Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Retezat si lacurile glaciare 19-22 iulie 2018

acum 2 ani 2 săptămâni #3222 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

DE SF. ILIE IN MUNTII RETEZAT SI LACURILE GLACIARE

La cererea multor montaniarzi dragi , am planificat o deosebita excursie de 4 zile cu microbuz : de Sf. Ilie 19 / 22 iulie 2018 in muntii Retezat , cei mai frumosi din Romania cu peisaje spectaculoase si lacuri glaciare .

Plecare : 19- iulie 2018 ora 6,00 de la baza dealului Mitropoliei , pe traseul : Bucuresti - Sibiu –Hunedoara - Hateg-Carnic.

ZIUA 1 : Dupa cateva opriri pe traseu , vom ajunge pe Valea Nucsoara , la Carnic principala cale de acces in Parcul National Retezat ,unde exista doar 2 cabane disponibile : cab. Codrin care nu ne primeste fara demipensiune 50 roni /zi ,plus cazarea si cab. Cascada cu mese doar la cerere. )
Asadar , ne vom caza la cabana Cascada , cam. cu 4,5 si 9 locuri pe doua nivele cu cate doua grupuri sanitare pe fiecare nivel. Fiind ziua lunga propun doua drumetii : prima pana la CASCADA LOLAIA din nordul PNR, la 1050 m alt. Apele cascade care se pravalesc de la inaltimea de circa 15 metri , peste rocile imense modelate de timp ,produc zgomote puternice ce o dezvaluie usor de padurea ce o ascunde ; a doua drumetie : ,, CAPUL DEALULUI “ ( din spatele cabanei , pe munte timp de o ora , de unde se deschide o priveliste panoramica peste toate varfurile muntilor Retezat , de un spectacol uimitor ! )
Seara cazare , distractie. Pentru cina sau mic dejun, se va rezerva cu 3 saptamani inainte la propietara cabanei.
ZIUA 2 : Chiar la rasarit , plecam in drumetia mult asteptata de 10 ore : CAB. PIETRELE –LACUL STANISOARA –SAUA DE VARA -VF. RETEZAT-CU INT. VF. BUCURA - CREASTA BUCURII –LACUL BUCURA –CAB. GENTIANA –CAB. PIETRELE - CARNIC .
Seara cazare , distractie .

ZIUA 3 : Dupa o zi grea , ceva mai usor : CAB. PIETRELE -LACUL GALES 3-3 ½ ore,dus. Seara cazare , distractie .

ZIUA 4 : La ora 10,30 , vom parasi cabana si ne vom intoarce cu autocarul spre destinatie ,astfel ca in jurul orei 22,00 sa ajungem la baza dealului Mitropoliei .

Pretul excursiei : 285 roni , 270 roni si 245 roni / pers. 3 nopti cazare in functie de camere cu 4,5 si 9 locuri , transport autocar, diurna sofer , intrare in rezervatie . Avansul de 100 lei la inscriere la inscriere ,,club” este nereturnabil daca dv. nu va tineti promisiunea insa cabana va retine camerele ( locurile ) in perioada solicitata , iar restul de bani la a doua intalnire. LOCURILE in autocar se vor ocupa in ordinea inscrierilor. PE PARCURSUL DRUMETIEI , TOTI TREBUIE SA FIE ATENTI SA NU DISLOCE PIETRE CARE POT CADEA PESTE CEI AFLATI MAI JOS PE TRASEU. Echipament obligatoriu : rucsac mic , bocanci talpa groasa ( de munte ) , bluze de vara , pelerine , sapca de soare , pantaloni de munte , bidon de apa , mancare pt. drumetii ,bat de trekking. Toti participantii trebuie sa-si asume raspunderea pt. actiunile intreprinse.

Organizator : Artemiza Covrig , tel. 0722 586 472 , 0771 110 450
Email : artemiza Este bine sa ocupam camerele integral.

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema , care nu poate fi supusa , reglementata , programata . Va astept cu drag.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria