Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Traversare muntii Baiului, de la est la vest, 13 aprilie

acum 1 an 9 luni #3576 de emil1980
Sambata, 13 aprilie, voi face din nou traversarea muntilor Baiului, de la est la vest, la fel cum am facut anul trecut sau in 2017.

Punctul de plecare in traseu va fi comuna Traisteni. De aici mergem, aproximativ 3 kilometri pe drumul forestier, care urmeaza valea Doftanei, apoi vom intra in traseul marcat cu cruce rosie (CR), urcam pe plaiul Orjogoaia pana la iesirea din padure (in apropierea stanei), apoi continuam pe culmea Petru-Orjogoaia. Sunt doua variante de coborare in Valea Prahovei, fie la Busteni, via culmea Zamora, fie la Azuga, via cumea Sorica.

Optional, putem sa mergem pana la varful Cazacu (1753 m).

In rezumat, traseul va fi pe ruta: Traiesteni-Valea Doftanei (drum forestier, 3 km)-Plaiul Orjogoaia-Lacul Orjogoaia-Culmea Petru Orjogoaia-Culmea Zamora-Busteni (sau culmea Sorica-Azuga).

Timpul mediu de parcurgere a traseului: 9 ore

Gradul de dificultate: mediu.
Obligatoriu bocanci.
Recomandat: bete de trecking, pelerina de ploaie, lanterna, mancare pentru o zi, etc.

Este posibil sa avem mai multa zapada, la peste 1500-1600 m altitudine. Dar, cel mai probabil vom avea si multe flori (branduse, viorele, brebenei, etc).
Traseul este remarcat de cativa ani, la iesirea din padure sunt stalpi cu marcaj.

Plecare, Gara de Nord, cu trenul IR 1745, la ora 6:05, sosire la Campina, in jurul orei 7:10 ( www.infofer.ro ).
De la gara din Campina vom merge cu taxiurile pana la autogara, de unde vom lua autobuzul care pleaca la ora 7:45 si ajunge la ora 8:55 la capatul comunei Traisteni ( www.autogari.ro ), de unde vom porni in tura.

Traseul l-am mai parcurs de doua ori.

Va rog sa imi confirmati cu 2-3 zile inainte de tura, pe adresa daca vreti sa participati, ca sa stiu cate taxiuri sa chem la gara din Campina, sambata dimineata !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3585 de emil1980
Dragi drumeti,
Avand in vedere procnoza meteo nefavorabila pentru ziua de sambata, 13 aprilie (ANM a dat informare de ploi insemnate cantitativ, inclusiv pe zona montana: www.meteoromania.ro/avertizari/ ), am decis amanarea excursieiei de traversare a muntilor Baiului, de la est la vest, pe data de 20 aprilie.

Imi cer scuze, in avans, daca v-am incurcat programul pentru acest week-end, dar consider ca este mai bine si mai sigur, sa ne bucuram de munte pe vreme buna si sa nu ne asumam nici un risc, .

Prin urmare, excursia va avea loc, dar cu o saptamana mai tarziu, sambata, pe 20 aprilie. Procnoza meteo pentru data respectiva, arata mult mai bine.

Traseul si conditiile de transport, ramana aceleasi, ca in mesajul anterior.
Va rog sa imi confirmati cu 2-3 zile inainte, daca doriti sa participati la excursie, pe adresa de mail: sau la telefon.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria