2-3...4 iunie 2012?

08 Iun 2012 08:41 #1587 de angela
2-3...4 iunie 2012? a fost scris de angela
Activitatea pe valea Prahovei a fost ceva mai "lenta" din partea alor nostri, nu de alta dar excursia Mizei in Ciucas s-a bucurat de participarea serioasa!
Un grup mare s-au dus in Ciucas pentru 2 zile, cu dormit la noua cabana/hotel. Au urcat Bratocea si vf Ciucas in prima zi, iar a doua zi au facut Zaganul, unii clasic, altii cu coborire pe Piriul Sterp spre Valea Stinii si intoarcere pe "drumul turistilor". Am vazut participare familista serioasa: 2 Mariani cu familii (C+E) :D, Dan P, si multi altii!!mai mult sau mai putin cu familii :P
Rododendronii erau la locul lor, se pare.
Un alt grup maricel a fost pe valea Oltului, unde se pare ca s-a deschis o zona noua de interes. Eu inca nu am ajuns acolo, astept RTurile de la participanti, ca pozele au inceput sa apara. Fauna a fost se pare bogata: scorpioni si alte dihanii. Si flora - din auzite. Diana, ce astepti?

Am mai auzit de o tentativa de mini-Buila...

Mihai C cu un coechipier au mers spre Malaiesti (?) simbata, Tanti Virginica a mai avut o excursie prin Gagu si un grup mic a venit cu mine pe Schiel si au coborit pe piciorul Pietrei Arse. Ne-am despartit pe drumul spre Piatra Arsa, in padurea de jnepeni, eu continuind spre Padina pe drumul lui Butmaloiu (Plaiul lui Pacala- Cocora), combinata cu varianta nemarcata pe la stina. Planul/visul meu era o traversare in Leaota, dar nu am gasit amatori, asa ca am mers "la rododendronii din Bucsa", fara plan fix. In padina era multa lume, nici nu am mai intrat sa intreb de cazare, am salutat salvamontul si mi-am continuat drumul spre saua Strunga. Am luat apa de la izvorul stinei, mai ales pentru a doua zi, "ca nu se stie". La refugiu am gasit 4 baieti din Tirgoviste care veneau din Leota si mi-au dat o veste neplacuta, deja toate stinele sint sus si ciinii nu sint prea prietenosi. Eu sperasem sa nu fie, macar partial... deh, poate as fi indraznit sa merg spre Vf Leaota, sau macar pina spre Fundatica.
refugiul arata rau, am gasit si o serie de geamuri sparte pe care le-am debarasat cum am putut ca sa curat priciul pe care am dormit dupa aceea. Obloanele se inchideau totusi cit de cit si era si un plastic pe care baietii l-au mai dres cu niste banda adeziva- nu era etans, dar cum n-a fost vint, nu a fost prea frig noaptea. Nu zic ca nu mi-am pus toate hainele si am avut totusi sacul de puf- dar nu am putut dormi cu toata hainele pe mine! (adica suprapantalonii au fost in plus, ca si jacheta.) Bine ca nu a plouat, ca in refugiu ploua rau, pe jos era cam mizga din cauza asta. Pacat ca e asa de distrus, acoperisul este gaurit bine. Altfel mi s-a parut mai etans decit refugiul din Curmatura Builei, poate fi insa o parere gresita. Apusul a fost frumos, dimineata ne-am miscat ceva mai greu, baietii au plecat pe la ora 8 spre Omu, eu la 8.30 eram inca nehotarita, asa ca am plecat spre Bucsa initial, la rododendroni. Nu erau inca pe maxim, dar era frumos - vremea excelenta, soare. De la rododendroni am fost inapoi in sa dupa o ora, si am renuntat si la ideea de a merge la Simon (dimineata este umbra pe fata spre Moieciu si eram si singura, parca era prea lung, prea pustiu) si am inceput sa ma "potcovesc" spre Batrina. Inca mai cugetam la ce ar fi sa cobor pe drumul stinei pe Batrina, era o ocazie de explorare, eventual sa urc apoi pe Piciorul Bebelor si vazind si facind. Cind am ajuns insa la locul unde ar fi trebui sa o tai spre drumul cu pricina, mi-era deja cam cald - nu era fir de nor pe cer!, m-am uitat ca oarece neplacere la fumul care iesea de la stina care ar fi fost cam in drum si stiind cit de multa apa este, daca nu era podet pe Ialomita, nu aveam nici un chef de baie, cum patisem in anul acela cind am trecut prin apa cu Tina et co, cu apa pina la fund!cind am coborit pe valea Doamnei. Ar fi fost frumos acum pe la cascada/cascade, ca apa era multa cam peste tot, as fi putut lua apa si pe drum spre Omu de la Batrina, daca nu as fi avut destula in rucsac... atita era!
Asa ca m-am inarmat cu "nervi tari" pentru a lupta cu lenea de a urca inapoi tot ce coborisem, plus urmatoarele mari urcari ale drumului Granicerilor si am continuat spre refugiul din saua Batrina si apoi spre Omu. Cam pe acolo m-am intilnit cu primii turisti care veneau invers, printre ei si baiatul de la Muenchen cu care ma conversasem la urcare pe Schiel. Refugiul arata in continuare bine, fiind devreme nu era evident nimeni. Mi-ar placea sa vad cum e noaptea pe acolo o data... Cind am ajuns deasupra vaii Obirsiei am decis ca mi-e prea lene sa urc la Omu ca sa cobor valea Cerbului, desi pina seara as fi ajuns la Busteni fara probleme in afara de oboseala aferenta. As fi avut destule petice de zapada de traversat insa, probabil. Mi-am zis ca am tropait destul, ce-ar fi sa ma fac mazdrop si sa cobor de la Babele cu cabina, sa ma rasfat dupa 2 zile destul de lungi cu rucsac mare in spate.
Sa cobor valea Jepilor parca nu parea o idee buna.(nici n-ar fi fost, din ce am putut vedea din telecabina, desi cascada Caraiman era foarte impresionanta!) erau citiva pe vale, putini, si mi se parea ca se cam chinuiau pe fetele alea urite de la vilcel, unde ramine zapada multa vreme si cablul este desprins... daca stiti despre ce loc vorbesc.
Ceva poze am facut: voila!

despre ce au mai facut unii sau altii duminica sau luni... nu am aflat sa dea ei raportul.
Am uitat sa precizez ca rododendronii de pe Bucsa erau mai la inceput, pe Doamnele nu am vazut deloc, ca e cam devreme.
evident ca mazdropeala era in floare pe platou/Cruce/Omu, telecabina era plina si chiar am asteptat una pe peron. De platit, am platit jos, la coborire, la fel cum a fost si in Sinaia cind am facut tura pe schiuri. Am coborit cam devreme, pe la ora 3, jos era foarte cald si am stat cu picioarele in apa in valea jepilor o bucata buna, ca de plaja nu-mi ardea ca altora, mersesem oricum toata ziua cu palaria pe cap.
Am taiat un petic de zapada(torent) pe traversare deasupra Mecetului, am interceptat drumul de pe valea Obirsiei- inca un petic bonus, iar de la Mecet am venit pe varianta de vara pe sub Coltul Obirsiei. Mai erau si acolo petice de zapada, unul mai scirbos, dar era deja bulevard. Nu am vazut pe nimeni pe Cerb.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.133 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor