Ture in ianuarie si februarie 2010

02 Mar 2010 20:03 #1171 de angela
Ture in ianuarie si februarie 2010 a fost scris de angela
Am inceput anul cu ture modeste, nu a fost cea mai "propice" vreme... poate.
Pe scurt, turele la care am participat in primele 2 luni ale lui 2010 au fost:
9 ianuarie: Primavara in ianuarie(l-am serbat in avans pe Virgil cu o plimbare din Poiana Tapului spre Sinaia, via drumului captarii si drumului Reginei, cu plaja in Poiana Stinii Regale:

Atașament nu a fost găsit

Apoi a venit iarna, cu zapada mare si pufoasa,
16.01 si am mers pe drumul Munticelului spre poiana Costilei, cu o parte a grupului care a vizitat si valea Cerbului spre Pripon:

Ultima tura din ianuarie am preferat dealurile, si am cucerit vf Plesuva, urcind pe la schitul Lespezi si poiana "cu nuci" si "cu vaci":

si am coborit pe linga stina spre Comarnic... si lipii!

In februarie nici macar poze nu am mai facut. De prima tura am mai "povestit", pe 6 februarie (ziua accidentului cu avalansa in Cumpatu).
Pe 19 februarie am ratat o zi frumoasa si insorita, iar pe 20 cind am fost eu, vremea a fost inchisa, iar zapada dificila: am urcat prin Munticel si abia am reusit traversarea poienii Costilei, asa ca am renuntat la planul de Pichet+Izvoare si am coborit prin plaiul Finului. Am facut tura cu un grup CAR.
Ultimul weekend iar a fost prognoza cum a fost si realizarea si ea... Am ajuns duminica pe 27- iar la Busteni(trebuia sa iasa soarele, dar n-a reusit!) si am mers cu Mitica spre "verdeata". Asta a fost planul, dar nu speram foarte tare sa putem trece de Belvedere. Dupa ploaia cu galeata de simbata, am avut surpriza sa avem conditii surprinzator de bune de mers... pe varianta drumului vaii Albe, o urma veche ne-a ajutat si mai departe si am mers binisor spre izvor si dupa... pina cind am dat de citeva scurgeri de avalansa veche, una dupa alta din ce in ce mai fioroase si mai greu de trecut. Dupa citeva traversee tot mai neplacute si analizind perspectivele meteo si punind in balanta toate am decis ca ne-a ajuns, nu am continuat spre Belvedere desi nu mai era mult si am revenit pe poteca de refugiu(Costila). Am urcat pe ea pina pe la poiana cu bulbuci (mai sus de izvor era destula gheata sub stratul subtirel de zapada mai proaspata), am stat un pic poate reuseste sa treaca soarele care se straduia dinb rasputeri sa sparga cite un peticel de cer albastru in ceata laptoasa... si ne-am intors via poteca veche pina in drumul TR pe care am revenit in Busteni.
Un alt grup s-a delectat cu ceata pe Coama lunga si Grecu, in timp ce citeva doamne au avut noroc de un pic de soare prin Gilma Predealului si Joita. Simbata, cind mai spre sud a plouat, un grup a avut conditii meteo destul de bune tot pe la Predeal/Risnoave. Dar fratii nu raporteaza, de lene?!? :roll:

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.159 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor