saptamina 27 ianuarie - 2 februarie 2025

02 Feb 2025 18:40 - 04 Feb 2025 13:14 #5020 de angela
Am ajuns la sfirsitul primei luni a anului 2025 si am intrat in februarie.
Simbata am incercat 'marea cu degetul' prin padurile Busteniului, asa ca am ajuns intr-o tura cu citeva colege amatoare prin:
Munticel _Poiana Costilei
photos.app.goo.gl/W72gqmUWEQCNjfQm9
Silvia si-a facut datoria de cercetas in zonele potential mai dubiooaase si a explorat cu curaj locul unde am traversat vaile Costila si Galbenele, sa gaseasca varianta optima pentru navigarea momentelor de adrenalina la rupturile malurilor, mai vechi sau mai noi. In Poiana Costilei am vazut si un pic de soare, apoi s-a inchis iar cerul. Am coborit prin Plaiul Finului fara a avea nevoie de pelerine (cu care ne amenintase prognoza).

De la Svetlana am primit 2 albume pentru raport: o excursie pe linga varna si o zi de schi:
Un crîmpei din excursia la Varna de săptămîna trecută. Am vizitat submarinul muzeu Slava, construit în URSS, operațional din 1959, pînă a fost dăruit Bulgariei. Apoi un traseu către rămășițele unei cetăți, Petrici,  din secolul poate V. În final o pădure pietrificată, un deșert cu coloane misterioase. 
Pe lîngă Varna: photos.app.goo.gl/XQJMTgzoahDxEi7i9

O zi care a început luminos, dar în a doua parte vremea s-a închis și a nins. /nu am mai schiat demult pe ninsoare
La ski, Sinaia: photos.app.goo.gl/2yg7fVgo1M8JCKxF7

Artemiza a fost pe la Predeal, ne-am intilnit pe trenul de intoarcere.

Un grup maricel a ales Clabucetul Azugii- a sosit deja raportul lui Emil:
tura de sâmbătă, pe Clăbucetul Azugii

Traseul a fost: Azuga (Păstrăvărie)-Valea Azugii-Piciorul Clăbucetului Azugii-Clăbucetul Azugii (1586 m)-Stâna din Clăbucetul Azugii-Drumul lui Ceaușescu-Susai (1434 m)-Poliștoacă (o parte din grup a mers pe drumul de Cioplea)-Gara Predeal.

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/QhibgJePjziQK8W69

Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=5q4NXc91qWs

www.youtube.com/watch?v=WyoVjMNVyOo

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 04 Feb 2025 13:14 de către angela.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
03 Feb 2025 18:22 #5021 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 27 ianuarie - 2 februarie 2025
Plecăm de la Gura Diham puţin după ora 8. Muntele e acoperit de ceţuri, e umezeală, gheaţă din belşug pe lângă apă dar apoi, prin pădure, poteca fără zăpadă până la cantonul Colţii Morarului. Părăsim poteca Munticelului spre valea Morarului pe urme vechi, îngheţate. Ceaţa ascunde Acele Morarului, la fel şi zona superioară a văilor de pe faţa nordică a Morarului unde nu pare multă zăpadă. În partea de jos a văii Morarului, urme bine bătute dar pe alocuri găuri unde intră lejer tot piciorul… Înainte de canionul Morarului punem colţarii, zăpada e continuă deşi nu foarte multă şi urcăm mai uşor. Ceaţa se risipeşte deasupra noastră şi pt puţin timp ne bucurăm de cer albastru deasupra chiar dacă suntem în umbră. O singură urmă mică de avalanşă veche spre firul secundar al Morarului, un semn în plus că sezonul e destul secetos până acum. Ajungem la pintenul stâncos de la intrarea în acest fir unde ne amintim de Mugurel şi ultimul lui drum la munte chiar pe aceste locuri... Firul secundar are un culoar principal spre dreapta ( goo.gl/photos/9bV2i4oqJL1YdKwSA ) parţial ascuns vederii de aici şi unul îngust şi abrupt spre stânga ( photos.app.goo.gl/RYABZihTy1MaK1LW6 ) unde zăpada se vede continuă. E mai ferit şi fără o pâlnie mare sus ca celălalt culoar unde, de obicei, se formează cornişe. Între timp cerul s-a acoperit uşor şi începe să ningă dar n-avem timp să admirăm fulgii de nea, panta accentuată şi zăpada întărită ne solicită toată atenţia. Sus, în creastă (curmătura Bucşoiului), ne ia în primire vântul. Continuăm spre curmătura Morarului. Vizibilitatea fiind cvasi-absentă n-are niciun rost să mai urcăm la Omu ci scurtăm coborând înapoi în valea Morarului, pe firul principal. Nu vedem mai nimic dar intuim drumul şi ajungem la urmele făcute mai devreme, în zona de joncţiune a celor două fire ale văii. Continuăm să coborâm pe acelaşi drum, nu mai e nimic de văzut, doar în poiana Morarului se mai sparge puţin ceaţa. De la canton folosim frontalele şi ajungem la Gura Diham după cca 10 ore de drumeţie.

photos.app.goo.gl/24Xv1CQgaxdX4ffx6

Atenţie: Traseul descris include porţiuni cu expunere mare şi risc de accidentare gravă. Informaţiile se pot folosi doar pe propria răspundere.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
03 Feb 2025 20:41 #5022 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 27 ianuarie - 2 februarie 2025
Simbata 01.02.2025- Azuga- Pastravarie- Vf. Clabucetul Azugii- Cab. Susai- Polistoaca- Predeal. Desi vremea prognozata nu era promitatoare, ne-am adunat totusi 27, dornici pentru Clabucetul Azugii. Pentru a scurta timpul pina la Pastravarie, ne-am hotarit sa luam taxiuri. Cum drumul era cu zapada si gheata ne-am pus gherute dar imediat ce am intrat in padure zapada a disparut , pamintul era moale la urcat si practic nu mai era nevoie de ele. Foarte devreme, au aparut si ghioceii dar in zona plata dinaintea urcarii pe virf, zapada inca mai exista ,din fericire, cu poteca batuta. Ceata nu a permis sa admiram imprejurimile asa ca nu am stat prea mult pe sus. La coborirea de pe virf , zapada era din belsug dar la intrarea in padure  a disparut din nou si numai mici petice mai erau cind si cind.
photos.app.goo.gl/AUE8x1oHQTPSpqZF6

Mai Mult
04 Feb 2025 19:40 #5025 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 27 ianuarie - 2 februarie 2025
Cateva poze si de la mine din excursia cu Clabucetul Azugii
photos.app.goo.gl/YrFdC471dd9KHzMcA

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.164 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor