saptamina 10-16 februarie 2025

18 Feb 2025 08:26 - 18 Feb 2025 08:26 #5032 de angela
saptamina 10-16 februarie 2025 a fost scris de angela
De data aceasta vine si prima zapada in weekend, dupa o zi frumoasa si insorita vineri.
Cum Serban nu era disponibil -se recupereaza dupa o gripa- m-am oferit eu voluntar grupului sa dau idei de tura- si am propus sa mergem pe clasicul deja(pentru grup) Posada - Plesuva - Comarnic, unde de fapt nimeni nu are nevoie de ghid, ca este 'clasic'! Nici nu am prea ghidusit, ca sa nu zic ca am fost in premiera pentru mine, la sugestia Veronicai pe o varianta... fara stina, care foloseste un drum de 'caruta' ceva mai jos, pentru a se racorda la vechiul drum pe care il stiam si il preferam celui auto mai nou, folosit de ciobani pentru a urca la stina. Cea mai mare parte a grupului a urcat la stina, cum propusesem initial- noi, cu Veronica si inca o colega de drumetie, am ramas sa o asteptam pe Silvia M care isi pierduse o geaca la o pauza mai jos si s-a dus sa o recupereze cind a descoperit lipsa ei. Ne-am revazut cu ceilalti unde se intilnesc cele doua drumuri, dar numai pentru un timp ca noi am propus varianta asfalt de la bifurcatie, iar eu au vrut cealalta varianta - propunerea mea se baza pe doua idei: in partea de sus este umbra si daca fusese ud pe acolo putea fi gheata neplacuta si nu toti aveau coltisori in rucsac, si santierul de ocolitoare a Comarnicului in partea de jos, pe care preferam sa nu merg. Ne-am reintilnit linga gara, mai exact ceilalti au avut vreo 2 minute avans, dar noi am mers f incet ca aveam timp destul si nu eram niciuna amatoare de 'circiuma' (cofetarie, bere etc). A fost cald, frumos, soare toata ziua.
Pentru simbata s-a anuntat ninsoare si ninsoare a fost. Pe 3021 nu au fost prea multe idei si oameni. Un grup a vrut Piatra Mare, mai ales colegi din Ploiesti. Urcare pe Horvatca, coborire pe Tamina, ziceau, ce or fi facut nu stiu.
Eu am avut vreo 2 variante in cap, dar vazind cit de jos era norul, am ales Floreiul. Am urcat pina la refugiu si de acolo am zis sa incercam sa traversam spre izvorul stinei si apoi la vale si inapoi... probabil. Eh, nu s-a putut! nu am reusit sa mai distingem nici macar unde ar fi putut fi poteca cu pricina, era asa proasta vizibilitatea ca in momentul in care ieseai din zona copacilor nu mai vedeai decit alb, fara repere. Nu era de balaurit prin tufele tepoase cine stie ce nimeream pe acolo! asa ca am revenit la refugiu si am luat-o inapoi pe drumul pe care am venit, cel putin pina la zona cu defrisare. Acolo am luat varianta 'cealalta', pe linga cabanuta vinatorilor si a mers pe drumul respectiv inspre obirsia Floreiului pina la intersectia cu varianta 'prin gradini' pe care ne-am intors spre acareturile Bibestilor si Posada. era mult prea devreme, trenul de '2' nu opreste la Posada, eram destul de uzi de la atita ninsoare continua, as aca ne-am instalat la maxitaxi. Nu a fost placuta asteptarea de vreo 20 minute, dar am ajuns in final la Comarnic la gara. 2 din echipa au luat un regioCalatori la 3 fara 10, cu Silvia S am asteptat R al CFR/puteam lua alternativ RE ca sa ajungem mai devreme cu jumatate de ora, dar am preferat sa urcam mai devreme in tren, la caldurica. La refugiu venise dupa noi un baiat care avea intentia sa ramina peste noapte- de pe la Comarnic. La urcare noi am deviat si la Cabana Baietilor, unde am facut o mica pauza in foisor, de un ceai. Pe vremea aia parca nici  nu aveai unde face o pauza fara un loc neamenajat... si tot  nu aveam ceva vitejii in plan! Poze am facut doar citeva, si nu prea merita un album, ca nu se vedea oricum... nimic!

speram sa vedem ceva macar de la altii...

Tot vineri, Andrei B a fost din nou pe la Breaza.
Pe 9.02.2025  trecusem pe la trovanti(in Breaza) fara sa mai fie ''timp''  si pentru a trece pe la Crucea Eroilor. Dupa 22 de km nu ne mai ardea. Si in plus nu se stie ce tren mai luam spre casa (din gara Breaza).  Asa ca saptamana asta, vinerea de 14.02.2025  am zis sa completam ce nu am gatat saptamana trecuta.  Zis si facut.  Impreuna cu Ileana am luat Basarabu catre Breaza.  Trupa lui Serban era prezenta. Au mers undeva la stana de sub Plesuva. Condusi de Angela.
Serban fusese racit(era in refacere).

Noi cu ale noaste. Speram in o ora sa ajungem la cruce.  A durat o leaca mai mult (cu 10 minute).Nu mai fusesem poate de 13...14 ani acolo. Singura data(dealtfel) cred cu Tanti Virginica(cine sa mai
tina minte?!).  Nu stiam dinainte ce vom face mai apoi. Dar poteca(picioarele de fapt) ne-a dus iar la trovanti. Burtica si Burtosu erau tot acolo. Dar deja ne hotarasem sa ajungem in valea Tarsei. Ar mai fi fost si o varianta sa revenim pe Irimesti ca saptamana trecuta. Nu aveam slanina sau jumari dar luasem trei cepe de data asta.Eram cu gandul la branza de saptamana trecuta. Se pare ca piata din Provita are program Sambata si Duminica!?! Totusi, am zis sa fie Valea Tarsei. Pe valea acesta mai fusesem intre Fagul Printesei si Provita. Si viceversa chiar (folosind maxitaxi luat din Poiana Campina).  Ajunsi peste creasta dealului pe vale am poposit scurt la o ferma de mere si am luat (cumparat) ''suc'' . Apoi scurt pana la capat la maxitaxi sat Izvorul din Provita.  Un rezumat aici
youtube.com/shorts/AZ9MyNQ4RLk?si=hB7nHhXoMivYa25t
Din pacate ora de luare dinspre Poiana Campina nu e prea buna ca e fain si de urcat pe Valea Tarsei.
In schimb inspre Poiana Campina e mai ok pt ca poti zabovi la o carciuma din apropierea capatului.
Noi am avut noroc,desi ajunsi la 13:40 si maxi intarziase si nu a plecat la 13:30 ci un sfert de ora mai tarziu,
Atentie! in culmea dealului intre cruce si valea Tarsei se face o varianta de drum la dreapta si se pare dansa e cea corecta. Noi am tinut drept si am trecut prin stane si niste garduri .Si mai la inceput e si o varianta mai ferma catre stanga (poate duce direct la Provita?!).  Dealtfel, recomand acest gen de traseu in extrasezon de stane, iarna pe ger( sau seceta ca acum) si chiar pe zapada mare daca o mai fi candva. Sau mai bine deloc. Ramane doar pentru noi :)...Si programele lui maxitaxi sunt un pic controversate :))

Ps si un film cu poze pentru cei cu rabdare youtu.be/qo69sEXy48c
Pps sa pun si o schema a traseului https://youtube.com/shorts/maPbqkfBV-M
PPPs  chiar si o harta
www.google.com/maps/d/edit?mid=1sJpyDnrf...ZgouomdM&usp=sharing
PPpps un film cu valea Tarsei la final youtu.be/Etlp1ITM8FQ
PPPpps  dar si la inceput youtu.be/kvP0HKltg4o

Observatia mea: Drumul 'corect' spre Valea Tarsei este un drum ciclabil, are si ceva marcaje uneori... se merge prin Ograda, apoi usor stinga pe culmea locala, doar pentru a face apoi dreapta (directia inainte cind vii de la trovanti prin Ograda), trece pe deasupra unei stine, pe linga un gard. Coboara dupa o cotitura la niste case si la vale/drum la plantatia de meri Borungoci. Exista podet bun de trecut Tarsa.

Svetlana a fost simbata la Busteni:
Sîmbătă, scură raită prin Bușteni, am urcat părtia Kalinderu, cea care era deschisă. Am încercat și pe cealaltă dar aluneca. Nu știu de ce am disprețuit pîrtiile astea. Apoi am mers puțin pe un drum forestier.
Busteni-Kalinderu: photos.app.goo.gl/wFB7Xofrg3dCqxKS7

Emil a fost la malul marii.

Artemiza raporteaza o: Drumeție între Azuga și Predeal, simbata...
photos.app.goo.gl/QC5RAerF4A5yQ3BdA
si inca una:
Drumeție de vineri în pădurea Scrovistea și M-rea Bălteni:
photos.app.goo.gl/ad3mWvo7bti13e8t8

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 18 Feb 2025 08:26 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
18 Feb 2025 21:30 #5033 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 10-16 februarie 2025
Salut!
Ninsoarea si zapada proaspat depusa ne-au invitat la o tura de iarna in Delta Vacaresti, in acest week-end petrecut in Bucuresti:

photos.app.goo.gl/1FegSrsjj98v4TYg6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
20 Feb 2025 18:32 #5034 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 10-16 februarie 2025
Vineri 14.02.2025- Azuga- Drumul Tunului- Vf. Clabucetul Azugii- Muchia Susai- Polistoaca- Predeal. Cercetind prognoza, Liana a venit cu propunerea sa mergem vineri la munte si intr-adevar am avut parte de vreme frumoasa , cu soare si zapada desi pe unele locuri insorite am calcat chiar pe pamint. Toate cinci am fost rasfatate de soare si peisaje. Lume putina urcind de la Girbova spre virf, doar la Clabucet plecare, unde mergea telescaunul, era animatie mare cu muzica data la maxim.

photos.app.goo.gl/RuPc3SWAYEatP9t77
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
23 Feb 2025 08:58 #5035 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 10-16 februarie 2025
si ceva sosit ulterior:

De la Liana P: 2025-02-14_Azuga-Drumul Tunului-Clabucetul Taurului-Garbova-Partia Cocos- Muchia Susai-Polistoaca-Predeal
Saptamana aceasta ne adunam vineri cinci pensionare vesele la o excursie cu soare, inainte de ninsoare. Vreme superba, cald, soare, fara vant si vizibilitate f buna. 
photos.app.goo.gl/s72svbZSCUn1Gtyh7

Raportul lui Emil, de la mare:
Vama Veche, 15-16 februarie

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/JX1Lw7oLEfHYjAbR9

Filmulețele se pot vedea, accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=b5_QBd40U1k

www.youtube.com/watch?v=7F5AW7CLGgg

www.youtube.com/watch?v=VQ7gGj5ejGg

www.youtube.com/watch?v=_ryIIeN4XKg

www.youtube.com/watch?v=ugEvCgBwmzo

www.youtube.com/watch?v=8pJMMbSbOJo

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.145 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor