O SAPTAMANA in PARANG

09 Aug 2011 16:44 #1380 de gringo_viejo
O SAPTAMANA in PARANG a fost scris de gringo_viejo
Am petrecut prima saptamana din august la cabana Groapa Seaca din Parang. Un bun prilej de a explora caldarile nordice si de a-mi schimba impresia gresita despre acest masiv. Mai facusem creasta Parangului de doua ori. Desigur fusesem impresionat de frumusetea zonei L. Calcescu, dar creasta mi se paruse arida, nu banuiam ce frumuseti se ascundeau in caldari.
Am fost un grup de patru: Rodica, Leti, fata ei mai mica, Ioana Mihailov si cu mine. Ni s-a alaturat un grup de trei tineri: Andrei, care participa la turele F. de C., Adriana si Vlad. La Groapa Seaca am fost bine primiti si frumos tratati de proprietari, d-l Mihai si d-na Cristina Bogdan.
Am facut cinci ture: Vf, Capra(1927m) in m-tii Sureanu; V. Rosiile, traseul principal din zona, unii pana la L. Mandra, altii pana in varf; salbatica Vale a Sliveiului cu Lacurile Verzi; Coasta lui Rus(2301m), care ofera o vedere superba a crestei Parangului si Vf. Mija(2387m). In tura pe Mija am avut si un bonus, frumoasa bacita, Fragutza, de la stana din Slivei ne-a invitat inauntru si ne-a omenit cu un delicios cas proaspat si paine. Totul din patea casei, nu a vrut bani!1
A fost o saptamana activa, cam 5000m in sus si cam tot atata in jos. Frumusetea si noutatea traseelor ne-au motivat. Turisti nu am prea intalnit pe traseu, doar doua grupuri din Ungaria cu corturile, in rest ciobani si culegatori de fructe de padure. Vremea a fost amestecata, a fost o vara ploioasa in Parang, pe alocuri muntele parea un urias burete saturat cu apa. Echipamentul, in special bocancii a fost pus la grea incercare.
Cabana Groapa Seaca este un loc special, are o anumita magie. Are loc insa o schimbare de generatii. Familia Bogdan va trece administrarea de zi cu zi a cabanei unui om mai tanar. Ei isi vor pastra doar o casa si 2-3 apartamente intr-o cladire separata pentru prieteni si cunostinte.
Poteca lina la toata lumea!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.153 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor