saptamina 12-18 mai 2025

19 Mai 2025 12:55 #5082 de angela
saptamina 12-18 mai 2025 a fost scris de angela
Vremea este tot cam suparata, dar incercam sa nu stam in casa, orice ar fi.

Incepem cu o restanta de saptamina trecuta:
o tura cu bicicletele de la Diana S: Budesti cu Horia Berceni,Dobreni,Falastoaca,Mironesti,Crivat, tren Budești 11mai
photos.app.goo.gl/K7tAeUpWuvAP4rA29

Alte ture cu bicicleta, propuse de Horia, in aceasta saptamina:
1. Tura joi 15mai 10:00 Doamna Ghica ceas*10:15 rond Petricani+Pipera*Tunari*Dumbraveni*Saftica*Peris*Balteni*retur, 75km.

2. Tura la bujori duminica 18mai 10:00 Dna Ghica ceas*10:30 metrou Eroii Revolutiei*Adunatii Copaceni*Comana*Vlad Tepes*Rezervatia Padina Tatarului*Comana*Gradistea*Copaceni*Dna Ghica, 100km
Raportor: Diana S
photos.app.goo.gl/7gRDQtRcUGK1mSor9

O plimbare in natura, joi, vine de la Artemiza: Naipu - balti pe Calnistea
Joi 15- mai  2025    singura  zi  a  saptamanii prevazuta  cu  vreme  buna  ,  a  constituit  o  frumoasa  drumetie  la  Naipu  35  km  de  Bucuresti cu  membrii Clubului  Alpin Floarea  de  Colt  Bucuresti  , dar  si  simpatizanti .  Asadar    dupa  50  minute de  la  plecare  , am  ajuns  pe  baltile  Calnistei si  afluentilor  pana  la  padurea  Albele  ,  cu palcuri  de  stufaris  ,  rogoz , papura ,  pasari  . Mergand  de  la  o  balta  la  alta    spre    padurile  de  lunca    am  trecut  pe  langa  lanuri  de  grau ,  orz si  rapita  ,  prin  fanete  si  pasuni    admirand  turme  de  oi  ,  pescari  bine  organizati  in  casute  de  lemn  pe  marginea  baltilor  ,multe  plante  si  flori :  mac  rosu  ,  maces  , stanjenel  de  balta  sau  iris  galben  ,lupin  mov ,  am  cules  plante  medicinale : musetel  ,salvie  ,pelin  , iar  in  padure  am  gasit    ultimii  bujori  infloriti .  Intr-un  un  loc  umbros  ne-am  oprit  la    popasul  de  pranz ,  am  povestit  si  ne-am  bucurat .
photos.app.goo.gl/PhkGQz3ALnd2GVia6

Simbata s-a anuntat foarte ploios si rece, dar promisesem fetelor ca mergem la narcise, asa ca... ne-am dus. Pe Valea Rea. A burnitat destul de mult, iar in partea de sus a vaii a fost un vint rece, foarte neprietenos. Pe drumul forestier am dat de 3 zone innamolite bine, datorata TAFurilor- prima, apoi, inca 2 datorate santierului de amenajare a cursului apei (baraje contra torentilor)
Iata si raportul foto al turei de la Svetlana:
Sîmbătă pe Valea Rea, care nu s-a dezminți, a fost Rea și cu zone cu noroaie, dar verde. Am urcat foarte puțin, era și vînt, ploua mărunt, dar am văzut narcise, stînjenei.
Valea Rea
photos.app.goo.gl/9LT5MfAZuqhkvPGR7

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Mai 2025 14:19 #5083 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 12-18 mai 2025
Salut!
Nu puteam rata zona Dobrogei si Muntii Macin nici anul acesta. Si aici a fost mai frig decat in anii trecuti asa ca am zis pas la cort si am stat la gazda, in Greci. M-am simtit ca intr-o mini tabara de primavara in care unii au ajuns cu trenul si microbuzul, altii cu masina personala. Vineri vremea a fost mohorata dar nu a lipsit plimbarea de dimineata prin Braila. Muntii Macin erau acoperiti de nor, ceata... asa ca am mers doar pana la Cetatea Troesmis si pana in Pasul Priopcea. Au urmat doua zile insorite si pline. Pentru mine noutatea surprinzatoare au fost Cheile Caradei pe langa care am coborat de sus de pe creasta Muntilor Macin. Poteca nemarcata merge in coborare pe dreapta cheilor care sunt foarte salbatice si pitoresti vazute de sus. Sunt multe puncte de belvedere pe poteca sau in apropiere. Pentru ca mai era timp spre seara, am revenit (dupa un an) pe Dealul Grecilor. Am gasit inca doua sau trei faleze usoare pentru bouldering in apropierea varfului... 
In ultima zi, in cautarea falezei de escalada am urcat spre Vf. Ghiunaltu pe partea cu satul Greci si Vf. Buduru. Sunt poteci nemarcate foarte pitoresti si pe aici si un traseu de cicloturism. De pe varf am coborat spre sa si am prins poteca catre faleza 3M. Am echipat si am escaladat doua trasee nu foarte grele aparent: "Calea cea Buna" si "3M". Sunt cotate de seteri cu gradul 4. Mie mi s-au parut cam de gradul 5+. "Calea cea Buna" are o intrare de 6+ prin traseul alaturat ("Excelsior") si miscari destul de grele pentru un grad 4. Traseul 3M nu mai este pitonat. Mihai C. a echipat o mansa in top rapeland de deasupra falezei. Pentru ca nu mai este pitonat noi am ales o trasa care aproape de top are un pasaj de gradul 6. Deci per total pentru mine cam tot un 5+ a fost. Desi a batut vantul puternic (la un moment dat m-a impins intr-o parte pe perete) a fost o zi frumoasa de drumetie si escalada.
Iata si povestea din aceste frumoase zile, in imagini:

photos.app.goo.gl/yxcvSJYXCKUb3CWq6

photos.app.goo.gl/fxCA863PkgfmrY6RA

photos.app.goo.gl/n2wXRRH8PP8XnoNE9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
29 Mai 2025 22:43 - 29 Mai 2025 22:49 #5089 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 12-18 mai 2025
Un we ploios dar relaxant cu colegii de serviciu in zona Doftana.

photos.app.goo.gl/PTvVAKKLtVnUvwtj6
Ultima editare: 29 Mai 2025 22:49 de către Ilinca.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.108 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:44, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:15. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:56, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.