Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013

04 Noi 2013 10:22 - 06 Apr 2017 13:54 #1964 de angela
Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013 a fost scris de angela
Avem anul acesta o vreme deosebit de frumoasa desi s-a trecut deja la ora de iarna (ora astronomica normala), ceea ce nu trece neobservat in dorul nostru de duca.
Chiar si in timpul saptaminii! asa ca trebuie sa incep cu tura fetelor in Buila-Vinturarita, marti: la o zi, la initiativa Dianei, s-au dus la manastirile de sub munte, si, cit a incaput, au urcat si pe muntele Albu, pe la Casa de Piatra.
Salutam initiativa, stim a cui dar nu spunem, si in mijlocul toamnei pe o vreme splendida dam o fuga pana in muntii Capatanii. Mergem pe la manastirile: Iezer, Pahomie, Patrunsa si urcam spre Fruntea muntelui Albu, Diana urca pana la cruce; ne intoarcem pe acelasi drum - ziua este scurta si trebuie sa iesim din drumul forestier pe lumina (ne-a cam prins seara cam la 5-10 min. de satul Cheia). Dar este bine asa pt soferita noastra care a putut sa ajunga la o ora rezonabila acasa sa se odihneasca.

marti 29.10.2013 o invitatie din partea Dianei spre Ramnicu Valcea la manastirile Iezer, Pahomie si Patrunsa si daca e timp un pic pe muntele Buila . raspund prezent alaturi de mine , Doina si Rodica . Avem parte de o zi excelenta , nesperat de frumoasa pentru un sfarsit de octombrie . va invit alaturi de noi sa pasiti pe acest taram magic. .
Si... iata si pozele organizatoarei, Diana.

Simbata/duminica, iarasi vreme atit de frumoasa incit nu se poate sa nu plecam sa cutreieram muntii!

Un grup a profitat de redeschiderea canionului 7 scari, imi scrie Emil, si au facut o tura clasica in Piatra mare:
O tura foarte frumoasa, in Piatra Mare. Am avut de toate, grup omogen si vesel, vreme buna, dar si de o surpriza. Vineri, pe 1 noiembrie au redeschis canionul 7 Scari. Au refacut scarile si pasarelele. Acum mergi "fluierand" prin canion. Singura chestie este ca vor pune taxa, de 10 RON pentru un adult si 5 RON pentru un copil (7 RON/2 RON pentru grupuri). Week-endul asta, accesul in canion a fost gratis, asa ca ieri, era trafic mare de turisti, mai ceva ca la telecabina. Totusi, un lucru m-a intrigat. Cum de nimeni nu a stiut ca se va redeschide canionul week-endul asta si ca accesul va fi gratis ? Noi, intamplator am mers in Piatra Mare, datorita lui Mihai si a Mirelei. Traseul a fost pe ruta Dambu Morii (670 m)-Canionul "7 Scari"-Cabana Piatra Mare (1629 m)-Coada Pietrei Mari (1829 m)-Piatra Scrisa-PO Tunelul Mare. Fara sa fortam, si facand pauze, am facut traseul in 6 ore jumate.. Si pozele...

Echipa alpina, M&M (Marius si Moniq) a fost in Caraiman, Vâlcelul Poliţelor, pe traseul:
Buşteni - Valea Jepilor - Vâlcelul Poliţelor - Brâna Mare a Caraimanului - Platoul Bucegilor - Valea Căldărilor - Valea Cerbului - Poiana Coştilei - Drumul Fânului - Buşteni, ne informeaza Marius. Iata si reportajul lui foto .

Asa, "vreo 15" ne-am adunat si noi sa revedem (sau ... mai "in premiera" sa vedem) Grohotisu, repetind o tura facuta acum 5 ani (de o parte dintre noi), atunci la initiativa Ancai si a lui Dorin Gherman, acum, la initiativa mea, sprijinita cu tot sufletul de Cami, Andra si Ilinca, imbratisata cu entuziasm de multi dintre participanti. Am inceput de la manastirea Suzana, am urcat pe valea Bobu - drum forestier (de fapt Grohotisu, scrie pe harta) si am urcat culmea ce duce in vf Grohotisu, apoi urmind creasta -fara marcaj, desi pe harta ar fi fost (dupa virful Grohotisu este mai blinda si pastorala in totalitate) si am coborit prin Fata lui Gherghel, pe marcaj CR, la intrarea in Cheia/valea Neagra. Ne-am reamintit ca nu este totusi "un munte de buzunar" Grohotisul asta, pina pe virf urcusul este destul de solicitant si continuu, dupa ce parasim drumul forestier. Tura este si ea lunguta, de aproape 19km!
Geta: Dupa 10 ani in Grohotis:
1.08.2003 am fost in Grohotis cu Vasile si iata dupa 10 ani, iar in Grohotis in excursia organizata de Angela Vasilescu. Incredibila vremea pentru 02.noiembrie . Suntem 15 colegi de drumetie, 3 catei, 4 masini ; traseu de la orele 9 la 17.30 .
A patra masina a fost oarecum surpriza... cel putin pentru mine, "marea organizatoare", dar m-am bucurat de cei 4 participanti "nehotariti", care vor tot timpul sa imi saboteze orele de plecare prea matinale pentru ei!(eu nu ma las insa, iar ei ma ameninta cu pusul somniferelor in ceva inainte de vreo tura :P)

"Fara comentarii", vin si pozele de la Svetlana :)

Reportajul meu foto, il puteti vedea aici .
Albumele se completeaza destul de bine, pentru a reda cit mai fidel excursia noastra.

Iata- si o surpriza - un album foto de la Ina, cu comentarii umoristice potrivite :)

Doina, neobosita ca deobicei, "mai avea un vsd", asa ca a fost si duminica intr-o plimbarica usoara[/url] de la Predeal spre Timisul de Sus, cu d-na Vali G:
exact excursia de care aveam nevoie după ziua de ieri, cu o vreme frumoasa. Mi-a mers la suflet ca si excursia din Grohotis.

Radu a fost in Bucsoiu Mare si Mic . Singurul loc unde era un pic de zapada inghetata si care nu se putea ocoli a fost la intersectia cu brana Caprelor. In rest erau doar petice mici ce puteau fi ocolite cu usurinta.
Pe Balaur au fost niste petice foarte mici si rare care nu au pus nici un fel de probleme.
Pe Brana Caprelor era cam gheata insa.

Vali ne raporteaza in acest sfirsit de saptamina: 2 ture in Bucsoiu-Balaur si pe Valea Alba
Ultima editare: 06 Apr 2017 13:54 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
05 Noi 2013 16:12 #1965 de andrei_anghel
Scris de andrei_anghel pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013
Buna ziua,

O singura mentiune as face si eu... oarecum, in momentul de fata, aproximativ toate aceste ture au fost si oarecum sunt "inchise"
si mentionez si "de ce ?!"
daca tot se face o cronica (un lucru laudabil), probabil s-ar putea face si o updatare de fiecare data cand se vrea a se parcurge un anumit traseu, pe undeva...
cel putin a acelor trasee la care se stie "de azi pe maine" (gen, iata Grohotisul din 02.11.2013) si nu a acelor care se stabilesc in tren (gen Valea Prahovei) ...
astfel, probabil se gasesc resurse si vointa (dorinta) si din partea altor persoane doritoare!

Cu respect,
Andrei Anghel

Mai Mult
06 Noi 2013 10:40 #1966 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013
Andrei,
Inteleg ca ai propune ceva gen organizare ca la carpati.org.
In primul rind, acolo turele se anunta din timp - noi asteptam prognoza inainte de a initia macar aceste ture.

Am sa iti dau un raspuns simplu la comentariul tau, de ce nu se anunta turele acestea. De cite ori am incercat sa fac mobilizare pe forum pentru orice idee de genul excursiei in Grohotis (sau Iezer, sau Buila etc), care implica grupuri mai mici cu masini (deci e nevoie de soferi/sau chiar doar ca pasageri), nu am avut niciodata un raspuns pozitiv (adica reactia a fost ZERO), pentru ca pur si simplu lumea nu prea intra pe forum! Am ramas fara ecou si pentru propriul meu concediu, anul acesta, chiar intre prietenii de munte apropiati... anuntati pe e-mail sau telefon - am tot aminat, in speranta ca voi gasi cu cine merge, am ramas cu nici o zi de concediu pe 2013 consumata pina acum. (Concluzia este ca nu-s Miss Popularity??? :))

De aceea ne organizam pe email si telefon.
Grohotis:
Dupa ce mi-am exprimat dorinta de a merge in Grohotis in toamna asta, cu diferite ocazii (ultima oara celor care au initiat iesirea in Ciucas), pina si aceasta excursie s-a nascut foarte greu, ca mai toate din cele cu masina. Tura in Grohotis este un pic mai complicata, in sensul ca trebuie organizat shuttle-ul, deci nu pot sa zic - cum mi s-a mai intimplat, eu ma duc, indiferent cine vrea sau nu vrea! Pina nu am avut un raspuns cit de cit ca ar mai fi inca o masina, nu am putut nici macar propune tura unor potentiali doritori (dar care nu au masina). Unii au masina dar nu se baga pe drumurile uneori cam aventuroase implicate de anumite ture (nu e cazul acum, dar asa este de multe ori!). Unii nu vor sa isi lase masina undeva "aiurea" o zi intreaga... fiecare e cum e, nu se poate nici macar pune in discutie - in fond cei care se hotarasc sa isi puna masinile la bataie o fac voluntar si isi asuma si grupul pe care il iau, indiferent daca vor fi obositi la sfirsitul zilei sau nu. (sculatul mai devreme, ajunsul acasa mai tirziu etc, nu se mai pun).
In acest caz particular, istoria a fost ca am trimis initial la citiva potentiali soferi "ideea". Si... nu a confirmat nimeni! Majoritatea nici nu au reactionat, deobicei reactioneaza cei care nu pot/vor, din diverse motive. Cu 2? saptamini inainte, nu aveam cu cine si unde merge... pe ultima suta am mers ca rezerve in excursia Mizei.(vineri dupa 5 s-a luat hotarirea). Cu o saptamina in urma... am aflat de tura in Ciucas - Zaganu (pe email), cind mi s-a parut ca lumea nu era hotarita unde si le propusesem Grohotis, dar nu s-a agreat ideea.

Asa ca scenariul unor asemenea iesiri este urmatorul: cam de marti-miercuri incep sa trimit niste emailuri (eventual) daca se promite o prognoza buna si am vreo "idee"... /dorinta mai veche. 2-3 zile nu se intimpla nimic. Rar, citecineva din cei care am mai fost impreuna in asemenea ture ma cauta sa ma intrebe ce fac in weekend, ce fac simbata, daca nu vreau sa merg mai bine duminica si nu simbata... Uneori fac invitatii (n-o sa trimit la 100(:)) de persoane cind eu pot lua maxim 4 in masina mea!!!), prietenii mai apropiati se asteapta sa aiba oarecare prioritate, nu-i asa? Uneori nu raspund decit eventual vineri. Uneori nu raspunde nimeni sau incearca sa ma deturneze de la ce propun. Unii ar vrea... "dar au vsd" sau "miine ma duc la cules/ cumparat nuci" etc etc. Cam de vineri incep telefoanele, daca nu este destula reactie sau situatia este incurcata... Dupa 4-5 refuzuri, ii scot de pe lista de email pe cei care nu au reactionat, nu le mai umplu casuta postala cu ceva ce nu ii intereseaza. Componenta grupului, dupa ce avem soferi este fie dupa afinitatile lor, fie pe sistemul "eu mai am doua locuri... sau cite or fi", primul venit/primul servit. Daca mai e timp de vreo organizare, daca nu, suna si la ceilalti, vezi daca mai e vreun loc. Asa a fost si cu ultima tura, simbata abia la Blejoi au aflat unii de altii ca sint 4 sau 5 in "cealalta" masina, si o masina a aparut "neanuntata" direct la Suzana. Citeodata unii care vor sa vina mai aduc si pe altcineva, hotarirea se ia in 5 minute, intre 2 telefoane.
Deci turele sint semideschise, nu sint chiar deschise... teoretic am putea incerca o rubrica de ture speciala, la anunturi, pentru ture "mai mici", nu cele de autocar, intre care s-ar pierde. Cu abonare directa la topic, pentru cei interesati.
Poti argumenta ca nu ar fi atunci ale clubului, deci sa nu le mai pun in cronica. Atunci cind am decis ce pun in cronica (si m-am angajat s-o fac), am hotarit ca pun orice mi se spune/mi se trimit poze si am acordul sa pun si linkurile (ca nu oricine isi da acordul! si am avut lungi discutii pe tema asta, cu mai multi colegi reticenti). Pentru viitor, ar trebui sa ne intelegem cumva, sa existe o lista a celor care vor sa faca asemenea excursii si vor sa fie anuntati, indiferent daca sint sau nu soferi, si vor avea locuri si unde - dar "ii priveste" gruparea pe masini, pina la urma. As putea sa pun vreun anunt de idei, sa zicem joi- de o fi vreuna, cum ar putea pune si altii, vineri este prea tirziu!
Desigur ca imi voi rezerva totusi uneori dreptul sa nu anunt excursiile (acestui) public sau pe forum - la o adica, pentru ca uneori turele propuse nu sint pentru orice grup (nu neaparat din motive de dificultate), uneori nu stiu traseul si merg in explorari, nu se stie cum va fi de fapt traseul, poate ne ratacim, poate avem probleme diverse... nimeni nu se poate angaja pentru eventuale situatii neprevazute (grup mare, neomogen etc)
Eu asa gindesc, altii cu intiative pot fiecare sa judece cazul lor particular. Discutia ramine deschisa, eventual o putem muta in alt loc al forumului.

Mai Mult
11 Noi 2013 13:32 #1973 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013
Subscriu la parerea Angelei ca este foarte dificil de anuntat genul acesta de excursii pe forum. Organizarea se face in ultima clipa si nimic nu este in general 'batut in cuie' pana cu cateva ore inainte de noaptea dinaintea plecarii, fie din motive de vreme, fie de treburi/preferinte individuale si, nu in ultimul rand, modalitati de transport. Am mai avut discutii pe acest subiect cu colegi de club - sigur, ar fi foarte frumos sa se anunte unele ture din vreme, eu insami am 'jinduit' dupa unele de care am aflat prea tarziu - pe de alta parte insa in practica este extrem de greu, chiar presupunand ca toate elementele organizatorice variabile nu ar fi...variabile :), nu are nimeni timpul suficient sa se ocupe de toate detaliile astfel incat sa faca un anunt oficial serios si responsabil.

A doua mare problema - zic eu - este ca mersul pe munte nu este o joaca, dupa cum bine stim, trebuie sa-i cunosti pe cei cu care mergi (si nu ma refer aici la omenestile afinitati, care desigur, sunt si ele importante intr-o excursie, pentru atmosfera). Nu stiu cum fac cei care anunta turele pe net pentru public, chiar sunt curioasa, dar cert este ca trebuie sa stii cu cine te duci la drum, cum merge, ce probleme si capacitati are. Ori, nu poti sa pui anunt si pe urma sa zici 'pe tine nu te iau ca nu te cunosc sau mergi prea repede sau prea incet' etc.

De aceea mi se pare ca modalitatea cea mai buna ramane - cel putin eu asa fac - ca atunci cand stiu ca pot si vreau sa merg la munte sa-i intreb pur si simplu pe cunoscutii cu care ma potrivesc ca ritm si posibilitati daca au vreun gand de we si sa vad ce apare sau sa le propun eu insami ceva.

Mai Mult
13 Noi 2013 15:06 #1974 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013
Cu toate riscurile prezentate mai sus, aș zice că ar fi bine să mai încercăm postarea "tentativelor de excursii". (pe scurt, pe forum sau facebook)
Pentru că la toți ne pare rău când cineva care și-ar fi dorit să vină, nu a aflat ... :oops:

Cine e cu antenele întinse va prinde ideea și va da mail/telefon.

PS. Un jurnal "greu de uitat" [url] www.carpati.org/jurnal/greu_de_uitat_2/2923/ [/url] despre cum să mergi în tură cu cineva "despre care nu aveam nici cea mai vagă idee relativ la ce poate şi ce nu". Mi-a plăcut enorm! :D

Mai Mult
13 Noi 2013 15:47 #1975 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 28oct-3nov 2013
bine! astept cu interes cine va anunta prima excursie "deschisa" unde cind si cum! :P si care va fi reactia publicului. Facem rubrica speciala (topic separat)? Astept tinerii cu initiativa!

Apropo povestea de ti-a placut... s-au descurcat baietii, cum s-au descurcat, au riscat destul desi poate lor nu li s-a parut chiar asa. As fi vrut sa vad daca dupa acel botez "de foc", fata a mai mers cu ei sau nu.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.177 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor