Cronica saptaminii 13-19mai 2013

20 Mai 2013 10:25 #1801 de angela
Cronica saptaminii 13-19mai 2013 a fost scris de angela
Iata ca a mai trecut o saptamina si avem din nou multe de raportat!
In primul rind, au fost doua excursii interesante organizate de cele doua ghiduse "de autocar" Sanda si Miza, despre care ati putut citi pe forum la rubrica de propuneri.
Sanda a organizat o iesire deosebit de pitoreasca la vestigiile rupestre din Tinutul Luanei,
iar Miza a mers cu un grup mare in Macin, avind ca obiectiv montan creasta Pricopanului.
Abia astept impresiile foto -si nu numai- ale participantilor. :)

Doina a fost vineri la Narcise pe valea Rea, si duminica a fost intr-o echipa de 5, "nesocotind ciinele" (inclusiv subsemnata) din Busteni pe valea Fetii, Dutca, Urechea, la Azuga.

Simbata 18.05.2013 au fost totusi unii pe munte, in ciuda prognozei, inca nu stiu turele toate. A plouat ceva, nu atit de rau ca in prognoza se pare.
Geta a fost la narcise pe Clabucetul taurului (zis si Pitiponc!)
Un grup, cu Mihaela D, Mirela, Ion si altii (destul de multi), au fost la narcisele din Valea Rea, urmind traseul Sinaia-Tufa-Stana Mare-Cumpatul(1651m)-Vf.Baiul Mare(1908m)-Piscul Cainelui(1658m)-Sinaia, cu ceva ploicica si vreme schimbatoare.

Duminica, o echipa a urcat pe valea Jepilor in platou si a coborit pe Piciorul Pietrei Arse (2 sau 3?), Mihai C a fost unul dintre ei.

Monica a fost "cu altii" de la Sorica pina la Tufa, pe creasta Baiului (ne-am vazut in tren, si la dus si la intors).
Au mai fost pe munte duminica Laurentiu T, Georgel V, Mirela.(Predeal-Azuga, o intentie stiu ca a fost Clabucetul Azugii, dar nu am retinut daca a fost si realizata!)
Voi updata cronica, pe masura ce am date mai exacte.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Mai 2013 10:35 - 05 Apr 2017 19:47 #1802 de angela
Scris de angela pentru subiectul Dutca-Urechea cu surprize, 19 mai
M-am speriat de prognoza pentru simbata si am "tras" o bicicleteala de 36 km in loc de munte, asa ca eram cam "desalata" pentru tura de duminica (doar n-o sa stau acasa!!! am revenit si eu dupa o pauza la vsd-isme). Stiam ca echipa G&G (citez pe Doina aici!) va fi in Busteni duminica, aflasem din greseala(adica i-am dat telefon simbata s-o intreb cum a fost vremea pe munte!) ca vine si Doina tot duminica, asa ca aveam deja un nucleu de mers in tura in acest weekend in care banuiam ca vom fi putini pe tren pe motiv de excursii de autocar prea interesante!
Si am propus si eu... "mai multe", dar singura propunere care a ramas fara veto a fost Dutca-Urechea.
Vreme calda, lene cit cuprinde, asa ca Doina si Coca (din Ploiesti) au cam "stat dupa noi", pe drumul "lungit" si "mult mai inclinat" decit de obicei, pe Valea Fetii si pe piciorul Dutca, mai ales partea de padure parea ca nu se mai termina. Transpiram ca in sauna, la gol insa era vinticel si bine - minus cind chiar ni se parea frigulet, daca intra soarele dupa vreun nor. Dupa ce am scapat de transpiratul de la urcare, a fost OK :)
S-au adunat ceva nori pe parcurs, dar nu ameninta nici o ploaie, asa ca a fost o tura destul de "de voie". Nu mai fusesem prin zona de o vreme, asa ca unele chestii m-au surprins- veti vedea in albumul meu vreo 4 surprize "maricele".

Vine Doina- alta viziune asupra aceleiasi excursii:
azi am fost un grup de 5 persoane cu căţelul 6 şi … cu ursul 7, o cifra norocoasa, si asa a fost. In Valea Fetii, la prima bifurcaţia de după ruina microhidrocentralei ne-am ȋntâlnit cu ursul; la ȋnceput noi am pierdut câteva secunde stând cu ochii la el si până s-au deschis aparatele căţelul a observat unde ne uităm şi lătrând şi ȋn goană se dă la urs; acesta se ȋntoarce şi ȋncepe să urce pe râpă dar fără tragere de inimă, de unde am tras noi concluzia că a venit la apă, ii era sete si noi l-am deranjat.
Ultima editare: 05 Apr 2017 19:47 de către angela.

Mai Mult
20 Mai 2013 10:50 - 05 Apr 2017 19:49 #1803 de angela
Scris de angela pentru subiectul la Narcise, vineri 17 mai 2013
Doina a fost la Narcise pe valea Rea vineri, cu Mitica si Cornel.

a fost o zi buna de mers, datorita cerului cam inchis. Narcisele sunt spre final, dar am gasit multi irisi (ca nici odata). Am vizitat in cadrul noptii muzeelor, Casa George Enescu, deschisa special pt acest eveniment.
Ultima editare: 05 Apr 2017 19:49 de către angela. Motiv: link expirat

Mai Mult
20 Mai 2013 11:05 - 05 Apr 2017 19:50 #1804 de angela
Scris de angela pentru subiectul Alte narcise, simbata 18 mai Clabucetul taurului
Primim de la Getuta, urmatorea relatare:

o zi sub semnul ploii , dar coboram in Azuga asa cum am hotarat 8 persoane plus Max.

Un fotoreporter, Mariana a trimis si ea poze .
Ultima editare: 05 Apr 2017 19:50 de către angela. Motiv: link invalid

Mai Mult
20 Mai 2013 19:00 #1805 de doina_dragomir
Scris de doina_dragomir pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 13-19mai 2013
Imi pare rau ca am lasat impresia ca as fi stat dupa voi; din contra, am mers asa cum am vrut si as fii stat mai mult la leneveala daca apreciam corect timpii.

Mai Mult
20 Mai 2013 19:44 - 05 Apr 2017 19:52 #1806 de angela
Scris de angela pentru subiectul Macin Pricopanu etc
au inceput sa vina si mai multe poze...
sa incepem deci, de la Hary si Isa: La jumatatea lunii mai cu o echipă de 20 o tură de nota 10 în Muntii Măcinului, la vremea când bujorul pleaca iar teiul va să vină: Greci - Creasta Principală a Măcinului (Vf Ioaneş – Vf Ţuţuiatu-Vf Călcata-Vf Căpuşa-Vf Chişcura Chelului) - Creasta Pricopanului (Vf. Sulucu Mare-Vf. Piatra Râioasă-Vf. Vraju-Vf. Caramalău) - Fântâna de Leac-Măcin.
(cu peripetii... unii n-au baterii, altii nu mai au loc pe cardul de memorie, ca au uitat de cind n-au mai pozat!) :)

de la Miza:
Din Greci- autocarul ne-a dus in capatul satului-ora10 si am urcat mai intai la varful Ioanesul, apoi Tutuiatul-Izvorul celor doi frati italieni-Vf. Calcata- Vf. Capusa-liziera- Pricopan-apoi dreapta- banda albastra- Vf. Sulucu Mare-Vf. Piatra Raioasa-si am coborat la Fantana de Leac intre Vf. Vraju si Caramalau; autocarul ne-a asteptat la Bisericuta si ne-a dus la cazare hotel.Angela ti-as trimite multe poze tare frumoase ,dar deocamdata nu pot decat prin attachments. Voi incerca sa rezolv si aceasta problema deoarece mi-ar place sa trimit si celorlalti pozele de care noi ne-am bucurat. Miza.

(eh... daca imi trimite voi incerca sa fac o mica colectie, mai aveti rabdare...)

deocamdata am primit atit .

:)

Poze noi-au venit azi, de la Emil: iata-le!
Ultima editare: 05 Apr 2017 19:52 de către angela. Motiv: link invalid

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.157 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor