Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Pe urmele Makedonilor 1 - 10 iul. 2019 - reducere

acum 1 an 11 luni - acum 1 an 7 luni #3484 de Ilinca
O invitatie de la colegul nostru Georgi Gushev:

Bulgaria de Sud - pe urmele Makedonilor.
Perioada 1-10 iul. 2019

Tarif 390 EUR/pers/10 zile/DBL/mic dejun/transport/ghid

Pret redus de la 430 la 390 EUR pentru ultimele locuri [/b]

Detalii la 0799 054 709

CIRCUIT BG – MK – AL - GR!!!
PE URMELE MAKEDONILOR!

Durata 9 nopti / 10 zile
Ziua 1: - Plecare la ora 07,00 de la locatia stabilita din Rmania - oprire la Russe (Schimb Valutar), oprire la Veliko Tarnovo pentru pranz - optional, dupa care continuam cu traversarea Muntilor Balcani (Stara Planina) si ajungem in Valia Trandafirilor, orasul Kazanlak - unde putem cumpara produse pe baza de ulei de trandafiri. Continuam pe langa Plovdiv si ajungem la orasul Peshtera unde ne vom vizita Cetatea “Pelistera”. Seara trecem prin orasul Batak si pe langa lacul Batak ajungem la Velingrad, SPA Capitala Peninsulei Balfcanice, unde ne vom caza la un hotel cu apa termala de 5* o noapte.
Ziua 2: – Dimineta Mic dejun, Plecam pe ruta: Velingrad - “Bakitsa si Belmeken” – 30km, unde au fost “calivili armanilor”. – Bansko - Blagoevgrad si intram in Macedonia, la Delchevo, trecem prin Kochani si prbabil o sa oprim la Shtip, ne intalnim cu armanii de acolo. Continuam pe ruta Veles-Prilep-Krushevo. Aici vizitam Mormantul lui Pitu Guli, nascut in 1868, in Krushevo, a proclamat prima Republica Balkanica in 1903, Republica Krushevo. Cazare la Krushevo o noapte.
Ziua 3:– Dimineta Mic dejun, Plecam de la Krushevo si ajungem la Bitola, vedem centrul orasului, strada pietonala – “Golem sokak”, Monmentul lui Alexandru Makedon, cumparaturi (optional pranz), etc. Dupa pranz plecam la Ohrid, vizitam biserici vechi, optional plimbare cu vaprul pe lacul Ohrid, admiram lacul Ohrid cu apele lui curate ca lacrima. Aici ne cazam o noapte.
Ziua 4: – Dimineta Mic dejun, Plecam de la hotel si vizitam orasul, cetatea, biserica Sf. Pantelimon – pe drum spre Albania vizitam muzeul “Oaselor” , in-trun golf superb din lacul Ohrid, facut pe piloni plantati in apa este acest muzeu fenomenal din seculul V inainte de Hristos. – Manastirea Sf. “Naum”- Intram in Albania – Korcea – Moskopole (sat makedonesc - hoara armaneasca - in sec.XVII - XVIII avea peste 70 000 de locuitori) – Aici ne cazam o noapte, vizitam biserici si manastiri din sec. XV – XVI – XVII – este ceva fenomenal.
Ziua 5: – Dimineta Mic dejun, Plecam din Moskopole – oprim la Korcea, vizitam centrul orasului ne intalnim cu makedoni de acolo, vizitam Catedrala Ortodoxa din centrul orasului – intram in Grecia – Kastoria, centrul international a industriei de blanuri – Nestorio - Gramostea( Suflet Armanascu - 15.08.1760 inainte sa fie distrusa avea peste 40 000 de locuitori) – Nestorio, seara ne cazam la hotel cu proprietari makedoni.
Ziua 6: – Dimineta Mic dejun, Plecam din Nestorio pe ruta: Nestorio – Eptahori – Samarina – Smixi – Perivoli – Vovousa - Metsovo. Spre seara ajungem la Metsovo, din limba bulgara Mechka - Urs, un oras numai de Makedoni - Armani, peste 4600 locuitori. Aici ne cazam la un hotel cu patron Makedon, lom cina la un restaurant cu specialitati locale, momente si atmosfera de neuitat.
Ziua 7: – Dimineta Mic dejun, Plecarm din Metsovo pe ruta: Metsovo – Ioannina, acolo vizitam centrul orasului si Cetatea lui Ali Pasha – La pranz continuam catre doua sate de vacanta monamente UNESCO “Sirako si Kalarites”, case facute numai din piatra la atitudine 1300m, toata zona e superba, foarte rar vezi asemenea frumusete. Vizitam satele si vorbim cu armanii de acolo – ne cazam la o pensiune cu proprietar makedon in satul Kalarrites.
Ziua 8: – Dimineta Mic dejun, Plecam din Kalarrites pe ruta: Kalarites – Meteora(Orasul Kalambaka)aici vizitam cateva manastiri – spre seara ajungem la Veria. Aici oprim in central orasului, vedem Monumentul lui Sf. Pavel, ne intalnim cu lcalnici, timp liber. Seara ne cazam la un sat aproape de Veria la 10 km.
Ziua 9: - Dimineta Mic dejun, Satul de vacanta Seli la 1408m atitudine – Locul sfant “Sf. NICOLA” un rai de pamant cu multe izvoare si un parc cu multa verdeata - Vergina( mormantul lui Filip II) – dupa masa continuam catre Thessaloniki ( acolo vedem centrul cu turnul Alb si bisearica Dimitru cel Nou) – Kavala, Komotini, Kardjali, aici ne cazam ultima seara.
Ziua 10: – Dimineta Mic dejun, vizitam cetatea si apeductul. La pranz plecam spre Romania pe ruta: Kardjali - Pereperikon (Cetate sapata in stanca de traci de acum 8000 de ani) – Haskovo – Ruse - Romania. Ajungem seara taraziu in functie de trafic si trecera vamilor.
Pretul este de: 398 EURO/pers/10 zile/DBL/BB/Transport/Ghid/Taxe
..........................
.............................. .........................
Tariful include:
1. Cazare 9 nopti/10zile.
( restaurant, DBL, grup sanitar, etc)
2. Mic dejun – la hotel;
3. Transport pe toata ruta excursiei, 10 zile;
4. Ghid turistic in limba romana pe toata durata excursiei.
5. Toate taxele - poduri, roviniete, parcari, sunt incluse.
.
Tariful nu include:
~.Mesele de pranz si cinele ;
~.Intrarile la muzee, cetati, etc.
~.Asigurare medicala – optionala;

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria