Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Balcik - Capul Kaliakra 2-3 sep. 2017

acum 2 ani 11 luni #2963 de Ilinca
DOUA ZILE DE VIS PE COASTA DE ARGINT A MARII NEGRE ! BALCIK – CAP KALIAKRA

Va invit intr-o excursie de -doua zile 02 /03 septembrie 2017, cu autocarul –la Balcik- al treilea port ca marime al Bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta Marii Negre, ce combina romantismul strazilor sale abtupte cu frumusetea marii. Aceasta asezare, veche de 2600 ani, locuita inca din sec. V I.H. de ionieni, redenumit mai tarziu Dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala in ciuda afluentei de turisti.

Vom vizita ,,CASTELUL REGINEI MARIEI SI GRADINA BOTANICA”, obiectivul cel mai interesant din Balcik. A fost construit din donatia Reginei Maria a Romaniei , in timpul ocupatiei romane a Constantinopolului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidentiale, o capela- construita cu piese aduse din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare - unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o unitate a faimosului labirint minoic. TIMP LIBER SUFICIENT PENTRU A NE BUCURA DE PLAJA SI APA MARII .

CAZARE : hotel de 3* ( camera cu doua paturi tv, frigider ) .
SEARA NE VOM BUCURA DE AEROSOLII DE PE FALEZA ,DISTRACTIE SI VOIE BUNA.

ZIUA 2. - RASARIT DE SOARE SI RAZE ULTERAVIOLETE .
Mic dejun la restaurantul hotelului . Celelalte mese - la terasele de pe faleza. O noua zi de plaja . Dupa pranz, revenim spre casa pe ruta Balcik - Vama Veche- Constanta- Bucuresti. Pe drumul de intoarcere vom opri la- CAP KALIAKRA- un spectaculos promotoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae. Drumul se continua spre Constanta si apoi spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

PRETUL EXCURSIEI : 120 roni si 15 euro ( transport , cazare la hotel 3 * , mic dejun , taxa parcare ) . ( Cei interesati vor achita pentru inscriere , la intalnirile noastre , 50 roni si 7 euro , restul la urmatoarele intalniri ) . LOCURILE SE VOR OCUPA IN ORDINEA INSCRIERILOR .

Organizator : Artemiza Covrig, tel. 0722 586 472, 0769 097 519 , 0314 242 444, Email:

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema, care nu poate fi supusa, reglementata,programata.
Va astept cu mult drag.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria