Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

×
Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:22, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:44, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori :-)). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Și e multă distracție în turele noastre, așa că vino alături de noi!

Cum introducem imagini în mesaje

acum 2 ani 3 săptămâni - acum 2 ani 3 săptămâni #2838 de hoinar
Putem insera ("embed") imagini în mesaje dacă ele sunt găzduite în altă parte (alt server) folosing adresa imaginii (URL).

Google Photos + Google Chrome

Imaginile trebuie să fie publice, respectiv albumul din care (probabil) fac parte să fie public. Asta se face cu funcţia "share" din Google Photos atât pentru o singură imagine cât şi, de preferat, pentru un set de imagini (album).

Selectează imaginea dorită din album + "Right-click" pe imagine + "Copy image address". Adresa oferită de Chrome este de genul:

https://lh3.googleusercontent.com/U69cPmkRBg881NVgUytpGJBLfg1JS2xfGSxtEE9PrL6x3AwlNz2-zytRokHuAG5vQ4qhmOu5ht7B2BIjn4_qkmaFJ_231JwqHeV4yYsMiCDxiplPLaQpBLZVQJ4IFqH6pRvatbXArePX-ebAOI0rS7mX2alHo8Y64Y1q2pPaaPeqmr_6V7kUfGcqMKX8jKBhTCNu1vW-8qGadMwZJqihTFbLYDhY0alpVVLH1SH4LuVVIjzlgKfcj8t8029KGgLoR05ZmVWSRyQjPEJMYQm4QGbShMZsCpCqcoJSBvlODo_-y8TZyGe_E3-3HnRWHM1kTPh0Vc4GzikBdYv9u0aPc0824sduZCO5o87oF5Lv0SVqYBlxG4BZi51k8Idl3xG2ZzZ3UrrY4Ta2mwURqF5oYBvXLdc3o-dc2j0L2gbSEMeTVYpHi1w0lQiVo5J4upefQscgNHBOH6Ls9VZDRB7aB5G0aZbM_7xrBj_0ygeJEOhHBOKm_t8vIBzNREXCY0LDFf1plJHgmQz3UHnNihI7-vZPYi6nwWOJwgmMSrfzOoKuYZTfk3GrgL9s4HaZEdcnImk-ByXm9Vct9D5GP3PMV2ZHnDiz4m56orY-8PFZPBEjEIdFjzwHKntfX1mIPTTmcoqNLVKMPi2fb6tF4OQWi2oTYULJtyt_nsjSroXDvew=w1280-h720-no

Pentru o adresă mai scurtă (mai prietenoasă) avem varianta oferită de get.google.com/albumarchive

Selectează albumul şi, fără să deschizi separat imaginea, "Right-click" pe thumbnail + "Copy image address".

https://lh3.googleusercontent.com/FYCUEdS4FsGXKVMf-eNX7r-t57CXLn1RdYa64DzaEyid9c_pAoCMcqa-jIeUdOs6TIpquCGakK_2kzc=w440-h248-rw

În ambele variante trebuie editată partea finală care conţine lăţimea (w=width) şi înălţimea (h=height). Se poate menţiona doar lăţimea (cealaltă latură fiind calculată automat) dar obligatoriu trebuie adăugat sufixul "-tmp.jpg" sau "-no-tmp.jpg" după modelul:

https://lh3.googleusercontent.com/FYCUEdS4FsGXKVMf-eNX7r-t57CXLn1RdYa64DzaEyid9c_pAoCMcqa-jIeUdOs6TIpquCGakK_2kzc=w800-no-tmp.jpg

Adresa cu sufixul jpg se poate obţine direct în Google Chrome folosind extensia " Google Photos Direct Link ".

Este recomandat ca lăţimea să nu depăşească 800 (px), este suficient pentru layout-ul forumului. Pentru a insera imaginea se foloseşte editorul forumului (vezi iconiţa "Image Link").

  • Dimensiune: nu e obligatorie; e bine să coincidă cu lăţimea imagini (chiar dacă dimensiunile presetate sunt altele decât cele dorite, se poate modifica apoi în text).
  • Alt: textul care apare în locul imaginii dacă browserul este setat să nu afişeze imagini; dacă e mai mult decât un cuvânt se include textul între ghilimele (chiar dacă opţiunea nu e menţionată în editor).
  • URL: adresa imaginii cu sufixul menţionat.

[center][img size=800 alt="Făgăraş, vedere dinspre Iezer"]https://lh3.googleusercontent.com/FYCUEdS4FsGXKVMf-eNX7r-t57CXLn1RdYa64DzaEyid9c_pAoCMcqa-jIeUdOs6TIpquCGakK_2kzc=w800-tmp.jpg[/img][/center]

În final imaginea va fi astfel inserată astfel în text:Pentru Mozilla Firefox singura diferenţă faţă de Google Chrome este "Copy image location" în loc de "Copy image address".

Atenţie: este important ca browserul să fie la zi cu toate actualizările. Poţi verifica asta la outdatedbrowser.com

Nu uita: după un anumit timp de inactivitate sistemul te deloghează dar mesajele nu se salvează automat. De aceea, dacă este un text lung (jurnal) este bine să-l scrii offline (de preferat cu diacritice), să-l copiezi în editorul forumului, să-l formatezi după necesităţi şi să-l salvezi. Îl poţi edita ulterior dacă e nevoie.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 3 săptămâni - acum 2 ani 3 săptămâni #2839 de hoinar
Google Photos + MS IE11

Deschide imaginea dintr-un album (public), "Right-click" pe imagine, alege "Properties" şi apoi "Address (URL)".

Pentru o adresă mai scurtă (recomandat) foloseşte get.google.com/albumarchive (trebuie să fii logat în contul Google pentru a accesa arhiva).

Selectează albumul şi, fără să deschizi separat imaginea, "Right-click" pe thumbnail, alege "Properties" şi apoi "Address (URL)".

Google Photos + MS Edge

Deschide imaginea dintr-un album (public), "Right-click" pe imagine + "Copy".

La fel, pentru o adresă mai scurtă foloseşte get.google.com/albumarchive

Selectează albumul şi, fără să deschizi separat imaginea, "Right-click" pe thumbnail + "Copy".

Nu uita: pentru a insera imaginea trebuie să modifici sufixul adresei aşa cum e prezentat în primul mesaj.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 săptămâni #2846 de hoinar
Flickr

Pentru imaginile publice postate pe flickr există opţiunea (butonul) "Share Photo". Alege "BBCode" şi dimensiunea dorită (pentru forum este suficientă lăţimea de 800 px):

[url=https://flic.kr/p/PuCcrg][img]https://c1.staticflickr.com/6/5720/31172692485_2cc7f8a2b5_c.jpg[/img][/url][url=https://flic.kr/p/PuCcrg]00_2016[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/floareadecolt/]Clubul alpin Floarea de colţ Bucureşti[/url], on Flickr

Codul oferit de flickr conţine imaginea şi link-urile către imagine şi album. Ceea ce contează însă este adresa imaginii de genul:

https://c1.staticflickr.com/...jpg

care poate fi folosită în editorul din forum. Codul oferit de flickr poate fi folosit în totalitate sau poate fi editat după dorinţă, de exemplu:

[center][img]https://c1.staticflickr.com/6/5720/31172692485_2cc7f8a2b5_c.jpg[/img]
[url=https://flic.kr/p/PuCcrg]Căciula de aur 2016[/url] @ [url=https://www.flickr.com/photos/floareadecolt/]Clubul alpin Floarea de colţ Bucureşti[/url][/center]

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria