RT 1 decembrie 2008 Valea Ialomitei de la Moroieni

09 Dec 2008 23:14 #877 de angela
Ziua nationala a fost prilej de plimbare de recunoastere pe valea Ialomitei. O alta fata a Bucegilor, putin umblata de noi, desi nu e prea departe!
Prilej bun de a evita trenurile si aglomeratia soselelor patriei, mai ales pe valea PH.
Vreme excelenta, cer senin fara nor, cald si placut.... acolo, pentru ca mai la sud si la Bucuresti a fost o ceata cumplita.
Acces: calare pe matizache, plecare 6.45 din Magurele, via Chitila-Tirgoviste 8.45 Pucioasa, intilnire cu Marina. Ceata pina la Ilfoveni, de acolo soare. De la Pucioasa spre Fieni si Moroieni, in satul Pucheni (zice harta) la stinga spre tabara Caprioara, Bratei, Dobresti. Drum gropos si nu prea, parcare la tabara Caprioara/centrala hidroelectrica Moroieni-Gilma, de acolo drum ceva mai rau, inghetat alternativ cu noroi.

Atașament nu a fost găsit

De acolo circa o ora prin Cheile Ialomitei/Gilmei, intrarea in parcul national, bifurcatia spre cantonul Bratei respectiv tabara Bratei (Cerbul)

si peste vreo inca 2km centrala hidro Dobresti/lac de acumulare si tabara Vinatori

.
De aici vedere spre Coltii Rateiului

si intrarea prin Cheile Orzei in zona Orzei-Scropoasa-Zanoaga pe valea Ialomitei/Orzei.
Desi cam industrial peisajul, strajuit de cariera din Lespezi, centrale hidroelectrice si benzi transportoare de piatra, zona este interesanta ca variatie la excursiile noastre obisnuite, iar culmea Rateiului ajunge pina in virful Leaota. Zona de granita intre Bucegi si Leaota.
La intoarcere, la citeva minute si vreun km distanta de la hotelul Marinei in Pucioasa am intrat intr-o ceata si mai si decit dimineata si abia am nimerit Chitila si mai ales Magu (pe la 7 seara)... dupa o calatorie fantomatica pe centura "de vest" a capitalei.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
09 Dec 2008 23:36 #878 de angela
si harta zonei, tot de pe la Mielu, cred... (cu recunostinta adinca!!)

Marcajele/potecile se pare ca nu mai corespund acestei harti. De la CHE Gilma/tabara Caprioara am urmat soseaua pe valea Ialomitei pina la Dobresti. De acolo am intrat in "curtea" taberei Vinatori, si am urmat poteca de-a lungul Ialomitei printr-o zona destul de salbatica, desi insotita de banda transportoare. Am mers pe poteca pina pe la ora 14, fara sa ajungem la valea Orzei. Ne-am intors din motive de ora si pentru ca am dat de o zona unde cauciucul benzii transportoare/inlocuita cazut in poteca si acoperit cu zapada umeda - f alunecoasa combinatie! - ne ingreuia inaintarea (pe Ursache, dupa urme trecuse cindva mai devreme pe acolo, nu-l deranjase, dar el are coltari la purtator) si nu prea avea sens sa ne chinuim ca sa ne intoarcem tot pe acolo cit de curind... ca nu vroiam sa ne prinda intunericul la intoarcere. La ora 5 am fost in Pucioasa, inapoi, fara graba.
Inainte de tabara Cerbul se desprinde drumul nostru de drumul principal care duce la cantonul Bratei si cariera Lespezi. In zona respectiva (nu am fost) se poate intra in Leaota prin Bratei sau in Bucegi spre Bolboci sau cariera parasita(peisaj selenar!!) din Vf Zanoaga.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.160 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor