TOTI PENTRU INFERN

11 Iul 2011 05:45 #1369 de Mircea
TOTI PENTRU INFERN a fost scris de Mircea
Dumnezeu a ingaduit diavolului, ca in cartea lui Iov,sa ia totul oamenilor, dar sa nu se atinga de suflet. Si necuratul s-a supus: tara fierbe in calduri de peste 35 grade, asa ca scapa cine poate si mai ales, cum poate!
3001 opreste la Busteni si coborim inghetati bine. CFR-UL vrea sa ne simtim ca in Siberia. Sint curios sa vad cine era in tren, dar miopia de care sufar nu-mi ofera nimic asa ca plec hotarit spre Jepii Mici, singuratic, ca in atitea alte ture. Focul din cer ma impinge de la spate: mai repede, mai repede! Ajung la start Grupuri de tineri, majoritatea sinucigasi, se pierd in padure, intr-o zi de 10 07 2011. Toti vor la Cruce. Eu sper sa ajung sus, la cabana. Urc, incurajat de ei si toti ureaza "parizerului mobil" (adica mie), drum bun!, apoi se pierd grabiti.
"Ehe, daca ati fi urcat pe aci' acum 30 de ani! Pai asta e varianta soft a jepilor, fara risc, cu mult cablu otelit, peste care dai la tot pasul. No problem! Asta e dorinta Salvamont. Numai ca nu si a unui grup de patru baieti si fete, care o cauta cu luminarea. La primul popas, acolo unde marcajul cruce albastra isi schimba directia, sarind pe partea cealalta, cei patru dau cu tifla salvamontistilor si o iau dea dreptul prin caderile de apa si stinci de pe firul vaii. Ii privesc de sus si chiar descopar ca, una din fete, cu un fizic adecvat, ar fii o alpinista de viitor. "Eu, spune ea, dupa ce i-am convins sa se intorca pe traseul turistic, nu am fost niciodata pe munte, dar vad ca e frumos si usor!" Ce comentariu sa mai fac? Am indrumat-o sa vina la clubul nostru, ca sa ia lectii de catarare. I-am regasit mai sus, balacindu-se in apa marii cascade de sub peretele cabanei.
Sint depasit de toti cei care intra pe traseu. La Briul lui Raducu vreau sa ma joc cu focul si sa scurtez din drum pe o varianta laterala a micului horn; zadarnic! Trei milimetrii de "sorici" nu-mi permit sa trec pasajul, asa ca ma reintorc cuminte la drumul oficial: bine ca nu am busit! Nu-mi pare rau; asta-i virsta. Filozofez ca un rac fiert printre stinci. Ce este viata omului? La tinerete, jepi, apoi antrenamente si alpinism, apoi iar jepi si finalul, inevitabil, drumetii la Predeal...Ma gindesc, sa las cu limba de moarte, ca pe ultimul drum, sa ma duca pe la intersectiile cu toate traseele din Bucegi, pe unde am fost! Incerc sa ma amuz de ideea asta, dar uriasul rotisor in care sintem copti, nu-mi da pace. Cu chiu, cu vai, ajung la cabana, mergind cu stingul, aidoma lui Petre Picior de Lemn, din povestile copilariei...
Fata de la bar ma primeste cu un zimbet salvator, doar tocmai am iesit din infern "ce mai faceti, domnu'?" Fericit ca am invins, cer un pepsi la gheata. As vrea sa stau un pic, dar ceasul ma anunta ca "vine trenul", asa ca o iau din loc. Pe platou descopar ca "lemnul meu" e de esenta tare si ca ar fi bine sa-mi iau gindul ca voi ajunge mai devreme de ora 24 acasa. Coborirea pe Jepii Mari accentueaza drama si toata valea rasuna de strigatele mele de razboi: "IOI !". Ascunsi prin boscheti, ursii se strimba de ris si ma lasa sa ajung la Silva, aproape pe intuneric.
Sint acasa si rosia de pe masa din bucatarie, ma priveste invidioasa pe culoarea pielii mele. Am inteles ca nu voi putea dormi de usturime, asa ca m-am pus pe scris. Noapte buna !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.159 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor