Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

×
Donează 3.5% (09 Mar 2021)

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2020.

1. Completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului (vezi subsolul paginii) şi depune-l online pe site-ul ANAF: floareadecolt.com/images/doc/230-2020.pdf (right-click + save link as...)

2. Printează formularul 230 (varianta de aici), completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor) şi trimite-l prin poştă la ANAF: floareadecolt.com/im...c/230-2020-print.pdf (right-click + save link as...)

Data limită pentru depunere: 25 mai 2021.

Îţi mulţumim!

Refugiul vechi Călţun demontat

acum 2 ani 5 luni - acum 2 ani 5 luni #3427 de hoinar
După mai bine de 40 de ani de existenţă refugiul vechi de pe malul lacului Călţun, munţii Făgăraşului, a fost demontat în toamna lui 2018. Silueta galben-portocalie a refugiului Toma Boerescu este acum de domeniul trecutului, rămânând doar imaginile şi amintirile din memoria celor pe care i-a adăpostit de-a lungul anilor sau doar l-au vizitat, aflându-se în trecere prin căldarea lacului Călţun.

August 2008

Refugiul a fost dat în folosinţă în 1975, construit prin munca voluntară a salvamontiştilor, la iniţiativa lui Toma Boerescu, cel care a condus prima echipă a Salvamontului din Sibiu începând cu anul 1969. De-a lungul anilor a fost recondiţionat şi reparat când a fost nevoie dar la un moment dat vârsta şi-a spus cuvântul.

Mai 2018

Iunie 2016

În 2014 CJ Sibiu şi Salvamont Sibiu au montat un refugiu nou ceva mai sus de lac, chiar în poteca turistică (traseul de creastă al munţilor Făgăraşului), un refugiu mai mare, mai modern, bine izolat, cu trapă de acces prin acoperiş în caz de zăpezi mari şi panou solar. Se zvonea că vechea construcţie va fi demontată iar pe platforma de piatră se va amenaja un heliport. Au trecut între timp 4 ani în care ambele refugii au fost deschise în paralel, majoritatea turiştilor preferând însă refugiul nou. În toamna lui 2018 refugiul vechi a fost demontat definitiv, rămănând doar o filă de istorie în cartea munţilor Făgăraş.

August 2011

Mai 2018

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 2 luni #3870 de mihai_cernat
Refugiul Caltun (vechi) era bine amplasat, fiind in calea traseelor ce strabat zona Negoiu - Caltun din Masivul Fagaras (zona de altfel cu multe trasee inclusiv alpine). Fiind in apropierea Lacului Caltun, sursa de apa constituia iar un avantaj.

Actualul Refugiu Caltun (nou) este situat pe creasta; adica este supus din plin la intemperii, cu precadere la vant, nefiind ferit din nicio directie. Totodata este mai departe de sursa de apa. Accesul este ceva mai anevoios intrucat venind dinspre Vf Negoiu (ca si directie) se impune un nou urcus, care dupa o zi de traseu (mai ales iarna) solicita un efort suplimentar.

Insa cel mai deranjant aspect este acela cum s-a procedat la demolarea vechiului si renumitului Refugiu Caltun; s-a actionat intr-o "discretie" maxima, brusc, subit si dintr-o data! Fara consultarea multiplelor autoritati ce se impuneau intr-o astfel de situatie. Nu mai discutam de ong-urile de profil si de opinia publica (cei care frecventeaza muntele).

In septembrie 2018 am poposit la vechiul Refugiu Caltun. Era acolo, langa lac, in conditii rezonabile. Ne faceam treaba cu acest refugiu.
In decembrie 2018 , intr-o zi geroasa de iarna (temperaturi sub -20C) si cu vant, ma bazam ca vom poposi la vechiul refugiu Caltun; in fond trecusera doar 2 luni de cand il vizitasem. Insa, stupoare, la locul refugiului era doar stalpul de la intrare! Atat !
Avand in continuare mult traseu de urcat, cu pasaje alpine, iarna, zi lumina scurta, nu ne-am mai urcat la refugiul nou, nu avea rost si pierdeam timp si energie! Asa ca ne-am tupilat dupa niste stanci, precum corbii ce se invarteau prin zona.

La revenirea in Bucuresti, m-am interesat, am aflat detalii diverse despre "actiunea Refugiul Caltun".
Multora dintre colegii de munte nu le venea sa creada. Unul chiar nu m-a crezut deloc, pana nu i-am trimis o foto cu ceea ce exista acolo, in teren.

Cat despre mult trambitatul heliport, acesta inca nu exista, desi au trecut cativa ani.
A ramas dezolanta imagine cu locul unde a fost candva Refugiul Caltun, de care multi dintre noi ne vom aminti intotdeauna.

Mihai Cernat

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria