saptamina 12-19 ianuarie 2025

20 Ian 2025 12:52 #5015 de angela
saptamina 12-19 ianuarie 2025 a fost scris de angela
De data aceasta eu am decretat ca weekendul are 3 zile :)
Vineri am fost la socializare cu echipa lui Serban, ca nu ne-am mai vazut de multa vreme...
Cu socializarea am stat bine, ca 3023 a ramas in pana de locomotiva la Crivina, unde a stat degeaba vreo ora, asa pentru inceput. Nici vorba sa mai mergem la Sinaia cum era planul initial, si m-am bucurat de increderea lui Serban si a acceptat propunerea mea sa urcam pe 'canionul lui Antonescu' spre Crucea din Cornu, de acolo...spre manastire, Cornu, Iulia Hasdeu- a avut el ideea de continuare. L-am bombanit destul, ca a fost doar asfalt si PREA lung... spre Campina. Nu am facut poze.
Vineri iar am aparut la trenul de Basarab, de data asta mai putini- Era Gigi Geologu' cu un vecin... care ii promisese Mirelei ca merge cu ea la Valea Larga (asta m-a mirat ca si eu eram la tren exact la rugamintea Mirelei, chit ca nu i-am promis deloc ca accept si traseul propus- a vrut de la Valea Larga spre Posada pe DF. Am convins-o pe Mirela sa mergem spre nord. Vremea tot frumoasa, ceva mai vintoasa- si la Breaza a fost foarte cald vineri si mult soare.
Iata si citeva poze... cu Bucegii. ceva gheata pe DF, in locurile unde au fost balti sau apa scursa din versanti.
DF Valea Larga- Sinaia S, simbata
photos.app.goo.gl/xS4R8oiE8QmSegje7
Andrei, Ileana si Ioana au mers spre Predeal... Timis, Secui. Tot simbata, cu 'basarabu''.

Duminica am mers in 'city break' la Giurgiu, cu Silvia (dar nu am mai facut album ca sint doar ceva cladiri mai interesante si portul pe Dunare.(ceva poze pe FB, pt prieteni, daca sinteti curiosi) Am zis sa profitam cit mai merg trenurile CFR pe acolo, si cu Trenplus... ne-a costat sub 10 lei pe sens. Intre doua trenuri, am tropait spre port si inapoi, la ducere vizitind cam toate cladirile mai speciale, monumente, cetate, am stat pe faleza un pic... intretimp s-au trezit ciinii despre care citisem intr-un articol ca ne vor minca... au asteptat intoarcerea noastra, ne-au latrat, dar tot nu ne-au mincat! Am ocolit pe la muzeul de istorie si Primarie, am ajuns prea devreme la gara si am mai dat o raita in 'mall', si LIDL, sa mai omorim o ora si ceva. Apoi am venit inapoi la gara Progresu si  la casele noastre.

Iata si raportul lui Andrei B:
Si saptamana asta am scapat la munte (pentru ca si in cea de  mai inainte cand nu am prea mers tot fuseram luni pe 6ianuarie) .
Sambata de la Basarab aveam luate biletele pentru Predeal. Am prins gust la zapada pe 6 ianuarie. Vorbisera Ileana si Ioana ceva de  Clabucetul Taurului. Dar am renuntat in tren . Am zis  o fi
gheata,frig . Am coborat mai tarziu o leaca la Timisul de sus. De  acolo sub Spinarea Calului pe o creasta catre Secuilor si Trei Brazi. vreme buna. Am ajuns la fix la Predeal sa luam R3030. Un film cu poze pun aici  youtu.be/KGkO3V0EtfY

Nu a fost asa fain ca pe 6 Ianuarie(Leuca Mare), zapada doar la glezna. Si un frig  taios in ceata ne-a ajuns la Poiana Secuilor. Fix cand am ajuns in poiana frigul .Exact sub Fitifoi a iesit iar soarele. Filmul din 6 ianuarie il pun si pe el aici
youtu.be/Q2qeJGzuS1I

Ps  si un scurt youtube.com/shorts/qgsjq5T-N-Y
PPs si o harta cu ce am facut noi pe la Timis Secui Rasnoave
www.google.com/maps/d/edit?mid=1lq6tIUBe...FBy4_Bto&usp=sharing
ppps:  amintiri cu zapezile de pe vremuri
youtu.be/m03EtiIaWB8

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
21 Ian 2025 09:19 #5016 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 12-19 ianuarie 2025
Vremea bună se menţine în wk doar că este mai puţin ger. Zăpada e puţină şi bine aşezată aşa că avem de ales între mai multe variante. Optăm pt Piatra Craiului ca să stăm mai mult la soare. La Fântâna lui Botorog însă e ceaţă dar nu e ceva neobişnuit pt zonele depresionare. Urcuşul prin pădure ne încălzeşte şi în poiana Zănoaga ieşim la soare. Stratul de ceaţă rămâne sub noi acoperind toată zona Bran-Râşnov. Creasta Pietrei Craiului e ninsă dar nu pare zăpadă proaspătă, copacii sunt de mult scuturaţi. Trecem de Curmătura şi facem o pauză în şaua Crăpăturii dincolo de care se întinde marea de ceaţă din care doar Măgura Codlei se vede. Partea de lanţuri e aproape complet uscată aşa că nu folosim colţarii, ne mai ajutăm doar de piolet unde e cazul. În zona cu jnepeniş poteca e bine bătută. Sus, pe vârful Turnul punem colţarii pt mai multă siguranţă. Lume multă, cum era de aşteptat, majoritatea în sensul ăsta de mers. După Padina Popii creasta se mai înalţă şi pădurea rămâne în urmă. La Ascuţit facem pauza de masă. Refugiul arată rezonabil, înăuntru e chiar f cald, la adăpost de vânt. Coborâm prin Padinile Frumoase. Zăpada e stabilă, sunt urme bine bătute. Revenim la Curmătura la limita înserării şi ajungem jos la maşină după cca 10 ore de drumeţie.

photos.app.goo.gl/7FiNgAbBdMt3ke7BA

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
04 Feb 2025 19:34 #5023 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 12-19 ianuarie 2025
Cativa Floristi am profitat de vremea frumoasa pentru o incursiune in Ciucas - de pe Valea Berii - cabana Ciucas - Vf. Ciucas - retur pe sub Tigai.

photos.app.goo.gl/LGnLRyqe2v4LEJcY9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.295 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor