O saptamana de refacere

24 Noi 2011 09:27 #1434 de gringo_viejo
O saptamana de refacere a fost scris de gringo_viejo
Ne-am inscris, Rodica si cu mine, la Baile Herculane. Ni s-au alaturat Ioana Mihailov si Aurora Iliescu, asa ca am avut un grup de 4 de la FdeC. Am plecat duminica 13/11, noi cu trenul de dimineata, asa ca am avut o jumatate de zi la Herculane. Ne-am cazat la Hotel Diana, mostenire a Epocii de Aur, acum privatizat, renovat si foarte comfortabil. Pentru Rodica erau locuri noi, am facut turul statiunii de la Pecinisca, satul natal al bunicului meu patern, pana la Hotel Roman. Dincolo de hotel cativa indrazneti faceau baie afara la gropane. Am avut vreme buna toata saptamana cu o singura exceptie, nopti friguroase, chiar geroase, zile insorite, la pranz temperatura urca spre 10C. Luni, in formatie completa, am facut turul celor 3 Foisoare in m-tii Cernei. Din graba l-am ratat pe cel galben, de la F. Rosu am urcat pana in creasta m-tilor Cernei la Poiana cu Peri. Minunate paduri de stejar si fag, codrii de arama, pe jos un covor gros de frunze, in toate nuantele de maroniu, tocmai bun de rascolit. Marti ne-am mutat pe malul stang al Cernei in m-tii Mehedinti. Am urcat la Crucea Alba, care ofera vederea clasica a statiunii, si de acolo am coborat in Cheile Jelaraului pe care le-am urmat cale de vreo 3Km pana in Poiana Musuroaie. La jumatatea traseului este un izvor bun, de acolo se desprinde spre stanga o poteca spre Vf. Suscu. Cheile sant inguste, friguroase in noiembrie, asa ca soarele din P. Musuroaie a fost binevenit. Inainte de poiana am dat peste doi oameni care incercau sa scoata un camion plin cu lemn de fag sub atenta supraveghere a padurarului, care nu se astepta la vizitatori. Ne-am intors pe acelasi drum, o tura de 5-6 ore. Miercuri a trebuit sa mergem intai la gara, agentia din oras s-a desfintat, sa ne luam biletele de intoarcere. Apoi ne-am dus la 7 Izvoare Calde, 4Km in amonte. Inainte de podul de la 7 Izvoare sant doua gropane pe malul stang. Cativa oameni faceau baie fericiti, zi insorita dar nu erau mai mult de 10C. Sub pod este un bazin cu apa despre care se spune ca este radioactiva. Gropanele de pe malul drept, care erau cele mai fierbinti, au fost captate pentru noul strand termal aflat putin mai sus. Joi era programata tura pe Domogled. Eu am sarit baia puturoasa si am plecat la 9.30. De la Crucea Alba, Poteca Pisicii urca in serpentine panta abrupta, trebuie atentie pe pietrisul acoperit cu frunze. Dincolo de Grota lui Serban se urca printr-o frumoasa padure de pin negru banatean. Portiunea finala e o adevarata scara de calcar, Cheile Jelaraului se deschid spre stanga. Fiind pe versantul nordic era foarte frig, varful acoperit cu un strat gros de promoroaca. Din pacate fara vederi, si Dunarea e cam la 15Km distanta! Am coborat spre V, spre Pecinisca, pe versantul sudic odata ce am intrat in minunata padure de fag era alt anotimp, a aparut si soarele. Pe portiunea finala se coboara prin Cheile Feregari in Pecinis

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
24 Noi 2011 09:37 #1435 de gringo_viejo
Scris de gringo_viejo pentru subiectul Re: O saptamana de refacere
Continuarea aici. ... in Pecinisca. O tura superba de 7 ore, nu am intalnit pe nimeni pe traseu. Vineri ne-am intors in m-tii Cernei pentru inca o portie de incantare. Am gasit si Foisorul Galben, Izvorul lui Munk care tasneste dintr-o stanca uriasa e un loc magic. Am mai bifat Grota cu Aburi, buni pentru sinuzite, se aude uruitul pamantului, si Grota Haiducilor, unde se mai pot vedea inscriptiile indragostitilor din sec. XIX. O ultima plimbare prin statiune, batrana doamna e frumoasa chiar in decrepitudine. Am sarbatorit saptamana cu o sticla de vin local, Ioana a facut cinste. Sambata program de voie, i-am aratat Pecinisca Rodicai. In satul asta sant 3 clanuri: Golopenta, Grecu si Bujanca, restul sant veniti de afara. Acolo ma simt si eu ca un Popescu! Am mers putin spre Cheile Pecinisca. Cam asta a fost saptamana. Ne-am refacut, nu ne-am refacut, dar ne-am clatit ochii prin niste locuri minunate. Poteca lina!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.151 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor