Crucea Eroilor de la Breaza si dealul cu trovanti, vineri 20 oct 2023

23 Oct 2023 13:40 #4700 de angela
De data aceasta am profitat de vremea frumoasa si am inceput de vineri cind am mers cu grupul seniorilor [ fara Serban :(] la Breaza
A fost frumos, cam salbaticit, dar bogat in culori si 'surprize de toamna': nuci, mere, catina si alte 'tepoase'- bune la gust, dar suparatoare la mers. Am urcat pe BG la Cruce, am vazut ca aceeasi BG a fost pictata si pe ce fusese odata accesul meu favorit incolo, care coboare spre terenul de golf... undeva- am mers doar o bucata pe el, partial era si BR acolo, dar nu i-am vazut continuarea din pacate- parea abandonat... Cum nu am vrut sa coborim prea devreme am luat niste poteci care incercau sa ocoleasca cumva dealul, nu am nimerit grozav ca ne-a atras si niste catina foarte gustoasa, si dupa ceva tepoase am reusit sa prindem o poteca pe care am coborit acceptabil spre Ograda. De acolo, clasic la Tovanti, pentru multi din grup in premiera si la vale, cam devreme..dupa o pauza mare la prinz... 13.30-14, si pentru ca batea vintul cam neprietenos chiar si acolo! La gara Breaza am 'omorit timpul' de asteptare cu culorile toamnei spre gresiile Sinoiului, ca de plimbare nu ne-a mai ars.

Culori de toamna pe Gurga (la coada albumul 2 foto dintr-o incursiune pe valea lui Bogdan simbata)

photos.app.goo.gl/YYDPTARj3PMy51Mx8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.154 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.