Jurnal Garofita Pietrei Craiului- august 1990

10 Apr 2008 19:24 #411 de angela
cu Tea (5 ani) si Floarea de Colt, 1-8 august 1990 (gasit intr-un caiet vechi...si reprodus ca atare)

sosirea: cu trenul 9 dim. in C-lung, statia Olga Bancic. Autogara. Autobuz. Pe la 10 sintem la cabana (cu autobuzul).
Tea merge in excursie cu FldC, spre stina din Tamasel. Eu sint prea obosita. cazare in pod (noi), cu Cornel Stancescu, Catalin, Vlad, Titi Dinescu. O fata s-a asezat intr-o 'teapa' pe un trunchi, la stina, si este dusa la spital cu hemoragie, tabara s-a terminat pentru ea.
I-a tura: sus pe vale (P Lancii) spre M Grohotis (cruce galbena pina la triunghi rosu Dr Granicerului, spre dreapta 5 min, alt fir de vale, momiie, poteca sus la M Grohotis) Cruce albastra ce duce in jos, mai ocolit la triunghi rosu.
Briul Rosu: se merge pe grohotis, la baza peretelui, destul de greu, se trece de Muchia rosie. Se prinde o brina la o ravena, placa Anghelide. Briul relativ usor, urci, cobori. Iesire la marcaj V Urzicii, triunghi albastru. Intoarcere pe marcaj la Umeri, saua Tamasel, stina, dr. Granicerului, jos cruce galbena.
a II-a tura:(cu Tea) Dr. Granicerului, crucea gr., v lui Ivan, in jos, casa de vinatoare, baraj, sus pe dr forestier la cabana. Zmeura si fragi.
a III-a tura: cu Dan Popa si Tinel.(br de mijloc, Pna inchisa). plecare pe celalalt fir de vale (Tamasel) spre triunghi rosu. Apoi in sus spre Grohotis. Spre Umeri, spre Spirla. Drumul de sus la Zaplaz. Urcam pe Lanturi pina la 13-intram pe briul de mijloc. Frumos, momii. 2-3h. Urcam in Pna Inchisa, coborim la jnepeni (unde se ia Br Rosu).
a IV-a tura: Plan cu Carmen si Ester spre Craita. Ne mai potcoveste DP cu o fata si se mai ataseaza un Nicu. Pauza in saua Tamasel. La Umeri - trupa care vrea sa urce Umerii. Le corup si pe Carmen, Geta, si pe Nicu. Ester e cam suparata. Pina la urma ii zic: hai si noi. Conduce trupa un tip enervant cu care ne-am certat din primul moment. Vilcele 1B cica, f ocolitor. Merge, dar vremea e nesigura. Ameninta. Catarare destul de usoara. Tot cu certuri cu seful. Dan P mai impaca spiritele. ca eu imi aleg bine prizele si ma catar, n-am treaba. Zic ca la Br de M am sa plec, dar pina la urma urc pina in creasta. Doar la coborire nu mai vreau. Ca se propune o vale a tamaselului+ Padina lancii secundar cu rapel. Plec cu Nicu pt a cobori in Pna Inchisa pe Tr Dunareanu. E OK, ne prinde o grindina pe coborire si un pic de ploaie. Pna Inchisa, apoi jos, jnepeni. Tuna si fulgera si trece la vale cu zgomot un bloc de stinca (pe grohotis). Noi sintem departe dar tot ne sperie zdravan. Ploua torential vreo 1/2h. Apoi soare. Cu aventuri vin si ceilalti mult mai tirziu.
a V-a tura: conduc trupa mare pe Lanturi- matematic Sudica- V Urzicii -M Groho-cabana. Cu vreme excelenta.
a VI-a tura: Padina Lancii (cu Vlad si baiatul Paulei)- Pna inchisa- Tr Dunareanu- creasta S- drumul Cristea, coborire. Frumos si destul de usor. Ne da mina sa salvam si un tip din "perete" ca gresise coborirea pe Dunareanu.
Plecam acasa (Tea febra), pe jos la autobuz. Pina seara, mai mult moarte, ajungem acasa... si peste 2-3 zile plecam in Fagaras-Mezea Otic- Iezer.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
10 Apr 2008 22:09 #412 de Florin
Scris de Florin pentru subiectul Re: Jurnal Garofita Pietrei Craiului- august 1990
Frumos, si cred ca si dificil pentru Tea, la o varsta asa frageda... A mai vrut dupa asta la munte?

Mai Mult
11 Apr 2008 09:45 #415 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Jurnal Garofita Pietrei Craiului- august 1990
Tea nu a facut traseele astea la 5 ani! dar nu aveam unde s-o lasam, asa ca ne-a insotit de multe ori. A fost mai mult copil de cabana/cort... in 2000 sau 2001(cred) am fost o data cu ea si un coleg de la CERN 2-3 zile in vizita la o alta tabara la Garofita, organizata de TInel, probabil (sau Dan Popa?). Atunci a facut doar drumul la Ceardac si inapoi. Eu am mers cu colegul (neamt la origine) pe Padina Lancii-Pna Inchisa-Drumul Cristea, Creasta Sudica (unde mi-am scrintit si glezna ca distractie! intr-un jneapan), la Om, coborit pe Lanturi, incercat drum de sus de la Zaplaz, dar am avut probleme de traversare si a trebuit sa ne intoarcem si sa venim pe marcaj- Caramidarie- Umeri- saua Tamasel - stina (unde ne-a prins intunericul)- cabana (coborit direct pe defrisare).
La 3 ani a fost la Omu(Bucegi!) cu mine si Florina (la Babele cu telecabina), la Cruce - Brina Mare - partial in circa subsemnatei- Caraiman si a coborit Jepii... Dupa virsta de 5 ani protesta la mersul pe munte, dar mai scapa... O "La verdeata" cu papusa uitata... cind ne-a miriit ursul (oricum pe RDGistii pe care i-am lasat acolo i-a 'atacat' hotul de rucsaci peste noapte, cum am aflat a doua zi cind am avut pretext sa facem Valea Alba cu Florina K) , un ref Costila... un Morar pina in Poiana. Tabara in Buila, tabara in Oltet... or mai fi fost, nu mai tin minte. Mai mult 'la munte' decit 'pe munte'. Tot a ramas cu impresia ca am fortat-o prea mult sa mearga si de aia acu' nu mai vrea...
In adolescenta, cind avea alegerea, venea cam o data, max de 2 ori pe an la munte ("sa mai merg si eu cu tine mama"), dupa care ii trecea (definitiv! pina uita)... un Raducu cu mine si niste prieteni, Padina -ramura ialomiteana a Bucegilor- Omu-V Cerbului cu mine (probabil a fost cea mai dura experienta, cu vint/ ceata de era sa nu vedem cabana Omu, un Bucsoiu sau Pestera Muierii/cheile Oltetului/Galbenului cu Dan, Diham-Malaiesti-Omu-...nu stiu pe unde am coborit/ cu mine.
Deci aviz amatorilor de carat copiii dupa voi...
Nu inseamna ca va deveni montaniard pasionat, dar nici nu ii strica lectia de mers pe munte, nu se stie cind ii va folosi scoala asta.

Mai Mult
10 Noi 2011 13:10 #1431 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Jurnal Garofita Pietrei Craiului- august 1990
uite ca dupa atitia ani am primit un link cu tura aceea din Umerii PC, ilustrata si cu poze... (acu' nu stati sa comparati neaparat textele, fiecare cu parerile lui... despre una, despre alta... despre unii... despre altii... :P) Mie mi-a facut placere sa vad pozele de atunci chiar daca acum constat ca nu mai recunosc chiar pe toata lumea, sau nu imi amintesc de anumite persoane. deh, roza!! :mrgreen:
aici apar si eu, sa nu ma mai recunosc! adica aici :)
De Esther poate va mai amintiti unii (dintre cei "vechi"). De celelalte fete nu imi amintesc...

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.165 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor