Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Delta Dunarii - Gura Portitei 9-12 aug. 2018

acum 2 ani 1 lună - acum 2 ani 1 lună #3192 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARi

DELTA DUNARII- GURA PORTITEI –UN SANT TROPEZ AL EUROPEI

4 ZILE -09 / 12 AUGUST- 2018

Va invit intr-o excursie de 4 zile - cu autocarul intr-o mica statiune in Delta Dunarii,, GURA PORTITEI " situata intre Lacul Golovita si Marea Neagra, un loc salbatic si linistit ,atestat documentar inca din 1710 , unde poti alege intre a profita de apa dulce a Lacului Golovita, sau de apa sarata a Marii Negre , ( pana nu se ocupa statiunea in sezon de cei de peste hotere ). ESTE CEL MAI EXOTIC LOC DE PE LITORALUL ROMANESC SI UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN LUME ! PLECARE : joi- 09 -VIII-2018 ora 6,00 de la baza dealului Mitropoliei pe traseul: Bucuresti- AI - Drajna - Slobozia -Harsova -Topolog - Slava Rusa -Jurilovca.

PROGRAM :

ZIUA 1: Deplasare cu autocarul pana la portul cherhanalei Jurilovca, apoi in apropierea localitatii , pe CAPUL DOLOJMAN - la malul Lacului RAZIM - vom vizita ,,SITUL ARHEOLOGIC ARGAMUM"-vestigii de asezare greceasca -prima localitate antica din tara noastra. Parasim autocarul pentru 3 zile si ne imbarcam pe un vaporas , leganat de valuri , in traversarea spre complexul turistic,, EDEN -GURA PORTITEI " . Vom face cunostinta cu statiunea, cu apa dulce a Lacului Golovita si cu apa sarata a Marii Negre, dar si cu primele pasari ale Deltei Dunarii: cormoran mic, starc, tiganus, vultur plesuv, ciocintors, califar, pelican, pasari cantatoare: presura, privighetoare de stuf, boicusul, pescarusii,vulturul pescar,etc.care isi iau zborul din cuib prin fata privitorului . Fiind ziua lunga , dupa cazare putem face si plaja , seara aerosoli .

Cazare : Casute cu - doua paturi separate , acces la grupuri sanitare cu dusuri cu apa calda -permanent- ( cine doreste la pensiune cu grup sanitar propriu, frigider si TV. trebuie sa - mi solicite URGENT -deoarece sunt locuri putine-dar si foarte scumpe).
ZIUA 2: Dupa ce admiram rasaritul soarelui- DE PE UN MAL IMENS DE SCOICI- un loc nemaiintalnit in alta parte, vom pleca intr-o drumetie - pe malul marii- pana la ,,GRINDUL LUPILOR " . Seara petrecere cu dans si voie buna.

ZIUA 3 : - Se poate inchiria un vapor special, pentru a admira frumusetea Deltei , fauna ornitologica -cea mai bogata din lume, fauna acvatica si flora specifica -plante flotante cu frunze plutitoare: nufar alb, nufar galben, limba apei, rizacul, castane de balta ( comestibile), etc. plante riverane de pe plauri, stuf si papura, feriga de apa, cucuta de apa, etc.plante de uscat ; salcie alba, plopul, arinul, frasinul, etc. Altii pot ramane la plaja, sau in drumetii. Seara de sambata pe un cer senin cu stele si luna (sper )- vom admira si asculta un program artistic ,,AL GRUPULUI UCRAINEAN JURILOVCA "- de cantece ( IN LIMBA UCRAINEANA DAR SI ROMANA ) si dansuri -special pentru noi, in jurul unui imens foc de tabara exact pe malul marii- foc care va arde pana noaptea tarziu. Masa se poate servi la una din cele trei restaurante elegante cu diferse meniuri . -ESTE PERMIS PESCUITUL IN ZONA STATIUNII.

PRETUL EXCURSIEI: 560 lei / loc in casuta veche ; 590 / loc in casuta noua ( transport autocar, trecerea podului Vadu Oii dus- intors , traversarea tur-retur-Jurilovca -Gura Portitei, stationarea autocarului 3 zile la Jurilovca, cazare 3 nopti). Avansul de 175 roni , trebuie achitat - la inscriere la club- , pentru a putea . pastra rezervarea. Pretul de 590 roni pt. un loc - casuta noua ,(diferenta fata de celelalte casute : spatiul putin mai mare - intre cele doua paturi exista doua noptiere , iar pe jos parchet .

Organizator : Artemiza Covrig tel. 0722 586 472, 0771 110 450 , 0314 209 301 Email:
,,DESCOPERA, CUNOASTE, PROTEJEAZA -REZERVATIA BIOSFEREI DELTA DUNARII ".

Va astept cu drag.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria