saptamina minivacantei de 1 mai 2025

05 Mai 2025 15:49 - 12 Mai 2025 10:27 #5073 de angela
saptamina minivacantei de 1 mai 2025 a fost scris de angela
Cum a trecut si 1 mai si minivacanta aferenta, sa vedem ce rapoarte au mai venit.
Primul este Andrei V:
Două clasice de primăvară în Bucegi


Activitatea mea montană din ultima perioadă a fost destul de redusă, însă am reușit să strecurăm două ieșiri pe trasee clasice de primăvară din Bucegi, profitând de condițiile încă favorabile pentru parcurgerea văilor alpine.

1. 21 aprilie – Valea Mălinului – Valea Priponului

Împreună cu fostul coleg din Floarea de Colț, Cătălin Loghin, am decis să urcăm pe Valea Mălinului și să coborâm pe Valea Priponului. Ziua a fost perfectă din punct de vedere meteo, cu zăpadă bună și saritorile acoperite, ceea ce a permis o parcurgere rapidă, poate mai eficientă ca niciodată.

Start: ora 08:15 – Gura Diham

Ajuns în platou: ora 13:00
Zăpadă: absentă până deasupra primei săritori mari, apoi strat continuu și stabil, perfect pentru mers la colțari
Valea Priponului: zăpadă bună în partea superioară; în cea inferioară, au apărut rimaye, așa că am coborât pe poteca de vară

Încheiere: ora 16:30 – retur în Gura Diham
photos.app.goo.gl/fjGUqtSXrb8z2Fvv8


2. 2 mai – Valea Albă – Valea Priponului

Profitând de minivacanța de 1 Mai, am reușit să dedicăm o zi muntelui. De data aceasta, am ales să urcăm pe Valea Albă. Zăpada a fost continuă abia de la nivelul Albișoarei Crucii, moment în care ne-am echipat cu colțarii.

Zăpadă: foarte bună, ritm alert, mers sigur fără emoții. Am făcut mai multe pauze pentru fotografii și pentru a identifica mai clar intrarea către Circurile Văii Albe, accesibilă în acest sezon, dar ascunsă de un perete vertical și spălat în sezonul uscat.
Săritoarea Cârnului: ocolită pe partea dreaptă, folosindu-ne de cabluri. Pe partea stângă apăruse deja o rimaye, așa că nu am riscat.
Coborâre: după urcarea pe fir continuu cu zăpadă bună, am decis să coborâm din nou pe Valea Priponului, apoi pe Plaiul Munticelului până la Căminul Alpin, unde aveam și mașina.


Observații de sezon:
Gradul de topire al zăpezii este accelerat. Estimez că în 2–3 săptămâni, majoritatea văilor vor fi brăzdate de rimaye și crevase. Văile nordice – precum Bucșoiului și Morarului – vor mai permite parcurgerea pentru o perioadă, dar se impune atenție sporită.

Album Valea Alba - Valea Priponului
photos.app.goo.gl/hmGUwNokfDwPBFmp6

Două ieșiri scurte, dar valoroase, în care ne-am bucurat de liniște, peisaje spectaculoase și condiții excelente de primăvară. Rămâne valabil sfatul pentru toți iubitorii de munte: monitorizați atent evoluția stratului de zăpadă și adaptați traseele în funcție de riscurile specifice sezonului de tranziție.


Alt raport vine de la Andrei B:
Pentru Vineri 2 Mai ramasese sa recuperam ce nu am facut saptamana trecuta. Asa ca am mers cu Gigi.
Impreuna cu Ileana, Cornel si Marian , . Poate si ca amimpreuna si cu alti 3 drumeti(amici ai lui Gigi) precum si un caine(simpatic si el) pe Valea lui Bogdan. Apoi de la cabana pe curba de nivel la stana din Piciorul Gagului si apoi la halta Sinaia. Nimic remarcabil scapat de un eventual traseu mai greu  :) .
Va pun un film ingust si scurt youtube.com/shorts/y2dvFiZzi9k
si unul mai lat mai    lung  cu multe poze youtu.be/UOziXFnN-v8
Am scapat de ploaie...


Minivacanta a fost pentru mine si Silvia o excursie de la Isverna in "crovuri".
Am aflat de un grup mare de prieteni care au ales Isverna pentru aceste zile. Cum mai erau locuri in masini, am apelat si noi la un "car-pool", pentru ca ni s-a parut ne-economic sa mai mergem si noi cu inca o masina. La ducere am mers cu Horia si Gina, la intoarcere ne-am potrivit mai mult cu Gabi si Ion.
Pe 1 mai dupa-masa pe la 3 am pornit cu casa in spatele Silviei :)
Foarte cald si soare, asa ca nu am urcat decit o ora, am mai fi mers poate pina inca una, dar era foarte greu cu rucsac mare, nu sintem inca obisnuite dupa iarna. In plus, din ce parea pe harta, am avut temerea ca nu am fi gasit locuri de cort, dupa poienile pe care le cunoasteam si unde ne-am oprit. Caram si apa pentru cel putin o zi si jumatate, ca nu stiam cum si unde vom gasi apa/izvoare nu prea sint prin Mehedinti, pe sus, fiind munte calcaros.
Pe harta mapy am vazut noi ceva izvor inspre Poiana Beletina, speram sa si fie, ca altfel situatia era cam albastra.
Am campat pe ultimele finite, pe o margine, frumos, cu multe orhidee.
Am dormit asa si asa, din pacare, iar pe la 8 fara un sfert am pornit la deal, prin roua multa.
Curind am iesit de pe pasune/fineata si am intrat in padure unde drumul merge pe o vale seaca si timp de peste o ora si ceva nu am fi avut intr-adevar nici o sansa de vreun loc cit de cit plan suficient de mare sa incapa un amarit de cort de 2p. Am mers incet, tacticos pe vale, de nevoie am fi gasit un singur loc chinuit dupa vreo ora si un sfert de mers... sau mai mult, ca la start eram mai vioaie decit dupa ziua de venit in masina.
Apoi a continuat valea cam la fel, am iesit de pe ea si am mers tot in sus... Foarte greu, mai ales eu m-am resimtit, asa ca am ajuns abia spre ora 12 la intrarea in Poiana Beletina, intr-o sa unde in stina noastra o vale cu apa (ne-am bucurat sa auzim la un moment dat apa sub noi!) ne-a condus spre o 'fintinita', cu usa si cana de 1l pe capac. Ne-am reumplut rezervele, sa avem pentru ziua aceea si urmatoarea pe tura si coborire. Am mai mers prin poiana pina in zona cu lapiezuri unde i-am propus Silviei sa plece cu un rucsacel usor si apa sa urce Vf lui Stan, in circuit, eu urmind sa ma ocup de cort si de instalarea bagajelor inauntru.
Dupa 4 ore a revenit victoriasa :) Pentru ea era in premiera, eu am mai fost de citeva ori pe acolo.
Cerul era schimbator, mai incerca sa dea cite o [icatura, mai era soare si/sau vint. Noaptea a fost destul de rece, dar nu am inghetat...noi, cortul da! cum aveam sa constatam cind am vrut sa stergem condensul: era alb si tare!
Dar a venit soarele, l-am asteptat, a uscat cortul si puteam pleca prin Poiana Lunga spre Crovul Mare. Am intrat un pic pe Cheile Tamnei, fara rucsaci, apoi ne-am inhamat la datorie sa traversam creasta alaturata si am cotit la vale pe CR sub Broscanu. Prima parte mai pasnica, apoi o vale foarte neumblata si o zona stincoasa unde frunzele asezate pe 'brinele' de piatra ne-au creat reale probleme. Am trecut incet si cu foarte mare grija, orice moment putea fi rau, daca aluncam cu vreo frunza pe calcarele alea, cu panta mare dedesubt, nu iti permiteai dezechilibrare cit de mica cu rucsacul mare care te-ar fi rasturnat. Partea urmatioare era de-a curmezisul unor pasuni faine dar in plin soare si apoi drum de .. ATVuri. O parte mai lunga si dreapta, alta degradata si in panta foarte mare, distruse de torente. Ne tineam foarte greu in picioare pe panta aceea rea. La capatul ei am stat de vorba cu un localnic, linga un izvor. Ne-a povestit ce e cu drumul... si altele, din zona.
Apoi am ajuns jos in sat, am profitat de un piriu in care am intrat cu picioarele sa ne racorim. Ne-a prins bine, dar mai aveam tropaiala destul pe asfalt spre centrul satului. Am mai facut pauze pe banci, la biserica veche, la magazin sa ne rasfatam cu o inghetata. Seara am fost la petrecerea de ziua Dianei de ziua ei: 
La Multi Ani! 
Iar pe 4 mai am plecat impreuna cu primii doritori spre casa, unde vom vota fiecare.
Ceilalti, dupa optiuni au mai facut ceva excursie spre catunul parasit Vintilani.

Foto (putine relativ) din tura Beletina: photos.app.goo.gl/Kt4T1VmgHUoHpr546

Am primit de la Svetlana o restanta:
De la Kyoto am fost o zi la Nara, capitala Japoniei în perioada Nara, între 710 și 784, la vreo oră de Kyoto cu trenul regio. La Kyoto ningea cînd am plecat, la Nara mohorît, cu ploaie din cînd în cînd. Dintre numeroasele monumente din patrimoniul UNESCO am vizitat Kasuga-taisha, un altar șintoist situat în Pădurea Kasugayama și ea sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pădurea sau parcul sunt locuite de căprioare pătate, protejate și protectoare, hrănite cu niște snacksuri cu orez. Eu nu am apucat să le hrănesc, căci de la bun început mi-au mîncat două hărți. Bine că nu mi=au mîncat telefonul. Din păcate nu am intrat în grădina botanică, căci mă grăbeam să găsesc templul Todaiji bine-cunoscut pentru Nara Daibutsu (Marele Buddha din Nara), alt monument din patrimoniul UNESCO. Am mai vizitat un muzeu dedicat lui. M-am întors la Kyoto seara, unde am intrat într-un parc de văzut, dar era deja întuneric, și n-am văzut decît un cocostîrc.

Nara

Au sosit si albumele Artemizei, din Macin, din minivacanta:
photos.app.goo.gl/oJoyBA4YhbzgnmVc7  

photos.app.goo.gl/8VViJRrk3tCF4WwVA  

photos.app.goo.gl/SXMsfKhdt9qdqBSR6
 
Un circuit cu membri si simpatizanti din Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti in zilele libere de 02 / 04 mai 2025 spre Macin - cei mai vechi munti din Romania . Prima zi 02- mai 2025 am mers cu microbuzul pana in loc. Greci ( cu conditia sa ne astepte ! ) , iar noi am urmat braul padurii pana la primul marcaj triunghi rosu , unde alti colegi montaniarzi cunoscuti Ploiesteni , porneau pe un traseu peisagistic pe "Dealul cu Drum " . De aici am urmat un traseu tematic pe Drumul Grecilor , circa 2 km spre Pietrele Albe sau Pietrele Mariei din dreapta , apoi stanga pe langa liziera padurii , ca apoi sa observam de departe stejarul lui Bezergheanu ( renumitul fotograf ! ) . Am intrat in padurea cu stejari si mojdrean pana la cascada ( secata de apa ) de la Intrarea in Cheile Chediului ,le-am parcurs cu grija dar si cu mare satisfactie , admirand vaile adanci si crestele ascutite pana in Rezervatia Stiintifica Moroianu unde bujorii romanesti infloriti si imbobociti , testoasele dobrogene , multe alte flori de primavara :pelin , salvie alpina , paducel ,iris pitic , fragi , insecte , fluturi gandacul croitor etc. ne-au bucurat la maxim ! Am continuat drumetia pana pe Vf. Tutuiatu ( 467 m alt. ), de unde ne-am intors la microbuz prin padure cu umbra , doar un iubitor de mult soare Sorin N. s-a intors pe la baza carierei ! Ajunsi la Macin foamea a fost stinsa la o cina cu bors de peste si saramura - foarte gustoase ! 

A doua zi de circuit in Muntii Macin , a inceput tot din loc. Greci 35 m.alt. din locul unde fusesem cu o zi inainte , de la Fantana Italienilor - stanga prin padurea frumoasa in cantec de dumbraveanca - o pasare migratoare care ne alina sufletele . Am iesit dupa vreo doua ore din padure , dupa drumul adanc cu maluri inalte la un popas de pauza si o vedere spre culmea din fata a Pricopanului . Urcand pe culmea atractiva -fara paduri , am parcurs crestele din monoliti de granit cu forme bizare si vizibilitate maxima in toate directiile : incepand cu 1. Vf.Cota 250 ( primul cu steag ) -2. Sulucu Mare 370 m. alt. 3. Sulucu Mic 316 m. alt. -4.Piatra Raioasa 346 m.alt. Rand pe rand am coborat pe langa o padure de salcami la un loc de odihna ( la bancute ) , apoi pe langa fostul Sfinf Dobrogean ( se mai poate vedea ceva din el !)- in dreapta ,,Degetul lui Dumnezeu "-5. Vf. Vraju 225 m. alt. - 6.Vf. Caramalau 277 m. alt.cu turnurile Caramalau -coborare spre Fantana de Leac , unde ne astepta microbuzul . Am revenit la cazare cu cina de peste , apoi ne-am distrat cu dans si voie buna pe terasa pensiunii , iar dimineata am fost primii la votare la cativa metri de noi . In aceasta zi pe Culmea Pricopanului am admirat iar bujor , testoase dobrogene de uscat , flori de maces pitic ,ghintura de primavara si specific stancilor "ciucureaua de macin " ,palcurile de buchete de culoare galben aprins - care inca nu erau inflorite la maxim , dar si colilie sau iarba cu parul carunt ( inainte de Vf. Vraju ). 

Iata a treia zi de excursie 04 mai 2025 cu trei obiective de relaxare : "Lacul Iacobdeal "de la Turcoaia , care n-are nici o legatura cu apele curgatoare din zona , se alimenteaza doar din izvoare subterane , din ploi si zapezi .Are culoare de verde de smarald , ceea ce il face sa semene cu un lac glaciar , iar in timpul zilei isi schimba culoarea in functie de felul cum cad razele soarelui .Are maluri abrupte , adancimea de 20 metri , este strapuns de o grota pe unde se ajunge in apa . In timpul rezervat de vizita , fiind apa nu prea rece , doua colege curajoase Rodica S. si Daniela L au inotat in apa lacului , eu cu Rodica S. m-am plimbat cu barcuta admirand de aproape faliile de granit ale malurilor , majoritatea au inconjurat lacul fotografiindu-ne reciproc. Al doilea obiectival zilei a fost "Cheile Dobrogei " Am facut o plimbare pe jos pe versantii Vaii Cheia , pe la 30-50 de metri inaltime fata de talvegul si apa Casimcea foarte ingusta in acest loc ( asemeni unui parau ) care meandreaza .Am admirat faleze calcaroase , abrupte , pereti modelati cu santulete ( lapiezuri ) specifice rocii calcaroase . Ultimul obiectiv al zilei a fost "plimbarea desculti pe malul Marii Negre la Mamaia " , insotita de o gustare de mici sau peste . Am ajuns cu bine si lejeritate la Bucuresti .

Cristian L a fost la Baia de Fier:
photos.app.goo.gl/nX7imwhcXNeiH9Hh8

De la Svetlana am primit:
Minivacanța de 1 Mai la Sf. Gheorghe și puțin în Deltă: plimbare pe seară la Gîrla Turcească, Laguna Melea, vedere spre  Insula Sacalin, cu pelicani, și altr păsări: plimbare prin pădurea Caraorman (trecînd pe la lacurile de la nord de Sf.Gheorghe, Tătaru, Roșu, Puiu, la întoarcere lacul Erenciuc); plajă Sf. Gheorghe, vot.

Sf. Gheorghe, Delta · May 1 – 4


... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 12 Mai 2025 10:27 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Mai 2025 15:43 - 06 Mai 2025 15:47 #5074 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina minivacantei de 1 mai 2025
Salut!
De la Mihaita R. initiere au fost inca patru zile cel putin pentru mine iesite din obisnuit, adica extraordinare. Pe langa zonele noi vizitate (in Romania) pentru mine si Octavia premierele absolute au fost traseele de via ferrata din Muntii Persani, Cheile Sugaului respectiv Suhardul Mic. Evenimentele principale au fost traseele de via ferrata completate de cateva trasee de poteca (fie accesul sau retragerea din ferrate) fie trasee separate cum ar fi potecile Suhardului Mic sau potecile marcate din zona Cheilor Bicazului. 
In prima zi am strabatut o parte din Cheile Varghisului cu vizite la Grota Tatarului, Pestera Mare si Sura Cailor si in final cu parcugerea traseului de via ferrata - Soim Calator, ce porneste din chei (ceva mai sus pe unul din versanti). Acest traseu de ferrata este o alegere buna pentru incepatori nefiind nici prea lung nici prea greu. Ceva mai neplacut a fost la final cand a inceput o ploaie deasa si insistenta cu tunete si fulgere. Dupa cateva foto ne-am retras repede pe traseul de coborare, spre chei. In aceeasi zi in drum spre Gheorgheni am trecut si pe la ferrata - Pericolul Caprelor (langa Madaras) unde doar doi dintre noi au parcurs traseul. Exact dupa ce au inceput urcarea Mihai C si Mihai R a inceput din nou si ploaia. Totul a mers bine chiar si la asa numitul "pod vietnamez" care avea doua cabluri ude. De jos am reusit sa prind cateva imagini cu cei doi cutezatori in traseu... Pe seara am ajuns in Gheorgheni intr-un cartier din care, ne va lipsi linistea...
A doua zi am dedicat-o via ferratei - Astragalus din Cheile Sugaului (imediat dupa Cheile Bicazului). Aici Mihai C s-a delectat cu noul traseu pentru avansati (traseul negru - dificil) si cu inca un traseu. Ceilalti trei am urcat traseul principal al ferratei (tr. rosu - mediu) cu o mica deviere la "podul indian", unde ne-am jucat putin parcurgand podul din cabluri inainte si inapoi. Spre seara, dupa ferrate am coborat pentru scurta vreme in Cheile Sugaului. Candva aici era un traseu echipat cu scoabe si cabluri ce mergea chiar prin chei, pe deasupra apei...
In ziua trei ne-am indreptat catre Suhardul Mic pentru via ferrata - Wild Ferencz. Aici s-a format o echipa de trei care a parcurs ferrata eu avand chef de plimbare pe potecile muntelui. Dupa amiaza am petrecut-o cu totii pe traseele din Cheile Bicajelului, de unde am urcat spre dreapta trecand podul suspendat catre Vf. Poiana Pietrii. Traseul dupa pod, am inteles ca este deschis mai recent si desi urca pieptis pe poteci o buna parte din drum, are pe dreapta mai multe puncte de belvedere ce iti taie rasuflarea, spre Cheile Bicazului. Dupa varf ne-am indreptat catre Saua Tifrea cu coborare spre chei. 
In ultima zi in drum spre casa am vizitat pe rand izvorul Oltului si izvorul Muresului (turistic). Spre izvorul Oltului sunt si trasee de bicicleta in zona, ce trec prin poieni si drumuri forestiere... De aici am avut o frumoasa priveliste catre Muntii Hasmas.
Multumesc lui Mihaita R pentru initierea turei si pentru frumoasele momente alaturi de un bun si simpatic ghid care a umblat prin toata lumea. De asemenea lui Mihai C care a adus si un plus de experienta in trasee si care a fost un excelent sofer. Nu in ultimul rand dragei mele Octavia care m-a insotit si de aceasta data cu bucurie si dragoste.
Au fost patru zile extraordinare! Mai multe povesti si in imagini:

photos.app.goo.gl/i4xEg1UCv7VGUK5VA

photos.app.goo.gl/JdUzC7LQYSWbyur78

photos.app.goo.gl/EGNjyKvo1MnQ4nvv8

photos.app.goo.gl/KqjinKgQeTfT6Luw5
Ultima editare: 06 Mai 2025 15:47 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
12 Mai 2025 13:12 #5077 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina minivacantei de 1 mai 2025
De la Misu D. avem plimbarea de la Potlogi:

photos.app.goo.gl/M2YiURscF81UrhSx9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
13 Mai 2025 08:46 - 13 Mai 2025 08:47 #5078 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina minivacantei de 1 mai 2025
Mini-vacanţa de 1 Mai în Măcin: aceleaşi trasee, poate altfel combinate dar la fel de pitoreşti pentru florile de primăvară şi ţestoasele de Dobrogea: culmea Priopcea-Chervant, zona Ţuţuiatu-Ghiunaltu, creasta Pricopanului (începuta mai din sud dinainte de Orta Tepe şi prelungită spre nord până spre Cheiţa-Cheia).

Text: mariusradu.ro/drumetie/dobrogea/primavara-in-macin
Album: photos.app.goo.gl/52vCyTXrRWq2gq8w7

Ultima editare: 13 Mai 2025 08:47 de către hoinar.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
14 Mai 2025 10:59 #5079 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina minivacantei de 1 mai 2025
o restanta de la Horia:

photos.app.goo.gl/6yTzTk353Kcvw1PTA

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
29 Mai 2025 22:39 - 29 Mai 2025 22:48 #5087 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina minivacantei de 1 mai 2025
Cu intarziere, cateva fotografii din excursia la Isverna:

photos.app.goo.gl/3FXMciegJvQHPx2t6

In prima zi am trecut pe la Ponoare si Manastirea din Baia de Arama. Au urmat 2 trasee mai lungi, Piatra Closanilor si Vf. lui Stan - Beletina. In ultima zi am facut un mic circuit deasupra Isvernei, pornind din satul Vintilani si intersectand drumul spre crovuri, apoi  scurta incursiune in Cheile Cosustei.
Ultima editare: 29 Mai 2025 22:48 de către Ilinca.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.132 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:44, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:15. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:56, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.