Dumnezeu să-l odihnească pe d-l Vasile Ciobăniţa

05 Ian 2012 18:51 #1472 de andreeasv
Scris de andreeasv pentru subiectul Re: Dumnezeu să-l odihnească pe d-l Vasile Ciobăniţa
fara cuvinte...

Atașament nu a fost găsit

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Ian 2012 10:09 #1474 de angela

Mai Mult
09 Ian 2012 10:42 #1476 de iftodegeta
Scris de iftodegeta pentru subiectul Re: Dumnezeu să-l odihnească pe d-l Vasile Ciobăniţa
Au trecut cateva zile de cand Vasile ne-a parasit si tot nu pot sa cred ca luni la sala Vasile nu va mai fi printre noi.
Plecarea lui este atat de dureroasa .
Vasile a fost cel mai deosebit OM pe care l-am cunoscut si este si va ramane in sufletul nostru ca un dar pe care l-am primit prin existenta lui in viata noastra. S-a daruit si ne-a daruit atatea bucurii. In cei 28 de ani de cand il cunosc ne-a condus pe poteci de munte aparent inacesibile dar ne-a facut puternici, am descoperit prin el paradisuri de flori si le cunostea pe fiecare, flori de colt, covoare de bujori de munte, bulbuci, garofite, am cucerit varfuri impreuna, am fost in munti mai putin umblati in Piatra Tarnovului , Capatanei in Calimani, in Buila si ne-a dezvaluit tainele Bucegilor si ale Pietrei Craiului. Avea o orientare extraordinara, un dar divin pe care ni-l daruia noua celor de la Floarea de Colt. In toate drumetiile sau in excursiile cu autocar alaturi de armonie, buna dispozitie, ne impartasa din vasta lui cultura, cunoastere din toate domeniile si spunea << asta-i alta poveste , daca doriti vorbim alta data ' SI UITE NU A MAI AVUT TIMP...
El aduna in jurul lui oameni multi, te simtei bine, relaxat,aparat si poate nu toti au constientizat marea lui valoare umana, ceva atat de rar intalnit mai ales in zilele noastre.
Iubea cu respect pe cei mai in varsta si ii aducea in fata iar pe cei tineri cu o dragoste profunda ii incuraja, ii asculta si le impartasea din experienta lui.
Voia ca ei sa fie continuatori.
Eu am fost, cum zicea el, un locotenent al lui si stiu cat s-a daruit clubului Floarea de Colt . Stafeta pe care a primit-o de Emilian Cristea care a infiintat clubul, de la dna Heda, George Epuran, dl Titi Ruse si a dus clubul pana azi si stim ca se merge la munte cu trenul continuu din 1977 sau cu masini personale toti cu floarea de colt (floristii) , se fac excursii cu autocarul in care se imbina drumetia si cunoasterea pentru toate varstele accesibil, tinerii se ocupa cu succes de site, ne intalnim la sala universitatii populare neintrerupt din 1977. Vasile asta dorea sa ne intalnim aici sa fie ca un nucleu o baza si daca ne era greu financiar Vasile gasea o solutie si cat de mult daruia. Si a adus la conferinte nume importante din turism, alpinism, stiinta, cultura, mentionez doar cateva nume: dl Marcian Bleahu, dl Ovidiu Bojor, fam. Coliban, dl Ica Giurgiu, dl Cristi Lascu, dl Mititeanu, dna Uca Marinescu si multe alte nume celebre .

Ne-a parasit neasteptat si pentru el si ne-a lasat profund indurerati, dar stiu ca el de acolo de sus doreste sa continuam, el ne-a marcat viata in bine si trebuie sa continuam.
Ne vom organiza, mobiliza, vom fi uniti si in armonie si toti care pot face ceva, sa ajute, sa se implice, cei tineri in special sa preia stafeta clubului Floarea de Colt care anul acesta implineste 35 de ani de existenta.

Vasile, vei fi mereu prezent in inima noastra si sunt sigura ca tu ne vei veghea de acolo de sus.

Iftode Georgeta

Mai Mult
13 Ian 2012 14:27 #1495 de mihai_cernat
Scris de mihai_cernat pentru subiectul Re: Dumnezeu să-l odihnească pe d-l Vasile Ciobăniţa
Aseara, joi 12 ian 2012 , sala de proiectii a Casei de Cultura Schiller din Bucuresti a fost neincapatoare. S-au adus inclusiv scaune pliante, dar unii dintre spectatori tot au ramas in picioare… Le multumim pentru efortul depus timp de 2 ½ ore !
In deschidere, am evocat trecerea in nefiinta a regretatului Vasile Ciobanita, urmand apoi un moment de reculegere.

Dumnezeu sa-l Odihneasca !
Mihail Cernat

Vasile Ciobanita in memoriam www.youtube.com/watch?v=Iv3NlYTThhI&...0zv7s90_KXg2Ogt0zEWq

• mihai_cernat
  • Deconectat
  • Membru Premium
  • Membru Premium
  • pasionat de munte, fotografie, muzica
Mai Mult
02 Feb 2012 15:42 #1522 de mihai_cernat
Scris de mihai_cernat pentru subiectul Re: Dumnezeu să-l odihnească pe d-l Vasile Ciobăniţa
In memoriam Vasile Ciobanita

1 ianuarie 2012. In timp ce eram pe munte in Bucegi, o veste ma cutremura: Vasile Ciobanita a incetat din viata… Gandurile imi zboara printre amintiri, serile de proiectii din Amzei, turele si excursiile pe munte, intalnirile de la Radioclubul Bucuresti. Intotdeauna se puteau aborda tot felul de subiecte: istorie, trasee, cultura, religie, electronica. Mereu jovial, cu zambetul pe buze si vorba dulce. Cauta sa impace pe toata lumea, indiferent de postura oamenilor. A condus Clubul Floarea de Colt din Bucuresti, club fondat de Emilian Cristea. Aici, prin eforturile sale, au venit multi alpinisti de seama ai Romaniei sa-si expuna realizarile in serile de proiectii diason. Totodata a cautat sa atraga tineri in activitatea montana, realizand punti intre generatii. Mentinea si realiza o atmosfera amiabila oriunde se afla. In activitatea de radioamatorism s-a implicat semnificativ, promovand tinerii dornici de radiocomunicare, dar si scriind carti in domeniu. A fost presedintele Federatiei Romane de Radioamatorism. Pe munte fiind, am asistat cum Vasile lua legatura cu alti colegi situati in masive montane diverse. Tot pe munte, cand intalnea tineri mai blazati, ii mai descretea prin felul sau amiabil. Suporta din propriile resurse materiale diverse manifestari astfel incat ca totul sa iasa bine si lumea sa se simta excelent. In cateva cuvinte il pot caracteriza: cult, altruist, tolerant. Un adevarat model in aceste privinte.

Privesc in intuneric spre abrupturile Bucegilor. Acum cativa ani parcursesem in echipa cu Vasile un traseu de alpinism, iesind apoi in apropierea zonei in care ma aflam acum. Ce coincidenta stranie! Acela a fost probabil ultimul sau traseu de alpinism… Imaginile se pierd printre lacrimi.

Soarele rasare printre nori in aceeasi directie in care privisem cu o seara inainte. Pentru fiecare este loc sub Soare erau vorbele lui Vasile. Pentru noi, Vasile Ciobanita va avea intotdeauna un loc anume.

Mihail Cernat

• mihai_cernat
  • Deconectat
  • Membru Premium
  • Membru Premium
  • pasionat de munte, fotografie, muzica
Mai Mult
Timp creare pagină: 0.170 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor