saptamina 18-24 noiembrie 2024

24 Noi 2024 08:36 #4986 de angela
saptamina 18-24 noiembrie 2024 a fost scris de angela
A inceput distractia de iarna cu viscol la munte si vinturi codate.
Grupul de vineri a fost la plimbare prin zapada de la Sinaia la Poiana Tapului pe DF pe sub cariera, altii au incercat poate sa infrunte vinturile, dar putini... sau au aminat excursia saptaminala pe duminica.

Cind n-ai stare, dar prognoza e prea neplacuta si ti-e lene sa te scoli de dimineata, te adaptezi: noi (cu Silvia)am mers la noroi la dealuri (prea curind nu mai merg pe acolo!).. si am facut talpi de citeva ocale! Ne-am intilnit cu 1 om carind lemn de foc pe la Frasinet (sus), 1 calaret pe culme, si am zarit de la distanta 2 plimbareti aproape de monumentul de la Cornu, aproape de unde incepe asfaltul.(am renuntat la ideea de Plesuva si probabil nu am gresit, tot noroi ar fi fost si muuuult mai rece si vint. Am mincat catina... pe sus si nuci, pe canion la coborire. Coborirea a fost fara alunecari pe poteca prin canion - cea mai frumoasa parte a turei, poate.)
photos.app.goo.gl/H9aFsuMQeJbT5C4t6

Nu stiu cum a fost la Azuga- era o idee de Grecu pe IR.
Am auzit ca Geoarhiva avea un plan de Florei- m-a interpelat o doamna in statia de STB in drum spre casa daca am fost cu Andrei Ionel. NU am fost. :) I-am spus ca prietena ei - de la care stia- probabil va veni peste 2h, cu urmatorul tren.

Asteptam vesti de la colegi, rapoarte cind or avea.

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Noi 2024 09:41 - 27 Noi 2024 09:45 #4987 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 18-24 noiembrie 2024
iata ca au venit si rapoartele (nu am avut acces la calculator vreo 3 zile, asa ca abia acum le adaug aici):

Svetlana a fost la zapada:
O excursie foarte frumoasă pe o ninsoare viscolită!

Grecu-Gîlma

Andrei B si Ileana, au fost duminica
De data asta ( 24 noiembrie 2024)  numai clima a fost motivul pentru am ales motivul de a merge Duminica la munte. Chiar si daca era  votarea.
Vorbisem cu Orlando sa trecem pe la Cornu-Campina. Am luat R3023(7.45) catre Nistoresti halta si pe la 16.30 (R3028 ne-am intors din gara Campina.
intre timp am urcat creasta intre Frasinet si Cornu , ea ne fusese frumos recomandata de AngelaV chiar cand eram in drum (tren) prin postarea de pe munte Vineri (ea fusese prin noroaiele acelea cu o zi inainte) .  Eu si Ileana eram obisnuiti cu noroiul (chiar ii simteam lipsa de ceva vreme) . Orlando tot (cam) asa .  Cu toate acestea in mod corect Orlando si-a avertizat trupa despre riscuri si pericole si a propus o modificare a traseului. Trupa (curajoasa) a refuzat. sant insa sigur ca trupa lui Orlando inca nu daduse vreodata de (asa) noroaie. In fine, in cunostinta de cauza, am atacat creasta. in scurt timp era cucerita. ajunsi la Cornu ,dupa o pauza sub cruce, am coborat Poteca Haiducilor (canionul Antonescu) direct catre o sectie de votare (unde ne-am votat ). Apoi am lalait-o in graba catre Campina, Parc SOCERAM, muzeul Hasdeu (Ileana,Orlando si trupa au si vizitat), unde eu nu aveam ce cauta (desi nu sunt religios/superstitios) pentru ca resping orice asociere cu spiritismul/incantatiile demonice. Am bagat nasu la intrare (desi nu -clar- aveam intentia sa vizitez) ,imediat ce am simtit mirosul de mucegai de biblioteca am facut instantaneu stanga imprejur.
Grupul s-a spart la iesire din muzeu (fiecare pe cont propriu, unii cu taxiul altii pe jos)  Eu si Ileana cinci minute am cautat casa memoriala muzeu Nicolae Grigorescu , dar ne-am razgandit (era tarziu cam ora 16) . Am luat-o la picior catre gara unde am prins trenul usor intarziat (de fapt era la timp dar ceda trecerea trenurilor de rang superior). Bilete 0. Am luat in tren (financiar iese chiar mai bine asa). Desi nu erau locuri am ocupat doua libere langa WCeu ,dar, unde nu ne-a deranjat nimeni.  Daca doriti sa vedeti cateva poze,sunt, in filmuletul acesta youtu.be/68Py9aB6LqA

iar Andrei V raporteaza o tura 'de antrenament":
Tura in viteza, mai mult pt antrenament. Am plecat cu 6:11 din Bucuresti, la 8 am intrat in traseu iar la 14 eram deja in gara Busteni. Contrar prognozei, vantul a fost aproape inexistent , am aproximat intre 5 si 20km/h, temperatura optima de urcare.
         Pe piciorul Sorica zapada nu ne-a pus probleme, in padure zapada intre 5-15 cm, viscolita pe alocuri. Pana in Popasul Uriasilor am mers lejer, ocolind zonele troienite ( zapada pulver, intra piciorul pana la genunchi).
         De la Popasul Uriasilor pana in Culmea Zamora a fost o alternanta intre zone cu zapada viscolita, placi de vant care uneori ne sustineau greutatea corpului alteori se rupeau si ne afundam destul de mult. Banuiesc ca la un moment dat a plouat in zona pt ca am intalnit si f multa gheata ce a pus mici probleme de echilibru, aveam coltarii cu noi dar bocancii de iarna s-au comportat destul de bine si nu am simtit un pericol adevarat. Am mers cu atentie.
        Culmea Zamora- din creasta pana la stana din capatul drumului forestier zapada troienita nu ne-a incetinit ritmul, fiind in coborare a fost destul de lejer. 
        Pe drumul forestier Zamora intrasera multi cu atv uri si l transformasera intr un patinoar lung si sinuos, am scurtat serpentinele cat am putut prin padure iar apoi am mers doar pe marginea lui.
         Prognoza meteo estimeaza ca se va incalzi in urm zile iar spre sf saptamanii ninge din nou, nu cred ca se vor schimba prea mult conditiile. Recomand sa aveti la voi "gherute" / coltari.

Carari cu soare!

photos.app.goo.gl/CKs1HbVUktmVFhFV7
Ultima editare: 27 Noi 2024 09:45 de către angela.

Mai Mult
27 Noi 2024 18:33 #4988 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 18-24 noiembrie 2024
După câteva zile de viscol duminică se anunţă o fereastră de vreme bună iar Ciucaşul e mereu o opţiune bună pt prima ninsoare din sezon. Plecăm din pasul Bratocea. Ca de obicei braşovenii sunt mai matinali decât noi dar e bine că nu trebuie să facem urme. Zăpada începe chiar din şosea. Mai sus, e tot mai multă dar viscolită aşa că stratul de omăt e variabil ca grosime, pe alocuri până către genunchi. Prin pădure e adăpost iar la soare e cald dar sus, pe creastă, în zonele expuse, vântul rece bate în rafale (conform cu prognoza meteo). Pe vârf e aglomeraţie iar vântul oricum nu îmbie la popas. Coborâm în partea cealaltă a Tigăilor, ne întoarcem pe jos, pe sub Tigai, apoi pe acelaşi drum, acum cu soarele în faţă pe parcursul ultimelor ore de lumină.

photos.app.goo.gl/h8dhGcigJMs3zvrr5

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.164 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.