Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

CENTENARUL ROMANIEI MARI 2018: joi- luni 29.11-3.12.2018 5 zile

acum 2 ani 3 luni - acum 2 ani 2 luni #3391 de angela
De la Sanda Miu:


PLECAREA: joi 29 noiembrie 2018 ora 07.30 de la baza dealului Mitropoliei.

ZIUA 1:: joi 29.11deplasare Bucuresti-Ramnicu Valcea-Horezu-Targu Jiu-Bumbesti Jiu-Petrosani-Hateg-Orastie.Se viziteaza:*Biserica”Intrarea in biserica a MD” Horezu, dovada a traditiei orasului-targ din N Olteniei, construita 1804 de Ioan Ursanu vataf de plai;*Cula Cornoiu Curtisoara cu Muzeul Arhitecturii Populare; *Manastirea Prislop ctitorie a Sf Nicodim de la Tismana, organizatorul monahismului romanasc, leaganul poporului roman din Tara Htegului, locul de slujire si odihna a parintelui Arsenie Boca,cu pestera Sf Cuvios Ioan de la Prislop canonizat 1992;
Cazarea 4 noapti la hotel 2* in Orastie in camere cu 2, 3, 2 apartamente cu 2 camere fiecare cu grup sanitar, TV, cu mic dejun..Cina se va servi la Restaurant Sureanu Orastie meniu la alegere si comanda, contra cost.
ZIUA 2:vineri 30.11: *Blaj-centru de cultura si al crestinatatii romanesti, al inaltei moralitati si al jertfei pentru ridicarea nationala a poporului roman, orasul unde s-au pus fundamentele Unirii, unde au fost intocmite actele premergatoare, locul unde “a rasarit soarele pentru romani”.Se viziteaza cu ghid:-Catedrala Sf Treime,-Palatul episcopal-fosta resedinta nobiliara in sec 16-18,-Castelul Mitropolitan,-Manastirea Buna Vestire,-Prima scoala publica cu predare in limba romana,-Campia Libertatii, Stejarul Unirii etc
ZIUA 3:sambata 1.12. *Alba Iulia-orasul unde a fost convocata Marea Adunare Nationala datorita faptelor de unire ale lui Mihai Vitezul si a supliciului conducatorilor revoltei din 1784, ca atitudini premergatoare dorintei milenare de unire. Se viziteaza cu ghid:-Catedrala romano catolica cu sarcofagul lui Iancu de Hunedoara, palate, statui, monumente,-Memoria Unirii din 1918,-Catedrala Incoronarii,-Muzeul si sala Unirii etc.Participarea dupa 100 ani la Marea Adunare Nationala a Unirii.

ZIUA 4:duminica 2.12. Se viziteaza:*Deva cu Biserica Ortodoxa Ad MD, Aleea campioanelor la gimnastica;*Cetatea Devei; *Comuna Vetel sat Mintia-Castelul Guyulay Ferenc monument istoric, cu parc si biserica;*Comuna Vetel sat Lesnic cu Biserica de zid Sf Nicolae monument istoric din sec 15 ctitorita de cneazul Dobre Romanul, care stapanea intinse terenuri daruite de Sigismund de Luxemburg; *Geoagiu cu baile.Se viziteaza cu ghid:-Baile romane;-Capela Romanica Rotonda cea mai veche biserica medieval din R cu plan architectural circular;*Casa memorial Aurel Vlaicu;*Cascada Clocota, una dintre cele 2 cascade termale din R;*Bustul lui Aurel Vlad avocat, dr in drept, nepotul lui Gheorghe Baritiu unul din artizanii localnici ai Unirii din 1918

ZIUA 5: luni 3.12 deplasare Orastie-Sibiu-Bucuresti.Se viziteaza:*Muzeul Iconelor pe sticla “Pr Zosim Oancea” modalitatea de unire in vesnicie a romanilor din cele 3 provincii prin credinta;*Sibiu centrul istoric cu ghid si Catedrala Mitropolitana din Sibiu cu moastele Sf ierarh Andrei Saguna mitropolitul Transilvaniei, constiinta marturisitoare si capul neicoronat al romanilor puternic implicat in viata national politica, presedinte al Adunarii Nationale de la Blaj care a formulat petitia nationala in 16 articole, intre care se recunostea romanilor ca ”natiune de sine statatoare”
FUNCTIE DE TIMP, ZI LUMINA SI VREME, AM IN VEDERE SI ALTE OBIECTIVE DE INTERES DIN ZONA, CA Manastirea Rameti, Ghelari, Castelul Huniazilor, Biserica Sf Maria Orlea, Biserica Densus etc.
COSTUL:530 lei (cazare 4 npt cu mic dejun la hotel in camere cu 2 paturi cu baie, transport, diurna sofer etc) Locurile se ocupa in ordinea platii integrale, retragerea se face numai cu inlocuitor sau se pierde c/v transpotului. Cei inscrisi deja vor plati in octombrie, pentru ca in noiembrie sa se completeze locurile celor ce au renuntat.
EXCURSIA ESTE ORGANIZATA DE SANDA MIU PENTRU PRIETENII SI CUNOSCUTII NOSTRII, CARE DORESC SA SE BUCURE CU NOI SI ADOPTA, SPIRITUL SI ARMONIA IUBITORIOR DE CALATORIE. COMUNICATI CU PRIETENII, COLEGII, VECINII, CUNOSCUTII DV ETC. SI INVITATI-I SA MEARGA CU DV.
Comunicarea disponibilitatii si inscrierea se face URGENT NUMAI cu SMS sau WhatsApp, pentru a asigura masina. Banii se primesc in a 2-a si 4-a luni din luna, la UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU Calea Vacaresti nr 187 sect 4, metrou Timpuri Noi sau masina 133–AMFITEATRUL STEFAN ODOBLEJA (V107 ET 1 ) ora 17.30 unde se tin sedintele Clubului Floarea de Colt de la ora 18 cu intrarea gratuita.
SANDA MIU 0728 729 884 sau 0745 903 653 email:

“Multumesc Domnului Dumnezeu ca existati in viata mea”

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria