Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Refugiul vechi Călţun demontat

acum 9 luni 2 zile - acum 9 luni 2 zile #3427 de hoinar
După mai bine de 40 de ani de existenţă refugiul vechi de pe malul lacului Călţun, munţii Făgăraşului, a fost demontat în toamna lui 2018. Silueta galben-portocalie a refugiului Toma Boerescu este acum de domeniul trecutului, rămânând doar imaginile şi amintirile din memoria celor pe care i-a adăpostit de-a lungul anilor sau doar l-au vizitat, aflându-se în trecere prin căldarea lacului Călţun.

August 2008

Refugiul a fost dat în folosinţă în 1975, construit prin munca voluntară a salvamontiştilor, la iniţiativa lui Toma Boerescu, cel care a condus prima echipă a Salvamontului din Sibiu începând cu anul 1969. De-a lungul anilor a fost recondiţionat şi reparat când a fost nevoie dar la un moment dat vârsta şi-a spus cuvântul.

Mai 2018

Iunie 2016

În 2014 CJ Sibiu şi Salvamont Sibiu au montat un refugiu nou ceva mai sus de lac, chiar în poteca turistică (traseul de creastă al munţilor Făgăraşului), un refugiu mai mare, mai modern, bine izolat, cu trapă de acces prin acoperiş în caz de zăpezi mari şi panou solar. Se zvonea că vechea construcţie va fi demontată iar pe platforma de piatră se va amenaja un heliport. Au trecut între timp 4 ani în care ambele refugii au fost deschise în paralel, majoritatea turiştilor preferând însă refugiul nou. În toamna lui 2018 refugiul vechi a fost demontat definitiv, rămănând doar o filă de istorie în cartea munţilor Făgăraş.

August 2011

Mai 2018

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria