Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Propunere Mariana Berechet - doritori de o aventura frumoasa si binefacatoare?

acum 2 ani 2 luni #3179 de Diana
Dragi clubisti, dragi montagniarzi,

Eu vin catre dvs cu o propunere putin altfel decat ne-am obisnuit sa le vedem pe acest forum, unde intalnim cate un organizator care se ocupat de absolut tot ce presupune o deplasare in spatiu ( transport , cazare, negocieri de preturi pentru obtinera unora foarte atragatoare pentru buzunarele noastre.., traseu bine definitivat cu obiective indicate pentru a fi vazute...etc)
M-am gandit ca daca eu am gusturi pentru inedit si neconventional vor fi altii ca si mine cu aceleasi tendinte spre experiente neanuntate si neasteptate.
Propunerea mea se refera la alegerea de comun acord , in cadrul unui mic grup, a unei tinte din aria locatiilor mai greu accesibile , pe culmi inalte de munte, dar unde traiesc ( INCA !!) oameni in comunitati foarte restranse, imputinate, reduse la cateva persoane , ba uneori sunt doar doi - trei , sau chiar unu singur.
Ideea mi-a venit de la vizionarea serialului "Izolati in Romania" ( il gasiti pe youtube). Asezarile acestor oameni sunt greu accesibile dar traseul de ajungere la ei ofera peisaje si momente extraordinar de frumoase. Asezarile au fost candva relativ consistente, acum s-au redus la cativa batrani care au mai ramas in casele lor.
Oamenii acestia , batranii ramasi, au multe nevoi ale lor care tin de sanatate, de unelte necesare muncilor in gospodarie , de materiale de cosntructii ( minimale). Ajutorul venit de pe la copiii unora dintre ei este foarte nesemnificativ .
Ceia ce eu propun se refera atat la traseul de munte ofertant in peisaje si experiente neasteptate care dau ocazia initativei si imaginatiei personale pentru a le depasi, dar si la acel ajutor material la care m-am referit mai sus .

Nu stiu ce suma am putea sa punem la bataie , dar asta o vom descoperi impreuna dupa alegerea de comun acord a tintei catre o existenta umana in varf ce munte. Avem sansa sa vorbim cu oamenii, sa le aflam povestile lor si ale locului, sa vedem pe viu ce se intampla in tara noastra prin efectul politicii tipice, romanesti si multe alte aspecte inedite si interesante. Am dat deja peste cineva care ne pune o masina la dispozitie pentru transport persoane si materiale.

Este careva dintre dvs doritor sa faca echipa cu mine, doritor de o aventura frumoasa si binefacatoare in ambele sensuri ?
Telefonul meu este 0765 175 999 sau adresa de mail : < >

Cu drag
Sa aveti zile si trasee cat mai bune si mai frumoase

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 1 lună #3185 de cvali
Ideea e buna, dar ai niste propuneri concrete?
Ma refer la locuri si perioade.
Plecand de la asa ceva putem sa imaginam o forma de ajutor: alimente, haine etc.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3313 de mariana
Revin la postarea mea din luna aprilie.
Daca sunt doritori pentru aceast gen de drumetie va propun deocamdata traseu prin Comuna Bucium , apoi Moogos si mai sus pe creaste unde sunt cateva mici catune cu locuitori batrani, ( sunt si locuri cu case parasite )... Locurile sunt minunate. Putem merge si la Detunata sau pe platiul lui Fefeleaga ( personajul real a lui Agarbiceanu)
Ma sunati sau imi scrieti pe mail.
Plecare f curand, functie de disponibilitatile celor care participa dar care trebuie sa le acceseze zilelele astea.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3319 de vali
E greu de acceptat ca nu avem aceleasi optiuni, prioritati, sau ca felul in care organizezi activitatea este neatractiv. Nu astepta vre-un activist care sa dezvolte ideea ta.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3339 de mariana
Daca se va citi cu atentie prima mea postare - propunerea initiala - se va constata ca nu am asteptat de la activisti -clubisti sa dezvolte ( vreunul din ei) propunerea mea. De aceia am facut-o , ca sa dezvolte altii..? Am precizat ca actiunea este colectiva , dand astfel posibilitatea unei felxibilitati in alegeri. La o discutie colectiva s-ar fi ales in final varianta cea mai buna. Eu am propus tema si tinta. Nu ma asteptam ca propunera mea sa aiba succes, dar spre surpriza mea foarte placuta, dupa prima postare am primit mule oferte de participare, pe mail sau telefon. La intalnirea propusa pentru a pune la punct , in mod colectiv, planul ....nu a venit nimeni.
Din p.m.d.v. e de inteles.: 1) oamenii prefera escapade bine conturate cu data fixa de plecare si intoarcere, si costul aferent precizat, sau 2) eu nefiind o persoana f cunoscuta in club, cei care ar fi agreiat propunerea mea au preferat in final sa mearga "pe mana" cuiva mult mai cunoscut in club., si cu siguranta ca grupul e format deja ( !) Ba , a fost cineva care desi a agreiat propunera mea si s-a oferit participant la aceasta, a plecat intr-un traseu in afara tarii ...
Propunerile sau intentiile se materializeaza functie ( si cred ca mai ales) de aranjamentele ad-hoc cu persoane cunoscute din alte trasee. E normal.
Dar, sa fim sanatosi...ca intetntii si atractii vor mai fi iar ele se vor aranja ...in fel si chip
Sa auzim de bine

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria