Saptamina 15-21 decembrie 2025

21 Dec 2025 21:31 #5195 de angela
Saptamina 15-21 decembrie 2025 a fost scris de angela
Saptamina aceasta a fost petrecerea traditionala de sfirsit de an a colegilor de Club, in organizarea Artemizei, care ne-a trimis si un album:
photos.app.goo.gl/ScZmwEZ7q4FX1bN57
La multi ani!

A venit si solstitiul de iarna, ziua cea mai scurta din an.
Excursiile noastre trebuie sa se adapteze ca atare, atit vremii, orelor de lumina si noului mers al trenurilor, care a dat o lovitura amatorilor trenului de la 7.15 care a... disparut, fara sa fie ceva echivalent convenabil.
Grupul de vineri a  ramas fidel trenului 3023 din gara Basarab, si intoarcerii cu 3028- care acum se intoarce tot in Basarab!
Cei de simbata... au reaparut care cum, la 3021... mai multi chit ca orarul acestui tren este din ce in ce mai neprietenos. Dar se pare ca CFRului nu ii pasa, nici ca trenul de 7.15 era foarte popular, fiind sold-out cu multe zile inainte, nici ca foarte putini reusesc sa ajunga la 3021- si la 5.44 era prea devreme, la 5.40 nu este mai prietenos! Capac la toate IR 'de 6' - pentru a doua oara in ultimele 2 saptamini- a reusit sa intirzie pina la Ploiesti, de a facut problematica transbordarea celor care iau IR pina acolo ca sa treaca apoi in 3021.

Simbata aceasta vagonul 2 era destul de animat, au fost colegi care au mers inspre platou/Virful cu Dor din Sinaia, altii spre Diham din Predeal, cu Alex Radu, iar eu am avut un grup de fete doritoare de balaureala ca in vremurile bune, pe la Gura Diham si partea inferioara a Vaii Cerbului.

Am urcat, regasind greu partial vechea poteca, dar am continuat determinate pina la drumul Munticelului, deviind putin fata de locurile pe unde am mai fost cu alte ocazii pina la confluenta cu Malinul, unde am facut o pauza si am pus 'tara la cale'. Am ales sa mergem pe poteca veche a Munticelului spre poteca Vaii Albe.
Poteca tot rupta urit in dreptul vaii Galbenele, altfel nu au fost probleme - mai ajuta si marcajul discret galben pe alocuri.
Doborituri mai multe au fost pe firul Vaii Cerbului si zona aferenta, mai putin pe Munticel. In Poiana Costilei am stat la plaja si la povesti cu un mic grup cu Mircea Vuici si Vali Penes, venind dinspre Busteni spre Pichetul Rosu - iar apoi am luat-o voiniceste pe calea noastra. Am iesit la Caminul Alpin in timp pentru a prinde in ritm mai vioi RegioCalatori de la 14.52 (cine se grabea), respectiv R3028 la 15.13, cele 'negrabite' cu Trenplus. Poze am facut relativ putine, dar ziua a fost pina la urma reusita si ne-am bucurat si de ceva soare, chiciura dimineata si un pic de adrenalina pe 'off-trail'.
photos.app.goo.gl/RaDQJT6F6kUCNTJa9

Grupul lui Serban a fost vineri prin Plesuva si a avut parte de vreme insorita.
Tot vineri, Andrei si Ileana au fost prin zona Bobolia, Campina, Telega - dealul Ciobu- cu un alt grup.

Asteptam si alte rapoarte.

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
23 Dec 2025 14:32 #5196 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Saptamina 15-21 decembrie 2025
Salut!

Un proiect, o delegatie si pentru noi o oportunitate sa vedem din nou frumoasa Grecia de data asta intr-o zona interesanta istoric, cu frumoase zone de vizitat in prezent: Peloponez. Pentru aceasta ocazie ii multumim Cleopatrei D. colega Octaviei de la Filarmonica George Enescu! 
Octavia fiind in delegatie drumetiile nu au fost prea lungi insa am vazut partial zone interesante si am profitat de invitatiile echipei grecesti pentru a vizita cateva muzee si site-uri arheologice. Ne-am cazat in Corint un orasel pe malul Marii Ionice, pe care l-am si vizitat cat am avut ocazia. Nu departe se afla canalul care face legatura intre Golful Corint (Marea Ionica) si Golful Saronic (Marea Myrtoan - M. Mediterana). In capatul celalalt la canalului am trecut prin Istmis. Foarte interesante muzeele si site-urile arheologice de la Nemea si Corintul Antic. Una din zile am petrecut-o in Nemea iar alta in Corintul Antic. Seara reveneam in Corint. 
In drumetie am fost in Loutraki, o statiune a golfului in aproiere de Corint, de unde am urcat pe muntele Gerania pana la frumoasa manastire Sf. Patapios. Cu bucurie, aici am stat sa asistam la spectacolul apusului de soare de deasupra Golfului Corint. Din curtea manastirii se vad cele doua gofuri si canalul de legatura. Am coborat la frontala, traseul fiind usor, revenind catre un Loutraki plin de lumini colorate, de sarbatori. 
In ultima zi am urcat la Cetatea Corintului Antic (din localitatea Anticul Corint) care este impresionanta. Cetatea, vremea buna cu vizibilitate si numeroasele puncte de belvedere din cetate, au fost cireasa de pe tort a acestei frumoase excursii. 
In aceste frumoase zile, cu ceva vreme petrecuta pe plaja din Corint am facut si o baita in marea usor rece (pe la 19 grade C) si am facut chiar si un antrenament in alergare (vreo 8k) pe malul marii in zona portului turistic, unde este promenada.
Toate zilele au fost insorite si calde asa ca am facut multe fotografii... Le-am grupat in doua albume, pentru vizionare:

photos.app.goo.gl/UBJAkarstJVNmQ5A7

photos.app.goo.gl/mB5ih84nWW8TQwh17

Sa ne revedem cu bine si nu uitati ca va asteptam cu noi, in excursii, ture...
Sarbatori frumoase si cu bine!

Mai Mult
27 Dec 2025 19:52 - 27 Dec 2025 19:52 #5199 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Saptamina 15-21 decembrie 2025
Adaug cateva fotografii din excursia propusa de Diana D. pe Valea Cerbului, pana in zona in care incepea sa fie zapada mai mare si gheata (cam pana la 2 treimi).

photos.app.goo.gl/cxVAA7xn7M8xN5gCA
Ultima editare: 27 Dec 2025 19:52 de către Ilinca.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.155 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor