Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

Festival Alpin Busteni 9-10 dec. 2017

06 Dec 2017 11:40 #3046 de Ilinca
Festival Alpin Busteni 9-10 dec. 2017 a fost scris de Ilinca
Festival Alpin FISURA ALBASTRĂ 2017

În perioada 9-10 decembrie, Clubul Alpin Român, susţinut de Primăria oraşului Buşteni şi Centrul Cultural „Aurel Stroe”, va organiza, la Buşteni, Festivalul Alpin „Fisura Albastră 2017”

Festivalul își propune să aducă împreună comunitatea montană din România în Capitala Alpinismului Românesc - Orașul Bușteni. Anul acesta festivalul este dedicat unuia dintre cele mai cunoscute trasee din Munții Bucegi, un traseu de referință, cu o istorie bogată din Valea Albă şi anume “Fisura Albastra”.

Se vor împărtăşi experienţe legate de escaladarea acestui traseu şi a altora, se va prezenta expoziţia de fotografie „Fisura Albastră Directă” şi un film documentar "Fisura Albastră Ieri şi Azi", realizat în 2012 de BivuacMedia etc, vor avea loc workshop-uri, se vor cânta cântece de munte.

Cu ocazia festivalului, va fi vernisată şi expoziţia de pictură în acuarelă a lui Gabriele Crose - „Mânăstire într-un picor” - pe data de
09 decembrie 2017, la ora 15.00. Gabriele Crose a fost un buştenean împătimit al muntelui, fost membru al Clubului Alpin Român, un pasionat al ştiinţelor naturii, dar şi un talentat desenator, care a realizat cu migală, fidelitate şi fineţe demne de arta japoneză, o mulţime de planşe reprezentând ciuperci şi flori din zona montană.
Exponatele prezentei expoziţii (planşe cu ciuperci) care, pe lângă valoarea artistică, au şi o certă valoare ştiinţifică, fac parte din colecţia de familie care se află în posesia fiicei lui dr. Livia Emilia Crose.

LOCATIE: C entrul Cultural “Aurel Stroe”

Program:

SAMBATA, 9 Decembrie 2017

9:00 AM Sosirea participantilor
10:00 AM Alex Paun Cuvant de deschidere
10:10 AM Dan Vasilescu Prezentare carte "Premiere alpine" si Patrimoniul national al traseelor de alpinism
10:55 AM Ciprian Aldea Khan Tengri 2017
11:40 AM Dinu si Marlene Mititeanu: 7 zile pe schiuri între Chamonix și Zermatt
12:30 PM Titus Gontea Abisal in Carpati
1:15 PM Vlad Capusan Premiera în British Columbia
2:00 PM Pauza de masa
3:00 PM Sosirea participantilor; Vernisaj expozitie de pictură în acuarelă "Gabriele Crose"
3:30 PM Vasile Dumitrica si Teofil Vlad : Yosemite 2017
4:15 PM Felicia Enache MONT-GUIDE+ : Proiect cu finantare europeana pentru modernizarea ocupatiei de ghid montan
4:35 PM Zsolt Torok si Vlad Capusan : Pumori 2017
5:30 PM Vizionare filme impreuna cu George Stroie si Alexandru Floricioiu: From Turzii with love si Fisura Albastra Ieri si azi
7:30 PM Cuvant de incheiere
8:00 PM Titus Constantin : Concert cantece de munte & Tombola

DUMINICA, 10 Decembrie 2017

10 am Workshop Prim Ajutor
Mentor: Mircea Radu - Formator Prim Ajutor AGMR
Durata: 3 ore

8.30 am Drumetie montana
Mentor: Penes Valeriu, ghid montan
Durata: 4-5 ore
Plecare din fata Caminului Alpin

9 am Workshop catarare de iarna
Mentor: Alex Paun, ghid montan AGMR
Durata: 7 ore
Plecare din fata Caminului Alpin

9am Workshop avalanse
Mentor: Andy Mihai , Salvamont Busteni
Durata: 7 ore
Plecare de la telecabina din Busteni


Mai multe detalii pe pagina evenimentului: www.facebook.com/events/1695718383806176/

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.149 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.