RT 11-04-09 avant-Florii-Paste

12 Apr 2009 09:12 #989 de angela
RT 11-04-09 avant-Florii-Paste a fost scris de angela
RT 11-04-09 avant-Florii-Paste: Sinaia: piciorul Pelesului -piciorul Pietrei Arse -poteca "Brinei" Ursilor- Stinca Sf. Ana

Cu un start meteo cam straniu pe vale (tren- ceata/aer rece/vint), ziua s-a dovedit pina la urma frumoasa si calda. S-a plecat cu mic cu mare pe piciorul Pelesului spre Stina regala, trecind pe la Vulparie. Primavara a venit, au aparut felurite floricele:coltisori, brebenei si anemone, mai jos, brinduse, ghiocei, viorele, spinz, mierea ursului, brusturi, piciorul cocosului, ciubotica cucului, crucea voinicului - mai sus. Daca am omis vreuna, nu mi-o luati in nume de rau!

Atașament nu a fost găsit

Am vazut si fauna... NU, nu ne-am intilnit cu ursul, cum credeati! Doar o simpatica gargarita-rita si o vererita (tot rita!).
Nelipsiti au fost si ciinii excursionisti, dintre care companionul nostru cel mai fidel Cutu_Peticutu ne-a facut si o demonstratie de coborit pante de zapada pe burta la trecerea vaii Pelesului. Cel negru a facut traverseul pe sus, dar cind a dat de urmele de urs ce coborau spre vale ceva mai incolo, ne-a parasit.

Pe vai era ceva zapezica, destul de scirboasa. Valea Pelesului avea si o mini-crevasa, ceea ce pe mine m-a determinat sa cobor tot direct in jos, dar nu pe burta!! ca sa urc direct in sus pe partea cealalta. Dl. Munteanu a ales sa traverseze.
Urmatoarele 2 vilcele aveau urme de avalanse- destul de scirboasa zapada, cum ziceam, foarte usor de scapat la vale, la cea mai mica dezechilibrare, cum ar fi ruperea partiala a urmei sub bocanc.
La cita zapada am gasit mi-era teama ca nu voi gasi Crucea voinicului pe brina, dar m-am bucurat sa fie. Altfel destul de arid- e inca devreme anul acesta pentru flori. Irina mi-a reamintit ca perioada este cu primulele inflorite in poiana- primulele abia au inceput sa apara, doar citeva exemplare palide am vazut.

De grupul mare ne-am despartit la intrarea pe brina, ei au ales sa urce in platou pe Piciorul Pietrei Arse.
Pe la ora 2 eram aproape la schitul Sf. Ana. Aici ne-am despartit de grup, eu am vrut sa mai stau putin sa ma odihnesc, ceilalti s-au grabit sa plece ca vroiau sa treaca pe la Cota 1400 si sa coboare pe pirtia de schi. Eu m-am hotarit sa cobor direct la Stinca Sf. Ana, pe poteca din spatele stincilor, pe unde se retrag cataratorii din trasee. Asa ca am coborit inainte pe culmea din fata schitului pina aproape de "belvedere", si in saua respectiva am luat-o la dreapta cautind poteca. Nu se vedea asa ca la inceput am cam balaurit-o, dar mai jos devine mai clara si serpentinele te coboara acceptabil spre vale. Panta devine si ea mai omeneasca. De multi ani nu mai mersesem pe acolo, cu alte doua ocazii am coborit din sa pe partea cealalta si drumul de masina, pe un vilcel uscat.(o data si cu schiuri de fond in spate... pe niste urme ale lui Mos Martin)
Am ajuns destul de repede jos, am mai avut timp de citeva poze ale stincariei si cascadelor de pe vale, dupa care am luat-o pe drum si scurtatura, cit s-a putut, spre gara. Prin parcul Pelesului, pe la "gunoaie", Manastire, parc. Am constatat cu neplacere ca in doua locuri drumul cunoscut a fost barat cu garduri, ceea ce mi-a prelungit parcursul putin. Aviz amatorilor grabiti: prima scurtatura de la gardul parcului este desfiintata, gard/santier- deci trebuie facuta o curba mai lunga pe strada; si, in spatele manastirii nu se mai poate trece pe alee, au pus gard: "proprietatea manastirii". I-am gratulat in gind, desigur, ca m-am enervat, bine ca aveam timp de intoarcere si ocolire.

:!:Am epuizat limita de 10 atasamente, asa ca restul pozelor le gasiti (o vreme cel putin) pe picasaweb , ca de obicei. :mrgreen:

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
12 Apr 2009 11:09 #990 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: RT 11-04-09 avant-Florii-Paste
nu ma pot abtine: :oops:

si ceva mai cunoscut:

Observatie: presupun ca stiti ca daca faceti clic pe poza, cind e mai mare, o vedeti pe toata inaltimea... :mrgreen:

Mai Mult
13 Apr 2009 08:42 #991 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: RT 11-04-09 avant-Florii-Paste
Foarte frumoase pozele.. Podbalul cu gargarita :)
Ma bucur ca vremea a fost buna - La Bucuresti a fost soare cu dinti ...

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.160 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor