saptamina martisor 2025

02 Mar 2025 10:17 - 05 Mar 2025 15:24 #5039 de angela
saptamina martisor 2025 a fost scris de angela
Saptamina asta e iarna... continua si spre sfirsitul ei vine un fel de primavara de  1martie.
Pentru ca a mai fost si soare in cursul saptaminii, si apoi se anunta cetos si umed, am zis sa fac o excursie marti dimineata pe Arges, local. Si asa am ajuns la... Cornetu:
am decis rapid sa iau un (primul, la ora aia) autobuz spre ...Ordoreanu ma gindeam eu, ca imi sugera InfoTB ca as putea ajunge relativ usor, cu 2 schimbari (mai neortodox)... Chiar a fost altul decit ce zicea InfoTB, am zis OK, e inainte, deci mai lejer, prind autobuzul de Cliceni pe Antiaeriana, la Primaria Cliceni deci mai lejer/traficul/ pt a intercepta autobuzul de Ordoreanu. Doar ca... in timp ce eu mergeam spre zebra pe partea opusa a strazii, trece vioi Cliceniul fluierind... mai aveam putin pina la zebra, se vede ca mai vine un setebou, asa ca trec repede.. fara zebra, dar intr-o mica pauza de trafic si era 424 (parca, cel de Cornetu!). Tup in el, schimbare de plan, ca deh... Voi merge dinspre Cornetu spre Ordoreanu pe lac/Arges, imi zic eu. Imi doream sa ajung pe lacul Mihailesti-Buda, sa vad daca si ce fac pasarile acum iarna. Cobor dupa Biserica si o iau pe strada care ma duce spre un podet peste santul de la dig. Pe dig se vede derdelusul copiilor, imi pun coltisorii si ... la deal cu mine. Eh, aici ... se cam schimba modificarea, urme nu sint decit pe zona unde s-au dat copiii cu saniile, in rest doar ceva urme de ciine si o urma (prost facuta) de om. Asa ca plimbarea nu mai e asa distractiva, zapada neuniforma, pe alocuri (prea mult) prea adinca sa fie o placere. Si nu sint cu bocanci de iarna azi, ci doar cu ghetele mai comode (nu pe zapada mare). Merg eu cum merg, dar la a doua urcare dinspre Cornetu (in dreptul soselei largi) deicd ca este mai intelept sa renunt la plimbarea pe coronament spre Ordoreanu si revin in Cornetu, trec inainte de pod la dreapta si revin in zona bisericii unde trec zebra pe partea cealalta a soselei Alexandriei. O iau lipa-lipa spre baraj, pe strazi. Surpriza placuta este ca peste zona clasica cu coltii babei este urma, au gtrecut oi sau capre si au batatorit zapada. Ajung in zona 'de pasari', se sperie si zboara mai incolo, dar le prind totusi cu zoomul, mai incolo. Coltareii mi-i pun din nou la intilnirea cu drumul de balastiera, care este bocna si foarte alunecos. Voi merge cu ei de acum pina aproape de padure la Pruni, chiar si pe zonele fara zapada si noroi de pe drumul de balastiera prin gropi. Intru pe acolo ca sa ocolesc 'ferma de ciini', unde nu stiu daca mai este drum sau nu... Am ceva emotii ca patea asta cu balastiera este in modificare permanenta si nu stiu daca voi avea cum sa ies din gropi le sapate de buldozere la capatul celalalt. (urmele de capre/oi cred ca au luat-o pe cimp aici sau pe la ciini... voi constata cind le regasesc). Am inspiratie tocmai la timp sa ies din groapa. Pe cimp regasesc urmele si aproape de Pruni ma intilnesc si cu o pereche de lebede. Abia acolo imi scot coltareii.
Ies la 426, la capat - ma asteapta.
photos.app.goo.gl/Gb6tBJN9kmceo6za7

Raportul lui Andrei B de vineri:
Prognoza nu era prea buna pentru Vinerea (28.02.2024) .Se incalzise, dar, era risc de ceva lapovita. Am scapat.
Era Vineri ,era trupa lu/si Serban la Basarab. Si eu cu Ileana. Tot pe trenul lor preferat. R3023 pe la 8 fara ceva.
Traseul - destinatia lor imi era cunoscuta. Asa credeam. Serban de miercuri(la Lacul Morii) imi zisese ca va cobora la Valea Larga si intentioneaza ,de acolo, sa ajunga la Sinaia pe pietonale.  Ileana avea in plan sa revina (cat) mai repede la Bucuresti. Avea de pus un colet la posta. Asa ca desi se anunta putin soare pe la Predeal ,nu ne-am incumetat , era prea departe.

Desi Bobolia era preferata mea ,am luat bilete de Sinaia. De data asta Ileana voia la Bobolia (sa prinda R-E .3004 la Campina).
Insa am mers mai departe si am coborat cu ei la Valea Larga, i-am promis Ilenei ca vom prinde R 3026 la Sinaia sud. Credeam eu ca Serban va tine pe langa calea ferata si apoi dupa depozitul de lemne
si statia de epurare va intra in Sinaia cartierul Platou Izvor  sa tranziteze pietonalele...
Gandeam sa ii insotim o leaca pana trecem de linia de inalta tensiune si pe undeva pe la depozitul de lemne sa o luam mai pe sus pe un drum forestier ce se vede din tren si pe care nu mai fusesem ,dar, intuiam ca va urca la drumul aflat mai sus cu 200 m , forestierul Olga Bancic ce face legatura Sinaia-valea Valea Larga.
Da ce sa vezi?! imediat ce a traversat calea ferata Serban o lua pe scari in sus....Scarile de ciment (malul drept geografic al vaii Prahova)...de acolo ,usurel pana la un forestier din imediata apropiere cu un triunghi rosu si o sageata.  Fusesem doar o data pe acolo cu Ileana si tatal ei acu ceva vreme, si, mergand pe vechiul marcaj (respectand sageata) urcasem foarte greu catre forestierul Olga Bancic. Tineam bine minte ,fusese foarte greu.
Cand am vazut ca Serban nu asculta indicatia sagetii ce arata catre stanga ,si, o ia catre dreapta, am comentat, in gluma, ''Serban stie varianta corecta. Adica sageata e gresita.''  Chiar asa credeam ,fusesem pe sageata si era foarte greu pe acolo. Iar directia luata de Serban se potrivea oarecum ce avusesem eu in plan sa fac. Doar ca eu as fi mers 10 minute pe langa calea ferata si pe la linia de inalta tensiune la depozitul de lemne as fi luat-o in sus.
Ce conta. Serban mai fusese si stia pe acolo.  Acu vreo zece ani zicea el. la inceput a fost bunicel zapada grea topita mica de 10 cm .Inclinatia s-a agravat nitel. Si am ajuns la limita liniei de inalta tensiune.  A fost acolo candva o varianta dar, se pare ,dupa inteleniri si desteleniri succesive si cu toate mormanele de cioturi ramase, gramezi putrezite , nu se mai ghicea de loc.  Si pentru ca inclinatia se agrava si mai mult am fost siliti sa traversam maracinii de sub linia de innalta tensiune. Pe partea cealalta ne astepta un drum. Si ne-a asteptat. a avut rabdare. drumul totdeauna are. Rabdare. Am ajuns in doua ore cu totii (eram 10) la locul cel mai de sus, forestierul Olga-Bancic, cam in maxim 3 km  am urcat 200 m diferenta de nivel. Toate bune. Va dau un film sa va faceti o idee, aici 
youtube.com/shorts/Lrz6OGQorKM?si=1xGBs0yqH29cfTL2

Cum spuneam ,toate bune, si frumoase. Punctul culminant. Apoi la vale. In apropiere de Sinaia Ileana si cu mine am grabit pasul,  ei aveau trenul lor R 3028.  Si tabieturi.  Noi urma sa prindem R3026...
Sa va pun un film si aici youtu.be/wGAlL_ME0Ys
Si o poza cu harta sa fie clar
youtube.com/shorts/C_KLCMTNSI4?feature=share

PS  :  am strabatut pietonalele
youtube.com/shorts/yQrrDke81Gk?feature=share
youtube.com/shorts/C9e2AIiGKTs?feature=share
youtube.com/shorts/zji_MXvaAdE?feature=share
 venea vorba,  youtu.be/eoQjErRrYts?si=dYLE5qiF3JJv3Ghr .

Simbata a fost vremea mai urita, a plouat, lapovitit, nins si vitavercea.
Am mers totusi la Sinaia "cu basarabu'", ca reaparusera MihaelaT si Cornelus (ma convocase Mihaela G). Nu am prea vrut, dar deh, nu ne-am vazut de vreun an! daca nu mai bine. Cum la Sinaia ploua tare, am propus sa luam autobuzul la Telegondola si de acolo plimbare pe 'via...' Codrului :D. Dupa aventura de data trecuta cu DF cel nou cu Mihaela, si pentru ca era si mai umed, am renuntat din start la valea Zgarbura.  Pina la coborire am trecut succesiv prin toate fazele de precipitatii in ambele sensuri. Am facut pauza doar aproape la drumul Vinturisului, pe niste copaci taiati. Acolo ningea frumos cu fulgi mari. Apoi tropa-trop pe sosea si am lungit-o pe pietonala pina in halta, ca evident mai era ceva timp intre trenurile de '2' si 3jumate'... ca asa se intimpla! Doar MihaelaG a facut ceva poze cu telefonul, ca amintiri.

Pe tren ne-am intilnit cu Mihai D, fusese in grup de 4 (Cami, Aurelia, Marian S) pe Clabucetul Azugii, dinspre Predeal la Azuga. Acolo a nins marunt pina s-a oprit.

De la Anca V, avem un album de Ciucas:
photos.app.goo.gl/H8oAmindCKGUwfJm6

si raportul lui Emil:
Ciucaș, pe 1 martie.

Traseul a fost: Pasul Bratocea (1263 m)-Poiana Bratocea-Culmea Bratocea-Vârful Ciucaș (1954 m)-Cabana Vârful Ciucaș (1595 m).

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/zBps6je1P3imFy397

Filmulețul se poate vedea accesând link-ul de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=KUFTB6k8RR0

Artemiza a fost organizatoarea excursiei in Ciucas:

Ciucasul de ziua de 1 Martie 2025.

Daca cu o saptamana in urma 22/23 februarie 2025 , noua membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti, am parcurs intr-un ger naprasnic intregul masiv Ciucas ( avand cazare o noapte ! ) , iata ca de 01 Martie 2025 cu un microbuz de 20 de locuri am plecat la o zi sa parcurgem ce se va putea din masiv ! Inainte de a ajunge la cele 4 opriri pe care noi le facem cand avem microbuzul la dispozitie , timpul afara era urat , ploua , asa ca ne-am impartit in trei grupe : 4 (patru ) ,au parcurs Valea Berii pe drumul forestier, pana la cabana Vf. Ciucas ,11 dintre noi ( inclusiv Sorin Nistoroiu care din nou a revenit in Ciucas la o saptamana ), au coborat la Pasul Bratocea si au ales drumetia cea mai lunga , dar si cea mai dificila : Varful Ciucas - Cabana Ciucas- - Valea Berii , iar ultimii 5 ( cinci ) am incercat de la cabana Vf. Ciucas sa ajungem pe Varful Ciucas sau cel putin la Babele la Sfat ! A fost imposibil din cauza cetii foarte dense , nu se vedea de la un stalp indicator la altul , ( mi-am adus aminte de vorbele lui Angela , odata cand , fiind cu noi , bine ne-a indrumat sa ne intoarcem ! ) . Ne-am intors la cabana , ne-am intalnit cu grupul de patru din Valea Berii, si dupa o pauza binemeritata , am hotarat cu totii sa ne intoarcem prin Muntele Rosu , pe care nu-l mai parcursesem de multi ani . Aici grupul nostru de noua ( avand si o doamna in grup pt. prima data pe munte ! ), a simtit placerea muntelui plin de zapada , cald , ningea , ghioceii care abia isi scoteau florile din zapada ! Alice Gherman cu fotografiile sale superbe , era intinsa pe zapada -de placerea de a descoperi ghioceii ! Am ajuns in timp la parcarea unde ne astepta microbuzul, asa ca am stat 45 de minute la o masa copioasa la M-rea Cheia !
photos.app.goo.gl/F6c5T2sKNS6LSmD47

Si inca un raport, de la Liana P:
Anul acesta de martisor Miza a organizat o plimbare prin Ciucas. Din 18 participanti o parte au mers din Valea Berii direct la cabana, fie per pedes, fie cu masina cabanei si de acolo au mers pe Vf. Ciucas si apoi au coborat la manastirea Cheia. Pe restul de 11 ne-a dus microbuzul in Pasul Bratocea, de unde am plecat pe culmea Bratocea spre varf. De acolo ar fi urmat sa coboram si noi la Manastire. Socoteala de acasa nu prea s-a potrivit cu cea din targ. Grupul a fost destul de eterogen asa ca s-au facut cca 6 ore pana la cabana. Probabil ca fara pauza am fi putut ajunge, dar, dupa o zi de ninsoare si ceata, parca ne-a prins bine si o ora si jumatate de leneveala la cabana. Asa ca ne-am boierit si am coborat cu masina cabanei in V Berii, de unde ne-a luat microbuzul. Deci pozele cu ghiocei le vedeti in albumele Mizei sau al lui Alice. Vestitele stanci ale Ciucasului au fost scumpe la vedere (mai apareau din ceata si din ceata amintirilor). Potecile erau bine batute de multimea de grupuri. A fost destul de cald, doar prin sa si pe varf batea vantul mai tarisor. In rest veselie si voie buna, ca de obicei. Multumim Miza

photos.app.goo.gl/tjUXSHSaxQWqJdSL7

Svetlana a fost duminica la schi:
Duminică, o zi frumoasă de schi la Sinaia, la început însorită și plăcută, la sfărșit s-a stărnit vîntul și s-a lăsat frigul. Pe lîngă domeniul din Valea Dorului, Furnica, am coborît și pe drumul de vară, cu smocuri de iarbă și bolovani, și în final pe Carp, care mi-a luat cam 30 minute, de am întîrziat la cabină. Nu cred că fulgii ce au început să cadă vor adăuga consistență stratului de zăpadă. M-am întălnit și cu cîțiva drumeți, precum Gabi Chirică și Dan.   

La Schi la Sinaia

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 05 Mar 2025 15:24 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.151 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor