Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Cronica saptaminii 22-28 iulie 2013

acum 6 ani 2 luni - acum 2 ani 6 luni #1918 de angela
deschid pagina noua a cronicii, sperind sa o completez cu o recolta bogata, excursia din Delta a Mizei si excursia la Vratsa a Sandei ar trebui sa intre aici.
In afara de asta, poate mai primesc si alte relatari/foto de la ceilalti colegi ai nostri si voi updata pe parcurs cronica.

Pina una alta, va raportez ca in ciuda caldurii de care toti vrem sa fugim la munte, excursia mea in Piatra Craiului (Padina Sindileriei) s-a nascut putin mai greu, dar in final a iesit foarte bine: Dupa ce am vazut niste poze de la Cezar pe facebook, care a fost saptamina trecuta in Turnul Pietrei Craiului, pe cele doua padini marcate dar mai putin umblate, Padina Hotarului si Padina Sindileriei (le gasiti in monografia lui Emilian Cristea), mi-am zis ca n-ar fi rau sa le revad sau altii care nu au mai fost in zona sa faca cunostinta cu ele, asa ca am lansat invitatia unor colegi in ale muntelui, despre care am presupus ca ar face tura cu placere si nu li s-ar parea prea grea. Un nucleu de 3 ne-am format rapid, mai greu a fost cu restul - implica si disponibilitate sa plecam cu noaptea in cap din Bucuresti, si drumul lungut cu masina, plus traseul propriu-zis. Preferinta mea era clara din start, de urcat neaparat P Sindileriei, coborire pe Hotarelor sau, daca e prea scurt, alta varianta din Creasta Nordica... vazind si facind. Favorita ca "mai frumoasa" pe lista mea este evident Brina Caprelor/Padina inchisa, nu ca nu ar fi frumos si pe cablurile Turnului spre saua Crapaturii, dar pe aia o tot parcurgem si nu ma omor excesiv dupa valea Crapaturii. Padina Popii mi se pare prea "grohotis scirbos", pacat ca e asa, ca altfel urit n-ar fi. Am fost 7 in cele din urma si am avut parte de o zi calda, dar si un pic de cer acoperit ca sa nu ne arda foarte mult soarele, si un piculet de vint pe sus, in Turn.
Pozari am avut in echipa, iata fotografiile mele .

Isa si Hary au urcat in platoul Bucegilor si au mers de la Babele la Omu si au coborit in Bran via Tiganesti/Clincea[/url].

Un grup a urcat in Baiului- cu Mitica ghidus.

Cei mai alpinizatori de vai au fost pe vilcelul Claitei sub conducerea lui Marian (echipa de 9). Din aceasta tura, am primit poze de la Marius ...

Si Svetlana ne-a trimis un album din excursia organzata de Sanda.

Duminica, o echipa destul de serioasa (mare), amatoare de abrupt, a urcat pe valea Morarului pina la brina "ciobaneasca" care trece pe deasupra Acului de sus, si a coborit in valea Cerbului (Brina Acului de sus). Tura este ilustrata de Ion P: aici . O alta zi frumoasa in Bucegii nostri ... saptaminali.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria