saptamina 6 -12 iulie 2026

12 Iul 2026 10:33 - 12 Iul 2026 18:02 #5289 de angela
saptamina 6 -12 iulie 2026 a fost scris de angela
Tot vara, iulie, alt sfirsit de saptamina.
Pe noi ne-a prins pe Valea Cerbului, in inspectie in valea Priponului:
photos.app.goo.gl/VHwy2fCr9d1AZSrY9
Chiar daca nu am parcurs valea Priponului si Caldarilor, care era 'ideea' de inspectie, am avut o excursie destul de inflorita si interesanta pe alocuri... Nu imi ascund insa frustrarea pentru cit de salbaticit si murdar este traseul- de neumblat oare? Nu mi-au placut niciodata vaile de abrupt murdare, e masochismul cam mare- poate toamna merita mai mult cind mai scad si balariile si e mai uscat. Bun, stiam ca a nins sus la Omu zilele trecute, mai jos o mai fi plouat, dar ne-au tentat florile, drept sa spun. Pentru detalii, cititi comentariul in album.
Vremea a fost buna.
Noi am prins primele picaturi/cu soare in fata garii Busteni.
Asta a fost simbata, cind la intoarcere toate trenurile au avut intirzieri cica din cauza unei avarii intre Brasov si Timis. Am ajuns totusi decent acasa, noi doar cu sub un sfert de ora intirziere, cu 3030, recuperase peste jumatate din intirzierea cu care sosise in Busteni.

Impresiile Svetlanei din aceeasi tura:
O plimbare propusă de Angela, Cerb, Pripon, poate pe Căldări întoarcerea, la care mi-am dorit și eu să mă alătur. Nu am făcut tot traseul dar mi-am făcut plinul la flori frumoase.
photos.app.goo.gl/xvmp4uiARmKAjotUA

Multi dintre colegii nostri au fost saptamina asta la... Sovata. Asteptam ceva poze de la ei, ca au facut si citeva excursii intersante prin muntii Gurghiului, mai putin stiuti de noi.
Am mai aflat de ceva ture prin Piatra Craiului, Malaiesti, Diham. Bubu a fost simbata la Omu, urcind prin valea Jepilor, la vale pe Cerb- ne-am vazut in 3030. A mai fost un grup in Clabucetul Azugii, unii pe Schiel. L-am vazut si pe Petrut in gara la Busteni, dar nu am vorbit, nu stiu unde a fost.
Din pacate se pare ca au fost si mai multe accidente in aceasta simbata, Salvamont a avut de lucru prin  Valea Alba/am tot vazut/auzit elicopterele, in Jepi, chiar si pe la Urlatoare.

Desigur, va asteptam rapoartele dragi colegi, care vreti sa ne impartsaiti experientele voastre (parca sintem tot mai putini? sau mai 'discreti'? nu tu albume, e prea multa munca? doar facebook sau whatsapp?)

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 12 Iul 2026 18:02 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
24 Iul 2026 19:57 #5297 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 6 -12 iulie 2026
Ne-am strecurat printre ploi si, in ciuda previziunilor meteo sumbre, nu ne-a pluat nici un pic, ba chiar am avut soare, pe Horoabe (excursie propusa de Diana D.)

photos.app.goo.gl/U2aeN5cDAg5gy3GGA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
28 Iul 2026 19:12 #5300 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 6 -12 iulie 2026
Dimineaţa devreme suntem la Capra, pe Transfăgărăşan. Totul e verde, cerul albastru, câţiva nori se plimbă leneş pe cer. Ne propunem să profităm la maxim de ziua frumoasă care se anunţă şi începem să urcăm pe valea Fundu Caprei (triunghi galben). Ne abatem spre dreapta pe o rampă de verdeaţă care merge spre căldarea dintre Buda şi Arpaşu Mic. Data trecută pe-aici ( photos.app.goo.gl/W1mhZtEZuUCPiZ6t8 ) am urcat muchia sudică spre Arpaşu Mic, amintiri frumoase de toamnă. Acum ne orientăm spre una din muchiile din vest ca într-o zi capricioasă de Mai ( photos.app.goo.gl/a8bKPrZYVzrKgSfG9 ) doar că intrăm pe muchie ceva mai de jos. Cu atenţie la pantele abrupte, nu putem decât să ne bucurăm de perspectiva pe care o avem asupra muntelui. De jos din şosea facem aproape 2:30 ore până pe vârf şi după o scurtă pauză coborâm în traseul de creastă (bandă roşie), la monumentul Nerlinger. Urcăm şi coborâm pe drumul cunoscut până în şaua Podragului, continuăm spre cabană şi ne angajăm pe poteca spre Podrăgel (cruce albastră). Ca de obicei, mai multă linişte şi mai puţini turişti decât pe creastă. Din Fereastra Zmeilor revenim pe poteca triunghi galben şi coborâm la maşină. Ajungem la Bâlea suficient de târziu ca să găsim o parcare bună pe marginea şoselei, luăm în spate rucsacul mare şi urcăm la lacul Capra. La limita întunericului găsim şi noi un loc de cort mai retras şi ne pregătim de somn. A doua zi mergem pe Iezerul Caprei pentru răsărit, nu e foarte spectaculos iar până revenim la cort vine şi puţină ploaie. Mai dormim, lenevim la cort când apare totuşi soarele, stăm la poze şi ne întoarcem la Bâlea, cele aproape 12 ore drumeţie de sâmbătă sunt suficiente :-)

photos.app.goo.gl/YAvVKgzJMhvCByJb8

Atenţie: Traseul prezentat includ porţiuni cu expunere mare şi risc de accidentare gravă. Informaţiile se pot folosi doar pe propria răspundere.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.136 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor