta la Sala Radio si Anca S dar si Mircea V mi au sugerat ca daca nu vreau stanca Sf Ana as putea alege niste stancarii aflate pe partea stanga a potecii spre ref Costila , cam la 30 min distanta de borna unde este bifurcatia Valea Alba-Ref Coștila.
Anca acolo a invatat tehnica de rapel de la Eugen Rusu.
Zis si facut , cobor in gara la Busteni.
Ploua marunt dar nu suficient ca sa imi pun jacheta de ploaie.
Trec de Caminul Alpin si incep sa urc prjn mizeria lasata de taierea celor cativa copaci batrani de la inceputul potecii.
Urc fara sa ma grabesc si prin padure vad o tipa in coborare. Ne salutam, intram in vorba si pentru ca tot nu avea cu cine merge i am propus sa cautam impreuna locuri de rapel.
Intr adevar  la locul indicat de Anca am gasit niste stanci numai bune pt rapel, corzi de 15m dar si pt 40m.
Cum aveam la mine instrumentele pentru testarea locului, m am facut si cu un prim participant. Fata nu mai facuse rapel asa ca am exersat prezentarea pe care o gandisem , dar si probele practice, cam 1h 30 min, cu 2 reprize de ploaie usoara.
Am urcat apoi un pic spre Valea Alba , la verdeata tot pe o ploaie marunta, in tricou.
Norii erau josi, dincolo de verdeata cu aprox 300 m nu se vedea mare lucru.
Daca nu era ceata as fi fost tentat la o tura, dar asa ...
Ne am intors la borna bifurcatie cu Ref Costila si am urcat catre refugiu cautand si alte locuri pt rapel dar nu am gasit ceva convenabil. Ploua usor in continuare iar vegetatia umeda ma udase zdravan pana la genunchi.
La refugiu am gasit ceva locuri dar trebuie muncit un pic ca sa ajungi la ele. Poate dupa antrenamentul la stancile de mai jos ar merge...
In fine intoarcerea in Busteni gară unde am ajuns la 15.40.
Poze de unde, pe ploaie si ceata?

De la echipa OM adica Mihai si Octavia - o plimbare in Delta Vacaresti:

photos.app.goo.gl/hCgLJLnD8LRku5UG7

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 15 Oct 2024 14:02 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
15 Oct 2024 13:58 - 15 Oct 2024 13:59 #4954 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 7 Octombrie - 13 Octombrie 2024
Iata si un raport de la Andrei V:

Apus si rasarit in Crai 13 -14 oct

Vremea urata de sambata ne-a zadarnicit putin planurile de a sarbatori ziua Andreei la inaltime.

Prognoza insa tine cu noi si vedem ca duminica si luni vremea se arata perfecta, reusim sa ne mobilizam astfel ca duminica la ora 10 eram in parcarea din Plaiul Foii.

Urcarea pe Lanturi merge mai bine decat ne asteptam , tinand cont ca aveam rucsacii mari si grei ( fiecare avand cate 5l de apa cu el). La 16 suntem deja instalati in ref din Saua Grindului. Initial doar echipa noastra de 3 pers, ulterior un solitar ce a preferat sa-si puna cortul in spatele ref iar in jur de 18 a mai aparut o echipa de 3 baieti ce aveau de gand sa continue spre Creasta Nordica.

La apus tragem o fuga pana pe vf La Om sa vedem spectacolul naturii.
Colegii cu care am impartit locul de dormit sunt oameni linistiti astfel ca la 20:30 se da stingerea. Peste noapte vantul si-a facut de cap (40-50km/h, temp iar in ref temp a fost in jur de 8°C).

Stiind ca avem toata ziua la dispozitie, tragem de timp astfel incat plecam in jur de 9 spre Creasta Sudica. Tipul solitar ni se alatura.

Soarele si privelistea ne imbie sa facem pauze lungi si dese. Pe creasta mai intalnim un alt solitar ce urca alaturi de un pekinez alpinist, ne-am amuzat cum un caine atat de mic poate depasi obstacolele intalnite pe traseu.

In jur de 13 incepem coborarea din saua Funduri spre Marele Grohotis iar la 17:15 suntem in parcarea din Plaiul Foii.

Doua zile de toamna autentica petrecute in unul din cel mai frumos masiv montan din tara.
photos.app.goo.gl/ZfJNVAX6zQkN83SdA
Ultima editare: 15 Oct 2024 13:59 de către angela.

Mai Mult
17 Oct 2024 18:54 #4955 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 7 Octombrie - 13 Octombrie 2024
Vă trimit albumul cu tura din Bucegi de duminica trecută (13 octombrie).

Traseul a fost: Sinaia (Cota 2000)-ocolire vârf Furnica-Șaua Călugărului (1950 m)-Piatra Arsă (1950 m)-Babele (2292 m)-Șaua Șugărilor (2295 m)-La Cerdac-Șaua Văii Cerbului-Vârful Omu (2507 m)-Valea Cerbului-Poiana Coștilei-Plaiul Fânului-Bușteni.

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/BCm3zHUBwUhAuT437

Filmuletele se pot vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=FIOur_naD8o

www.youtube.com/watch?v=Yc3EqzvxpuE

www.youtube.com/watch?v=OVUslJrkomE

Primit de la Emil G.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.216 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor