Solo pe galbinele si BMaCostilei

29 Iul 2008 02:08 #736 de andreiv
Solo pe galbinele si BMaCostilei a fost scris de andreiv
Se anunta vreme nasoala pt week asa ca mi am zis ca decat sa ma ploua mai bine stau p acasa ....insa chemarea muntelui a fost mai puternica :D Asa ca dupa mai multe incercari esuate de am gasi un coechipier pt duminica(prognoza era mai frumushica fatza de sambata),ma hotarasc totusi sa plec singurel ...oi vedea eu ce oi face(ma gandisem la valea galbinele)!Duminik dimineatza ajung cam tarzior la tren (cu vreo 2 min inainte sa plece:P)cu locu' nu a fost problema ,trenu a fost cam golutz.Debarc in busteni si o iau usor la pas spre munticelu.Pe drum ma intalnesc cu dl Gogu si cu Gabi (mergeau spre V Alba)pana la copacul cu iasca avem drum comun ,mai discutam despre trasee si altele(atentionare cu privire la zapada de la traverasrea malinului si posibil la v caprelor) ajunsi la intersectie cu drumul spre alba ne luam la revedere si ne uram vreme buna :)Urc spre refugiu insotit de 2 baieti care mergeau spre aeriana ,discutam una alta si iata-ne ajunsi la refugiu 2 baieti si o fata isi uscau echipamentul de catzarat ,aflam ca a dat cu grindina si ploaie de curgea apa cascade pe costila.Fac o pauza stau putin de vorba cu baietii si o iau in sus,ma opresc in saua ce desparte galbinelele de costila si o admir pe cea din urma(valea e uscata ,doar la baza mai avea putina zapada dar se poate ocoli lejer). O iau in sus pe poteca ce da spre galbinele traversez lespedea de la intrare era destul de uda insa cineva a montat un lant zdravan si a sculptat vreo 3 trepte pe ea .Intru pe vale admir putin peretii si o iau in sus, saritorile se succed fara nici o problema (poate doar pt rucsac s-a zgariat si el putin).Urc concentrat sa nu fac vreo boacana,fiind singur era cam nasol sa fac vreun pas gresit.Ma bucur de liniste,de stanca si de saritori :D ajung sub saritoarea mare (cam uda :cry: )stau putin sa ma gandesc daca nu e mai bine sa o iau prin Hornu dintre fire decat sa ma risc prea mult cu saritoarea.Imi zic sa urc putin pe ea sa vad ce aderenta are stanca si daca nu i a bine ma dau jos ,intru pe fatza din stanga a saritorii era mai zvantata fatza de partea de sub bolovan, unde se face traverseu stanga ,ies cu bine din ea si o dau in sus cu gandul la hotelul ce ma astepta putin mai sus !Ajuns la hotel fac o pauza de 5 minute ma delectez cu hornul coamei si cu peretele galbinelelor ,imbiat de priveliste si cu bateriile incarcate o iau in sus, nu peste mult timp ies in strunga .Aici ma opresc sa ma uit la ceas (am facut 1h40min pe vale)imi zic ca e de bine si intru p scorus, in 20 de minute sunt in BM fac o pauza beau un energizant si....la un moment dat sunt invaluit de ceatza numai vad nimik,stau si ma gandesc ce sa fac ,sa ma bag p brau sa nu ma bag....nu apuc sa termin energizantu' si ceatza dispare complet, ma delectez putin cu creasta ascutita din morar si o iau pe brau spre pripon..Poteca vizibila, cateva momai si ajung la trecerea de peste malin aici bineinteles zapada, cobor vreo 100 m unde stiam eu ca e trecerea si observ ca sunt doar vreo 4 m de traversat, zapada pare stabila fara rimaye asa ca ma tin de un colt de stanca im fac o treapta cu bocancul si intru pe ea,degetele de la maini imi ingheatza cateva secunde de la contacutul cu zapada si stratul de grindina de ieri ,imi fac cateva trepte in continuare si pasesc cu grija in cateva secunde sunt p partea cealalta.Urc inapoi in poteca si merg mai departe ,poteca buna si vremea buna ma face sa ma simt bine si fara nici o grija :D ma bucur de liniste si de peisaj pana ajung la traversarea cu valea caprelor aici....mare pod de zapda, imhh nu-i a bine imi spun,ma opresc putin analizez si vad ca la vreo 10-15 m in sus p vale zapada dispare.Ma linistesc, urc putin pe vale si cobor pe partea cealalta fara probleme.Poteca serpuieste,eu ma bucur de acele morarului si caut brane pe versant:P spre baiului si piatra mare totul era intunecat si se parea ca vine spre bucegi ,ma rog in gand sa nu ma ploua macar pana in pripon ....si asa a fost. Ajuns in pripon si ma opresc sa mananc un sandwich iau o gura din el si incepe ploaia :P multumesc Celui de sus pt pasuire si o iau spre cerb,poteca coboara lejer pe fetele din dreapta vaii.Cum coboram eu impacat cu gandul ca am facut un traseu frumos am parte de 2 surprize ...prima a fost ca mergand fara zogomot am iesit dintre jnepeni intr o poenita si m am trezit inconjurat de capre negre 2 femele 2 iesi si un tap, eram la 3 m de ele s-au uitat la mine eu la ele si au luat-o la fuga .Placut surprins urmez poteca in jos stiind ca numai am doar cetva minute pana la stana dar ...surpriza e un hornulet mic dar inclinat si plin de pamant(cei care au facut valea poate ca stiu despre ce vorbesc,acolo unde tre sa te tii de crengile unui copac)combinat cu ploaia ...=tobogan...stau ma gandesc ,sa-l ocolesc pe vale parca nu am chef din cauza apei ce se scurgea si a saritorilor care nu aratau prea grozav de sus..reusesc sa cobor hornuletul mai mult pe fund :oops: insa acolo observ ca pragu de facea legatura mai departe se surpase cu totul mai ramanand doar niste namol si putina stanca iar stau si analizez mai multe variante :sa urc hornu sa incerc pe vale ,sa o iau prin dreapta prin iarba si copacei...pana la urma ma hotarasc sa o iau p prag ...pun piciorul mai mult la echilibru pe namol imi intra bocancu putin in el si sar pe partea cealalta ....pfiuuu am avut noroc imi zic si incep sa cobor mai departe ...ajung in cerb si de acolo in jos ....trec de indicatorul de la poiana costilei si o iau pe plaiul fanului acum s-a inseninat e frumos ,ma hidratez putin la izvor si in putin timp ies la drumul spre diham aici plin de gratare si de muzici "placute" :cry: stiu ca am pierdut acc de 18:07 asa ca merg lejer cu gandul la rapidu de 19 :21 ajung in busteni p la 18:45 si ma duc in gara manank ultimile alimente de prin rucsac si ma pun pe asteptat....p la 19 ma gandesc sa ma uit pe tabelul din gara sa vad mai precis ora...stupoare e anulat :cry: impacat ma duc in st la microbuz si ajung in sinaia. Pierd vremea prin gara, intru in disc cu niste baieti care fusesera la catzarat ..vine trenu' ne urcam, ne combinam la bani ....vine nasu vb cu el isi ia partea(10 lei) isi cere scuze ca nu are locuri :mrgreen: ca e plin de la sighisoara stam intre vagoane dar e bine si asa ...ajunge nesperat de bine in bucuresti si ...drumul spre casa...unde ma astepta un pepene rosu in frigider yammy...ps:e primul meu rt asa ca probabil vor fi cateva exprimari neadecvate sau prescurtari intrate in reflex de la mess :oops: sper sa va faca placere sa-l cititi si sa va fie de folos .Vreme buna ....ca traseele isi au toate frumustzea lor:) era sa uit ...
Busteni-refugiu 1h40
refugiu costila- strunga galbinele 1h50
strunga galbinele-BM 20min
BM-v priponului 1h30
V priponului-v. cerbului 25-30 min

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
29 Iul 2008 05:48 #737 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Solo pe galbinele si BMaCostilei
bine ai venit in rindul raportorilor!
;)
Ma bucur ca ai descris acesta tura si e si plina de informatii utile. Daaa... cu stilul mai e de lucru, ai noroc ca inca nu s-a 'afisat' regulamentul, ca te trageau de mineca pentru limba de mess. Sa ne vedem cu bine la munte!

Mai Mult
04 Aug 2008 07:45 #747 de vali
Scris de vali pentru subiectul Re: Solo pe galbinele si BMaCostilei
Frumoasa tura si descriere. Mi-ar fi placut sa-ti fiu tovaras de drum.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.170 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor