Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Cronica saptaminii 3-9 iunie 2013

acum 6 ani 4 luni #1834 de angela
Prognozele meteo sint din ce in ce mai descurajatoare (mai nou!) ca doar este iunie, care se stie ca a fost una dintre cele mai instabile luni, cu "ploaia de la ora 1" etc. Totusi, asta nu a descurajat lumea, in numar ceva mai mare ca weekendul anterior, sa apara la tren simbata. A fost foarte aglomerat 3001. Prognoza era clar mai rea decit simbata cealalta, si aerul era foarte incarcat cu umezeala, transpirai si stind.
Cum eu nu m-am intors seara cu trenul, nu am prea multe informatii despre ce s-a realizat la final, asa ca va rog sa nu ma "impuscati" daca va dau un raport aproximativ si poate se mai strecoara si vreo greseala. Mai bine interveniti si faceti corectura voi, care stiti mai bine!

Un grup a coborit undeva mai la dealuri (cu dna Virginica?). Cred ca la Comarnic.

Un grup maricel, din care au facut parte "zmeii" de Virgil, Vali, Mihai, Ion, dar si Lia (ca sa nu zic numai de barbati!) si altii, erau multi (poate vom afla ulterior si citi) au coborit pe ploaie intensa in Valea Larga cu gind de a merge pe vale, apoi spre Comarnic - si au trecut si pe la Iura la sfirsitul turei.

Un alt grup(sau daca vreti -doua, ca ne-am scindat pe parcurs) de 8 am coborit la Busteni, la fel si Rodica. Ea, de la Busteni, a plecat spre sud (Sinaia), in ideea de a culege soc (si s-a intilnit cu sensei si dl Munteanu si au mers impreuna, din cite am inteles)
Noi ceilalti, 8 am pornit spre Munticel fara un plan batut in cuie, din care 4 - in grupul "meu" de initiativa :D - numai fete, am mers spre poiana La verdeata din valea Alba-poiana Sfatul Uriasilor- Poiana Costilei- valea Cerbului-Gura Diham. Ceilalti 4 au continuat pe TR spre Poiana Costilei cind noi am luat-o pe muchia de deasupra vaii Albe (asa-zisul drum al alpinistilor), apoi spre Pichetul Rosu-Poiana Izvoarelor- Gura Diham. Ne-am reintilnit, desi neprogramat (dar stiam unii de altii) pe valea Cerbului, spre Busteni.
Am avut parte de multa umezeala, dar ploi semnificative cantitativ au fost doar vreo 2 reprize scurte.
Mirela, cu alti colegi de tura, fost pe traseul Azuga-Grecu-Vanatori-La Cleste-Steaua(Forban)-Muchia Bradet-Galma-Predeal
, "sa cumpere urda" (a spus Mioara pe tren!)... si a avut parte de (citez): Ploaie, dar nu tot timpul si un sfarsit de traseu la Popota din Predeal. Mirela din Ploiesti.

Duminica: deocamdata nu stiu decit de un solitar care a mers in cheile Risnoavei din Predeal pe la Secui-Tocilita si retur, unde pare ca totusi nu a plouat, cum m-a plouat pe mine de la Busteni pina la Valea Larga.(aproape tot timpul! cu reprize mai tari si foarte putin timp fara ploaie deloc). de pe la ora 3 am avut parte si de soare... pe peronul haltei Valea Larga.
Svetlana, Valerie, Anca au fost in Coltii lui Barbes.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni - acum 2 ani 6 luni #1835 de angela
Nu prea e mult de adaugat fata de prezentarea generala, dar cum v-am obisnuit sa separ pe "raspunsuri" turele, iata si pozele mele din acest sfirsit de saptamina aici
Comentarii gasiti la citeva poze, ca si vreo 2 poze de duminica si traseul pe care am umblat de nebuna prin ploaie pe vreo 18 km jumate... daca tot eram "la munte", nu era sa iau primul tren spre casa, desi mi-a trecut prin cap din cind in cind, pe parcursul zilei. Singurele chestii de remarcat apropo de acest traseu este ca am avut niste altercatii cu ceva ciini - la Poiana Tapului valea Zamora (sint niste maidanezi prea constiinciosi si cam nebuni, dar ii stiam!), intre valea Pelesului si gara Sinaia, pe linga linia ferata (astia au fost mai insistenti, de a iesit si un cetatean sa ii potoleasca, salvind ceva din timpul meu de "parlamentare" cu ei), la valea Cinelui, iar a aparut "unicul" ciine nebun (cunostinta veche, dar in ultimele excursii nu ne mai suparase, facindu-se ca se repede la noi) si i-a stirnit si pe ceilalti (rezultatul a fost ca tipa care ii hranea l-a amenintat ca nu ii mai da mincare si ca il bate)... cei din Valea Larga erau foarte pasnici si apatici, doar fosnetul pungii, cind mi-am bagat pelerina in sac, le-a stirnit oarece interes, si faptul ca m-am dus pe peron, cind s-au prins ca urmeaza ceva activitate pe acolo :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #1836 de angela
Am primit de la Ion P, urmatorul album .
Este prima lui contributie la Cronica noastra, multumesc!
se pare ca pe acolo nu a plouat ca "pe la mine"...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #1855 de angela
Svetlana ne trimite poze dintr-o excursie partial ploioasa de duminica, in Coltii lui Barbes: aici
pe care au condimentat-o si cu o latura culturala, la Cazino... si ceva "senzatii tari". 8-)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria