Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

×
Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:22, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:44, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori :-)). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Și e multă distracție în turele noastre, așa că vino alături de noi!

Ciucas - M-rea Crasna 8 dec. 2018

acum 2 luni 1 săptămână - acum 2 luni 1 săptămână #3408 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

DE SARBATOAREA LUI ,, MOS NICOLAE “ ANUL ACESTA A PATRA OARA IN MASIVUL CIUCAS- M. ROSU , M-REA CRASNA
08-decembrie 2018.

Va invit intr-o excursie de o zi cu autocarul 08- XII-2018( la doua zile dupa Sf. Nicolae ) , alaturi de prietenii dragi care poarta acest nume , intr-un loc deosebit de frumos masivul Ciucas , cand muntele va fi sper plin cu zapada.

PLECARE : Fiind ziua asa de mica de doar 9 ore, vom pleca cu autocarul la ora 06,30 de la baza dealului Mitropoliei pe traseul : Bucuresti- Valenii de Munte –Cheia -fabrica de apa Cheia . La Monumentul Eroilor din Homoraciu –sat vom devia 5 km pana la Schiulesti, , unde o parte dintre participanti vor putea parcurge ,, pe jos “ circa 3 km un traseu pana la M-rea Crasna, unde dupa slujba vor servi si o masa copioasa de peste stropita cu vin. ( Este postul Craciunului dar ,, si dezlegare la peste )“. O alta parte ,, adevaratii montaniarzi “ vor ramane in autocar si ne vom intoarce la Monumentul Eroilor din Homoraciu , apoi vom continua traseul spre Cheia .

Prima oprire din Cheia la M-rea Cheia de unde o parte dintre montaniarzi pot petrece timp de circa 6 ore, la o pensiune din zona sau pot urca in poiana de la Muntele Rosu , pe drumul forestier .

A doua oprire : la fabrica de apa Cheia , de unde cei dornici au doua posibilitati :
* Valea Berii ,,-Fantana Trei Izvoare “ (Nicolae Ioan 1350 m alt.) dreapta spre Muntele Rosu- traseu mai usor.
* A doua posibilitate - traseu pana la ,,Fantana Trei Izvoare “, iar de aici se continua urcand o panta mai abrupta la hotel Ciucas 1550 m alt. (Probabil vom gasi cabana in plina pregatire de Craciun si Revelion).

Autocarul ne va astepta la M-rea Cheia la ora 16,00 dupa 6 ore .

Cei care aleg M-rea Crasna , dupa slujba de la manastire si masa de pranz , vor parcurge pe jos traseul pana la Schiulesti ( 3 km ) si mai departe prin satul Schiulesti inca 5 km, pana la Monumentul Eroilor de la Homoraciu ,de unde se vor reintalni cu autocarul la ora 16,30 . Ne vom intoarce pe valea Teleajenului spre Ploiesti , astfel ca in jurul orelor 19,30/ 20,00 sa ajungem la Bucuresti .

PRETUL EXCURSIEI :50 roni , care se vor achita la inscriere.
Atentie : * Imbracaminte si bocanci de iarna , caciula , bete de trekking, mancare pt. o zi. *Fiecare participant isi asuma raspunderea pentru actiunile intreprinse.

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema , cea care nu poate fi supusa , reglementata , programata .
Organizator : Artemiza Covrig , tel. 0722586 472 , 0771 110 450 , 0314 209 301.Email :artemiza
Va astept cu drag !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64 BTRL RONC RT03 4507 2901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria