M-am tinut de cuvint, am plecat la Curmatura, cum am amenintat!
Am stat 4 nopti acolo, 3 la Gura Riului, 2 la Plaiul Foii (cabana Casa Craita)
3 zile: vineri-duminica, echipa a fost cu Gabi, Gogu si Virgil
ultimele 2(3) zile am fost un grup foarte numeros, astfel ca de fapt s-au format in fiecare zi cite 3 echipe. Eu voi raporta doar activitatile "echipelor" din care am facut parte.
Ture efectuate:
Baza Curmatura:
Vineri: plecare Bucuresti Gara de nord cu matizel(cu Virgil) ora 6.30
parcare Gura Riului
1.
urcare de la Botorog la Curmatura/ cazare/
apoi... desigur
2.
Piatra Mica
La intoarcere, nesperat, ne-am intilnit cu Gabi si Gogu care nu au putut veni cu noi cu matizache... Inspre Curmatura.
Simbata:
Curmatura-Vf Turnu-Creasta Nordica pina la Vf Ascutit-Padinile Frumoase-Curmatura
si bonus pina la fereastra unde iese Canionul Cioringa
Cu un coechipier Brasovean la origine, acum australian.
Duminica:
Urcare in
saua Padinii Inchise-Brina Caprelor-Diana(cu echipa)-sus pe Padina Popii(solo)-saua padinii Inchise-retur Lehman
La urcare cu coechipierul din ziua precedenta.
la coborire am intilnit un turist solitar. la Refugiu citiva baieti- in rest cam pustiu... in afara de Curmatura care a fost FULL. Era si o 'actiune' la cabana.
Luni:
Urcare prin
Padinile frumoase la vf. Ascutit-creasta nordica pina la vf La Om- coborire la grind- La Table- retur Curmatura (solo)
Atașament nu a fost găsit
Observatii: S-a schimbat cabanierul la Curmatura. Acum este Doru. Ciorba a fost buna si inauntru cald.
Marti:
Baza Curmatura/GuraRiului:
1.
Coborire prin prapastii /cazare GR. Eveniment: foarte frumoase Prapastiile toamna, de a pacalit si o capra neagra!!!! am crezut ca e un ciine, s-a dovedit capra, dimineata pe cheile Riului
2. Plimbarica pe traseul descris recent in articolul lui Dorin Gherman in IIC,
banda rosie pe Magura Mica. de la Botorog pina la... o sa mare, unde pentru a evita o stina (care a stricat drumul de urcare prin plimbarile sus-jos) m-am retras si m-am lasat tentata de ceea ce credeam eu ca va fi frumoasa
Padina a Lupului... si a fost destul de sinistra! pante alunecoase si bai de urzici, cu iesire la proprietati private si intoarcere pe sub Magura la cabana.
Zi de odihna?
Miercuri:
GR-
prin padina lui Man-Coltul Chiliilor-Padina Sindileriei-Turnu-v Crapaturii-GR
Solo.
Foarte frumoasa aceasta padina(premiera pentru mine)
Joi:
Zi de odihna/tura de adidasi, cica!
Am plecat la plimbare in oras/aprovizionare. apoi prin
prapastii... cica
spre grind.(cartea Em Cristea zice ca drumul e pe drumul forestier...in teren, e altfel!)
marcaj
cruce rosie prin valea Vladusca/cheile Vladuscai. Numai tura de adidasi sau de caratori de rucsaci grei NU ESTE! Vladusca asta a fost surprize-surprize, catarare, cazaturi, salbaticie, marcaj ciudat- dar altfel o aventura foarte placuta.(exista desigur optiunea de a ocoli cheile Vladuscai pe drumul forestier, dar marcajul e pe vale!) Din pacate intunecoasa -umeda si rece, asa ca nu am facut poze. Dupa chei(aproape o ora de relaxare!) am continuta pe drumul forestier, cheile Pisicii, drum... pina spre un loc unde am ales popasul de prinz-pe o derivatie nemarcat spre "sub Creasta", aproape de zona unde marcajul intra in padure pe poteca. si inapoi pe sosea. Cu o mica intrare pe
vechiul marcaj(desfiintat) banda albastra spre Curmatura/pe vale. Si revizitare vladusca pret de 2 poze.
Baza Plaiul Foii:
Vineri:
mutare la plaiul Foii. Cum ziua de odihna nu a fost chiar asa de odihnitoare, declarata inca o zi de adidasi/odihna in asteptarea grupului mare cu care urmau turele tari!
Plimbare la Rudarita si inapoi.
Vreo 5 puncte de exploatare a lemnului pe drum.
Simbata:
Vladusca(cealalta!)-drumul lui Anghelide-Briul de Mijloc-La Lanturi-La Caramidarie-Spirlea
Cu Eugen, Anca, Doina, Dana, Misu, Vali, Virgil
Dupa trecerea frontului si racirea ce a urmat, o catarare cu 'labe inghetate', grohotiso-noroi intarit (mai bun deci), multe poante si ris. peisaje si pasaje frumoase, pentru multi in premiera. Entuziasm general. Vom mai reveni.(nu mai astept 15 ani sa revin pe partea aceasta a BM!! e favorita mea)
Duminica:
Vladusca- castelul Craitei- saritoarea Craitei-Briul de Mijloc-Termopile-Briul de Jos-Poiana Cotofenei-V Podurilor-plaiul Foii
Cu Anca, Dana, Misu, Doina, Virgil si cordelina lui Eugen ca sprijin moral si tema de cercetare pentru cei care a trebuit s-o descilceasca! :mrgreen: Echipa de des- si incilcitori: Virgil, moi & Misu.
Alt moment dragut: La Placi in coborire.
Doua ture deosebit de frumoase, mult dorite de mine de o vreme.
Pozele, ca de obicei,
pe picasa.
Seara am plecat spre casa prin Risnov_Predeal_Sinaia_Moroieni_Tirgoviste. 4h.(18.30Plaiul Foii-22.30Drumul Taberei)
Vremea: cel mai frumos "stabil" de toamna posibil!
informatii utile:
Curmatura(apa la izvor, foc de lemne: cazare 200-250-300/pers tel: 0745454184
Gura riului (apa rece, neincalzit): 250/pers tel (director Ovidiu Lupu): 0722592375; 0744307978
orar trenuri Bv: 6.13; 8.10; 12.00; 14.17; 16.02; 18.10; 20.12 durata 50 min
zarnesti: 7.00; 10.50; 13.10; 15.08; ?14.10 sau 16.10?; 19.05.
taxi Zr: 0728223111; 0742223111; 0268222111 (copiate sper corect de la Curmatura-avizier)