Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Muntii Macin - Cheile Dobrogei 17-19 mai 2019 - anunt mic dejun

acum 2 ani 5 luni - acum 2 ani 2 luni #3504 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

CIRCUIT IN M-TII MACIN - CHEILE DOBROGEI - O ZI LA MARE CU SOARE

Va invit intr-o interesanta excursie de 3 zile 17 /19 mai 2019 cu autocarul , sa admiram in drumetii varietatea culorilor de primavera intr-un circuit montan al Macinului , apoi sa cunoastem impreuna un peisaj de o frumusete rara , pe versantul drept al celui mai important rau al Dobrogei , Casimcea: ,,CHEILE DOBROGEI “ si sa ne bucuram la doar 11 zile pana-n luna iunie de soare si plaja, o seara prelungita cu aerosoli si, o dimineata cu raze ultraviolete .

Plecare : sambata 18- mai-2018 ora 6,00 da la baza dealului Mitropoliei , pe traseul Bucuresti- A1 –Drajna – Slobozia- Harsova- Greci -Macin.

ZIUA 1 : Autocarul ne va lasa in satul Greci , apoi va pleca singur la Macin pentru a ne prelua seara dupa cca. 8 ore de mers de la ,,Fantana de Leac ".
Bine pregatiti de drumetie : bocanci talpa groasa ( de munte ) , pelerina ,pantaloni de munte , bidon pentru apa ( il vom umple de la ,,Fantana Italienilor “ ) ,mancare pentru o zi , facultativ bat de trekking ,vom porni din Greci – dreapta spre ,, cariera “, Vf. - Tutuiatul ( 467 m alt. )apoi gard de sarma ghimpata pana ,, Fantana Italienilor ‘, aici pauza , dupa care vom urca la Vf. Calcata - platou cu vizibilitate . Se coboara prin padure si se iese in Vf. Capusa ( 433 malt. ) cu multe stanci , pe varf o borna. Iar de aici inainte si stanga ,in fata Pricopanului - valea Pricopanului 252 m alt. Intre Pricopan si liziera dreapta ,,Vf. Chisura Chelului “. Se urca apoi spre Pricopan , iesim din padurea deasa , se iese in Culmea Pricopanului - ,, Vf. Sulucu Mare ( 370 m alt. ) se merge pe culme , Vf. Vraju ( 335 m alt ) apoi stanga ,, Fantana de Leac” unde ne va astepta autocarul pentru a merge la cazare .
Cazare : in camere cu 2,3 locuri si un apartament cu 4 locuri in hotel Turist din Macin
Seara , cina dans si voie buna.
Si inca 10 locuri cazare : la M-rea Sf. Parascheva din oras.

ZIUA 2 : Dupa mic dejun , parasim Macinul si dupa doar cca. 80 km vom opri intr-un loc ,,unic din Romania un colt de rai “ ( fara indicator ) , un lac antrologic cu o culoare de smarald ,, LACUL IACOBDEAL “ din muntii Macinului , seamana cu un lac glaciar inconjurat de pereti smaltuiti de granit cu maluri abrupte . Aici scaldatul este sportul principal.

Dupa care vom continua in Rezervatia Cheilor Dobrogei unde vom admira un peisaj deluros cu stanci calcaroase golase sau acoperite de vegetatie stepica ,santuri naturale ce brazdeaza malurile abrupte ale vaii Casimcea , cu pasari : uliu cu picioare scurte , pescarus albastru , ciocarlie de camp , acvila , dumbravianca ,animalute : popandau , grivan dobrogean ,soparle de iarba etc. Fiind ziua lunga ( soarele apune la 20,42 ) ,ne intoarcem la cazare la Mamaia , astfel ca sa ne bucuram in aceasta seara de cateva ore de aerosoli.

Vom fi cazati la hotel Aurora renovat , ce se inalta semet pe malul Marii Negre , in sudul statiunii Mamaia , aproape de Aqua Magic . Hotelul ofera facilitati multiple , camere moderne cu 2 paturi separate , mancare buna si servicii hoteliere fara cusur .
ZIUA 3 : Cine doreste : ,, rasarit de soare “ pe malul marii cu raze ultraviolete apoi o zi intreaga de plaja cu plimbari pe malul marii sau Aqua Magic .

Pretul excursiei : 250 roni , transport autocar, cazare doua nopti - hotel . Si 235 lei cazarea la manastire .
Avansul de 100 roni – la inscriere la club, restul la a doua intalnire.

ATENTIE : EXCURSIA TREBUIE ACHITATA PANA PE 22 APRILIE !

LOCURI LIMITATE : 25 la hotel + 10 locuri la manastire .
LOCURILE in autocar se vor ocupa in ordinea inscrierilor .

Echipament obligatoriu ( prezentat la inceput ) pentru cei care fac drumetie . Toti participantii la drumetii TREBUIE SA –SI ASUME RASPUNDEREA PENTRU ACTIUNILE INTREPRINSE.

Organizator : Artemiza Covrig ,tel. 0722 586 472 , 0771 110 450 Email :

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema , care nu poate fi supusa , reglementata , programata .

Va astept cu drag.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni #3622 de Ilinca
IN ATENTIA PARTICIPANTILOR LA EXCURSIA DE MAINE 17- MAI 2019 DIN MACIN !

CEI CARE DORESC SA SERVEASCA MICUL DEJUN LA HOTEL AURORA DIN MAMAIA SUNT RUGATI SA MA ANUNTE PANA LA ORA 19,00. CA SI ANUL TRECUT MICUL DEJUN ( SUEDEZ ) IN VALOARE DE 30 RONI SE POATE SERVI IN DIMINEATA DE 19- MAI 2019 ( DUMINECA ) INTRE ORELE 07 SI 10 DOAR DACA HOTELUL STIE DINAINTE . DACA SUNT NECLARITATI MA PUTETI CONTACTA TELEFONIC !
CU MULTUMIRI ARTEMIZA COVRIG.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria