saptamina 10-16 noiembrie 2025

18 Noi 2025 13:08 - 19 Noi 2025 09:38 #5181 de angela
saptamina 10-16 noiembrie 2025 a fost scris de angela
Mai telegrafic, cu scuzele de rigoare, dar nu prea am timp de data aceasta de povestit - va trimit repede ceva albume din aceasta saptamina:
Artemiza: Patru fete singure pe Baiului !
O  zi  deosebit de  frumoasa  ,  fara  ploaie ,  vant  sau  gheata -  un  brumar  de 14.11.2025. cand  ziua  are  inca  10  ore  si  noaptea 14    cu  un  soare  imbietor  !  Bilete  la  CFR , n-am  mai  gasit , asa  ca  in aceasta  sambata  ne-a  salvat  IR feroviarul de  ora  7,00 care  ne-a  condus  fix  la  ora  8,59  in  orasul  Sinaia  alt. 798 m.  De  aici noi  cele  4 ( patru ) fete  curajoase :  Hari , Isa  ,Lili si  subsemnata  Artemiza  doar  cu  fluierele  la gat  ,  am  urcat in  M-tii Baiului  prin  frunzele  uscate  ale  padurii  lasand  in  stanga  bariera fostei  cabane  turistice  Piscul  Cainelui  ( 950 m. alt.)-  actual  proprietate  privata ,
  apoi  drumul  de  exploatare  ,  urmarind    linia  culmii pana  la  cateva  poieni lungi .  Din  golul  alpin  pe  langa  liziera  padurii pe  culmea    Piciorul Cainelui    pana  in creasta  -Piscul Cainelui  1650 m. alt. admirand  privelisti frumoase  spre toate  culmile  Baiului  cu  stanele  parasite  , spre  Masivul  Bucegi cu  zapada  de  pe  Costila  apoi  spre  dreapta    la  triunghiul  isoscel ,, Capatana  porcului ",  pana  la    Postavarul  si  in  continuare  spre  dreapta  Tesla - Ciucasul  -  Zaganul si    Grohotisul . Am  inspirat  atata  aer  ozonat  in  multe  pauze ,  am  intalnit  alti  montaniarzi , a  fost  bine  si  ne-am  bucurat  din  plin chiar  daca  nu  am  mai  gasit  zada . Am  cules  ciuperci  comestibile  ( nicoreti ),  apoi  macese ,am  baut  apa  de  la  izvoarele  padurii .  
photos.app.goo.gl/hKanR96EygKE7UkF6  

De la mine plus coechipieri:
Gurga de vineri: photos.app.goo.gl/2RV8pGZTnnBMShkEA

simbata: Stina din Picior: photos.app.goo.gl/Ao8tkkLGQe6fDLpQ9

duminica am fost cu bicicletele, cu Horia, Diana si Vali.

luni, dar asta ar fi pt saptamina ce vine...la catina: 
photos.app.goo.gl/21ZzL7vzEK2T9Tk98

De la Diana S:
Piciorul stânei dintr-un picior
photos.app.goo.gl/PuoCuh49W4qGunUM9

De la Svetlana:
Din Șirnea, la Table, apoi prin Cheile Pisicii am ajuns în Prăpăstiile Zărneștilor, la Fîntîna Botorog

photos.app.goo.gl/et7Qz7mn6NvmvPqN9

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 19 Noi 2025 09:38 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
18 Noi 2025 18:49 #5183 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 10-16 noiembrie 2025
La propunerea lui Corvin si a Irinei, o frumoasa excursie de sfarsit de toamna pe Papusa si apoi a doua zi relaxare la vechile manastiri din zona Campulung.

photos.app.goo.gl/8Pijiddtpp9s521h7

Cu aceasta ocazie am reinnoit legatura cu cabana Voina, care ne asteapta in continuare cu bratele deschise - personal foarte amabil, camere curate si primitoare, mancare buna, preturi rezonabile.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
19 Noi 2025 18:57 #5184 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 10-16 noiembrie 2025
După un drum greu pe valea Rea, stâna lui Burnei (încă în picioare) e la limita între umbră şi soare, deşi e devreme, dezavantajul zilelor scurte de toamnă târzie. Cât urcăm poteca şerpuită, pe lângă cascadele de pe vale, ne bucurăm însă de soare. Sus, în căldare, umbra s-a întins destul de mult aşa că montăm cortul, nu mergem mai departe. E aproape ora 3 şi n-avem mult timp până se lasă înserarea, nici vorbă să urcăm pe Moldoveanu să ne prindă întunericul pe creasta îngheţată, aşa că urcăm atât cât putem pe piciorul care se lasă spre căldare din vf. Roşu. Panta finală spre vf. Roşu necesită colţari dar nu ne mai complicăm, admirăm de aici culorile asfinţitului şi ne bucurăm în tăcere de măreţia muntelui. Revenim la cort şi ne pregătim de o noapte lungă care trece liniştită, fără vânt, cel puţin aici, în vale. Dimineaţa e puţin rece dar nu exagerat, pe sus se vede că adie binişor vântul, nu întârziem mult să ne strângem bagajele întrucât dorim să mai prindem soare şi lumină, sperăm mai puţin noroi şi îngheţ, pe drumul forestier, înapoi cca 35 km până în Nucşoara :-)

photos.app.goo.gl/HdEgZARHFvVfLyt77

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.164 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor