Cronica saptaminii 16-22 decembrie 2013

23 Dec 2013 08:08 - 06 Apr 2017 14:24 #1997 de angela
In sfirsit, a venit solstitiul si de acum zilele se vor lungi, si intr-o luna, desi frig, vom putea face ture mai lungi pe lumina.
Zile scurte, in curind Sarbatori, si soarele ne-a rasfatat la munte cu ore bune si relativa caldura, nesperata- cind la ses a persistat ceata/chiciura si mai ales, a fost mai frig! asa ca era de plecat din Bucuresti!
Simbata au fost mai multi, duminica ceva mai slabut - ca niciodata trenul a fost gol si la intoarcere, poporul probabil i-a pus gind rau vreunui "ghita" si au stat pe la casele lor.
Doina raporteaza de simbata o tura cu vreme buna pe traseul Busteni-Coama Lunga- Piciorul Grecului- Azuga.
Eu am "chiulit" de la tren simbata, asa ca stiu doar din auzite despre ceva ture in Platou respectiv in Cheile Risnoavei (Mirela). Astept confirmarea cu poze.:)
Chiulul meu n-a fost degeaba, am fost la o aventura la Brezoi, in muntii Capatinii: valea Daneasa- Foarfeca Naratului, unde desigur, capul rautatilor era un cercetator asiduu al locurilor de la noi, Mihai. Pozele mele, le puteti vedea - aici . A fost destul de dificila tura, desi scurta, pentru ca orientarea nu este simpla, informatiile cam lipsesc. Am dat trackul la album, dar problema principala este ca am cam balaurit, deci... este orientativ doar, ca am reusit sa iesim intregi, dar n-a fost usor! ci cu adrenalina destula. Pantele cu frunze, foarte inclinate tipice se pare, un pic de zapada care nu prea era sa te bazezi pe ea, ci dimpotriva, pamint pe alocuri inghetat dedesubt... cine stie despre ce vorbesc, ma intelege, banuiesc.
Emil ne-a trimis relatarea foto a aventurilor si starea traseului din excursia lor: Piciorul Pietrei Arse - sub Furnica - Drumul de vara - Sinaia.

Duminica, am vazut 2 grupuri pe tren - o echipa a coborit la Valea Larga si a mers pe valea lui Bogdan spre Fruntea lui Vasii, sub conducerea Stelei P. Grupul nostru de 3 (partial 4, ca ne-am petrecut cu Maria din Ploiesti pe prima portiune, apoi nu am mai vazut-o) am urcat din Predeal pe Pirtia Cocosul, Girbova, Clabucetul taurului, Drumul Tunului, Azuga. ziua a fost foarte frumoasa si calda - pozele- aici .
Mirela, cu grupul ei de la Ploiesti, a fost IAR in Piatra Mare: Timisul de Sus-Tamina-Coada Pietrei Mari-Tunelul Mare. :)
Ultima editare: 06 Apr 2017 14:24 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Ian 2014 11:09 - 06 Apr 2017 14:25 #1999 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 16-22 decembrie 2013
Cu intirziere, cum le-am si primit, va dau linkurile la albumele din Piatra Craiului si Fagaras ale lui Vali: album1 si album 2 .
Ultima editare: 06 Apr 2017 14:25 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.130 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor