Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Cronica saptaminii 16-22 septembrie 2013

acum 6 ani 3 săptămâni - acum 2 ani 6 luni #1948 de angela
Vine toamna si ploile si zapada -mai pe sus.
Totusi mergem in continuare pe munte si in alte excursii. Saptamina aceasta am primit "rapoarte" foto de la mai multi colegi.
Geta a participat in excursia cu autocarul organizata de Uca pe Valea Oltului.

Eu am plecat de vineri la munte, dupa multe "zvircoliri", am schimbat destinatia de citeva ori, am ajuns vineri la Fundatica, unde mi-am dorit sa fac mai multe excursii, "in recunoastere", ca apoi sa "terorizez" si pe altii cu ele. Vroiam de data asta sa explorez Leaota din zona Curmaturii Fiarelor, intre Sintilia si Lacului. Am realizat doar o singura excursie, am intrat prin valea Rudarita spre Cheile crovului, am urcat spre Curmatura Fiarelor si am coborit pe Sleul Mindrului.
Din pacate, curajul meu a scazut treptat in cursul zilei: dimineata pe valea Dimbovitei am avut parte de soare si frumos, cum am trecut in culoarul Rucar-Bran am dat de granita vremii ... mai rele. A mai picurat mai ales pina spre prinz, apoi s-a facut mai frumos, dar vizibilitatea la distanta nu era grozava. In plus, m-am orientat greu, am beneficiat eu de niste raspunsuri la intrebari de la o localnica, dar m-a trimis ea unde m-a trimis, si eu am inteles ce am inteles... asa ca am pierdut timp pretios. Daca eram altcineva poate ma opream mai repede si nu inaintam pe drumurile alea desfundate cit s-a putut si as fi fost mai aproape de traseul dorit. Cind m-am oprit chiar nu se mai putea merge!!! noroaie, balti... case razlete. Am intrebat un baiat (cu o caruta) unde se intra spre Crov/ Rudarita... departe, ati depasit demult... in fine, a zis ca daca trec pe jos dealul ajung in vale. Am ajuns intr-o vale, dar de acolo incotro, am urcat si eu la inspiratie pe un drum de exploatare, care, dupa ce m-a urcat pe un deal m-a coborit in aceeasi vale mai jos. Noroc ca mai incolo am gasit o femeie cu vacile, si dupa ce ne-am conversat vreo jumatate de ora ca avea chef de vorba si eu eram un exotism pe care-l vazuse tot satul, dar ca nu prea se vedeau ei, ca sa am pe cine intreba de drum (o masina de cu numar de bucuresti care nu se stie unde dracu' se ducea...) m-a pus pe drumul cel bun. ce vroiam eu era in cu totul alta directie decit mi se paruse mie!
Din pacate, nu era clar cit voi putea explora, cu atita intirziere, dar am reusit sa vad si valea Rudarita despre care citisem, Crovul l-am mai parcurs cu alta ocazie in sens invers (dar tot nu stiu unde era urcarea aceea cu belvedere frumoasa -pestera Emilian Cristea), n-am vazut nici capre ci doar drumul pe care l-am tot ratacit in padure si care, in afara de ciuperci care nu ma interesau, nu prea mi-a placut. Sus am gasit iar drumuri forestiere taiate barbar in coasta muntelui si m-a dezamagit foarte tare poteca de pe Sleul Mindrului care fusese clar o frumusete si acum ajunsese cam 2/3 o mizerie de barbarism de exploatare forestiera si noroaie. pacat! O zona frumoasa pe care o distrug niste inconstienti! (in bataie de joc, nu se curata...)
Asa am plecat spre Busteni, si am facut simbata o tura cu fetele de pe accelerat, pe traseul Schiel-platou-Piciorul Pietrei Arse, scapind practic neplouate. Pe coborire ne-a ajuns din urma si Marian, care a facut independent acelasi traseu dupa ce grupul "lui" a plecat spre Piatra mare.
Duminica, am facut o tura lunga: am urcat pe valea Cerbului (TR+BG) la Omu, prin Munticel, de acolo am mers spre Crucea eroilor si via Brina mare a Caraimanului am coborit pe valea Jepilor.
Pozele mele- aici .
Tura de simbata, vazuta de Svetlana - aici .
Din excursia in Piatra Mare am primit poze comentate de la Emil (Timisul de Sus-Cascada Tamina-Cabana Tamina-PO Tunelul Mare).
Altii au fost la Ciuperci pe la Susai si s-au intors mai devreme sau mai tirziu, dupa cit au rezistat la ploi.

Duminica s-a vehiculat o tura pe Brina Ursilor. Doina a fost in ambele ture.

Mihai si Claudia au facut duminica o iesire in Buila-Vinturarita, pe traseul Barbatesti- valea Otasaului (CR)- schitul Patrunsa -vf Albu (PG)- vf Buila (PR)-inapoi spre Curmatura Builei (CA)- Barbatesti pe o vreme foarte buna.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria