Cronica saptaminii 1 - 7 iulie

08 Iul 2013 14:56 - 05 Apr 2017 20:58 #1895 de angela
Cronica saptaminii 1 - 7 iulie a fost scris de angela
Am trecut in luna iulie, si vremea e tot capricioasa. Totusi lumea nu se lasa descurajata si uite ca si cu prognoza rea se fac excursii frumoase.
Eu am chiulit de la tren, asa ca informatiile mele sint din ce am primit de la prietenii nostri de munte - pina la ora postarii (prima postare, voi reveni cu adaugiri daca va fi cazul), am vazut citeva excursii de simbata:

Un grup a urcat in Platoul Bucegilor la Sinaia si a urmat traseul: Sinaia - Cota 1400 - "Drumul de vară" - Vârful cu Dor - Colţii lui Barbeş - "Drumul de iarnă" - Cota 1400 - Sinaia. Am primit relatarea foto a turei de la Marius .

Doina, impreuna cu o echipa forte :), s-au incumetat sa urce in Poiana Inalta (Tirlelor): Busteni - Valcelul Inspumat - Poiana Inalta - Busteni, si au scapat cu o (?) ploaie.

Mai am cunostinta si de o incercare de Baiului, prin Gagu - daca am retinut bine de la Rodica, care m-a sunat simbata depe tren, sa ma intrebe pe unde umblu de am lipsit la apel. Am retinut ca si pe ei i-a cam gonit ploaia, dar ca, in general, a fost destul de multa lume la tren, cu toata prognoza neconvingatoare/pesimista.

Cit despre mine, eu am fugit la 2 zile, total pe nepregatite in Macin (a doua oara anul acesta) - cu o echipa al carei motor cred ca a fost Florin, mai nou total indragostit (fara speranta? ;) ) de aceasta zona extrem de fotogenica in orice anotimp. Am vazut un Macin de vara, dar nu a fost mai cald decit in mai, si am avut parte de "putina initiere" in ale pozatului cu aparate de jumatate de kilogram (ma doare spatele si gitul de la carat!). Deocamdata va terorizez cu 2 albume ale mele 1 si 2 , primul cu poze cu samsungul meu compact, cit l-a tinut acumulatorul... pret de vreo 200 de poze, dar destule rateuri, asa ca nu sint chiar TOATE in album!, al doilea este mai gras (albumul), cu prea multe si probabil siciitoare "teste" pe care le-am facut in speranta ca voi scoate niste poze "unice", daca tot car dupa mine un DSLR de imprumut (de la o colega care s-a indurat de mine, ca ma tot auzea ca "vreau si eu sa vad cum se pozeaza cu un nikon... :( " )

Am vizitat in aceasta excursie si citeva locuri mai speciale (noutati pentru mine), in plus fata de traseele clasice Tutuiatu (in premiera facut de mine pe unde trebuie, adica complet pe marcajul turistic... desigur ca la coborire am facut "clasicul" traseu prin Cavalu, invatat de la Vasile in prima mea vizita in Macin) si Pricopanu (tot in premiera am urmat corect de data asta marcajul, fiind in urcare - si asa am aflat cum ar fi trebuit sa coborim atunci cind am balaurit-o partial data trecuta). Ca sa nu faceti overflow de atitea poze, va recomand sa spicuiti citeva imagini, poate interesante, cu locuri mai deosebite - le alegeti si voi din "thumbnails" : lacul din cariera, Canaralele de la Hirsova. Deocamdata nu m-am indurat sa filtrez prea mult productia de poze, poate cind se mai aseaza mai tund albumele.(scuze) Si pe noi ne-a plouat, in citeva reprize simbata, dupa ora 3 cind am ajuns si noi in Greci... pe urcarea pe Tutuiatu (am lenevit la umbra unor copaci), si a mai tras o ploaie seara, cind am pus corturile. Duminica ne-a ocolit ploaia.
Ultima editare: 05 Apr 2017 20:58 de către angela. Motiv: link

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.141 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor