Cronica saptaminii 30 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014

06 Ian 2014 12:12 - 06 Apr 2017 14:35 #2001 de angela
Ultimele zile ale anului le-am petrecut tot pe munte, si la fel a inceput si noul an. Luni, pe 30 a fost vreme frumoasa pe valea Prahovei in zona de munte, am urcat in platou cu un coechipier de la Clubul Alpin Roman, pe poteca Schiel si am coborit pe Piciorul Pietrei Arse. Sus ne-am intilnit cu echipa lui Vali, Mihai si Elena si ne-am salutat din mers - adica ei mergeau, noi eram la pauza de masa, pe la baba de la Valea babei. Pozele turei - aici .

Pe 31 decembrie si pe 1 ianuarie a fost innorat, dar fiind revelionul si noi eram mai "lenesi". Pe 31 am facut cu Rodica "turul cascadelor" :D - ilustrata aici .
In noaptea de revelion am primit vizita grupului lui Marian cu care am dansat si am facut planuri de plimbare pentru prima zi a anului- cind am fost o trupa mare la Stina din Zamora, tocmai deasupra norilor care au acoperit valea toata ziua. A fost frumos si relaxant, doar Marian, Irina si Vali au vrut mai mult si au urcat in culmea Baiului si au coborit in Valea fetei, pe Dutca. -albumul-document- voila!

Pe 2 ianuarie era prea frumos sa nu urcam iar in platoul Bucegilor, asa ca am facut variatiuni pe aceeasi tema, fara regrete- iar Schiel-Piciorul Pietrei arse, cu intoarcere via Poiana Tapului, de data aceasta fara Urlatoare :)) - albumul- aici . Din pacate, s-a accidentat Lia la coborire, asa ca pentru ea s-a incheiat cu turele pentru o vreme, a facut o entorsa se pare.

Asa ca, pe 3 ianuarie am mers fara ea la Azuga, urcind in cercetare pe valea Frumoasa si explorind granita Baiu- Neamtu, cu variatiuni - grupul mare a mers pe Cazacu si a coborit cam de-amboulea in valea Fetei (am inteles eu de la Rodica), 2 au venit spre Zamora si ne-am reintilnit la coborire, dupa ce eu au fost spre vF Petru si m-am intors via transbaiu si culmea Zamorei spre Poiana tapului/Busteni (de data aceasta noroiul si gheata in amestec m-au exasperat si am cotit-o spre Poiana tapului, spre disperarea unora dintre coechipierele cu care ne-am asociat pe culmea Zamorei (4 fete care veneau dinspre Sorica). Albumul excursiei mele - aici .
Later edit: se pare ca tablita care era la fata locului si spunea ca valea ar fi valea frumoasa nu concorda cu harta din MN Muntii Baiului- unde valea respectiva ar fi valea Ceausoaiei. Valea Frumoasa ar fi urmatoarea care se varsa spre amonte in piriul Azuga, care pe malul drept are lantul muntilor Neamtului, si nu culmea in care am iesit noi, care ar fi culmea Ceausoaiei. Am adaugat o poza la album, cu un extras din harta respectiva, daca tot a aparut in editia de ianuarie a revistei Natura (Ica Giugiu) un nou ghid al muntilor Neamtului :)

Avem si un album de la Vali - cu 2 excursii: picnicul din Zamora_Dutca si Schiel-PPA .

In ce ma priveste, a mai ramas o zi de excursie, in care ne-am intilnit cu multi floristi pe 3001- s-a parcurs printre altele cu grup numeros Clabucetul Azugii (in ambele sensuri!) si Clabucetul taurului. Pozele mele din Clabucetul Azugii- iata-le, aici . Am remarcat (nu stiu daca este prima oara ca vad asta, sau am uitat pur si simplu, ca pe acest traseu a aparut si un marcaj BA, intre zona unde coboara TA (ce vine de la Susai) spre valea Azugii si stina, de asemenea mai apare pe alocuir si pe cumea pe care se coboara spre pastravarie... in fine, nu chiar acolo unde ar fi util ci mai degraba in zona unde chiar nu prea ai de ales alt drum decit pe culme. Si inca o observatie, acest marcaj se pare ca mai coboara pe culme si in final ajunge in valea Limbaselului, bucata neparcursa de noi care am utilizat o varianta veche stiuta de noi - cu serpentine pina la gardul care imprejmuieste pastravaria (pe vremuri poteca se continua prin curte, dar nu sintem bineveniti acolo)- gardul acum era degradat, totusi am ales sa coborim direct in jos, cam priporos, pe linga acel gard, ca noi pe acolo stim... si pina la urma e suportabil de scurt acel pasaj neplacut. De data aceasta am observat si ca exista o ramura superioara a "serpentinelor", urcatoare de la intersectia cu drumul culmii, nu stiu unde merge, am mers putin pe varianta pina m-am lamurit clar ca nu era serpentina dorita, care este coboritoare si este cu citiva metri mai jos (pe stinga cum cobori).

Traseele in care a fost Mirela, au fost: 3.01.2014:V Larga- V lui Bogdan -Gagu Mare- Piscul Ciinelui- Sinaia, 4.01: v Larga Piciorul fruntea lui Vasii - Razoare- Doamnele-Tituleni - Batriioara- Comarnic si Azuga- Clabucetul Azugii - Susai- Predeal, pe 5.01.2014.
Doina si-a sistematizat excursiile din acest an intr-un singur titlu: Culmea Baiului si o plimbarica pana la Poiana Regala

Am mai primit un album cu un traseu "mai altfel" de la Ion P: Sinaia - spre Genune - babele Vf cu Dor - drumul de vara- Sinaia, excursie cu Cristi L, pe 4.01.2014.

A inceput anul frumos, sa speram ca va fi bogat in activitati si cu multe bucurii.
Intilnirile clubului se reiau curind- pe 13 ianuarie, ne scrie Getuta.

Update de ultima ora: am primit de la Svetlana .
Ultima editare: 06 Apr 2017 14:35 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.143 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor