Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Retezat - lacurile glaciare 8-11 aug. 2019

acum 1 an 2 luni #3607 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI
DIN NOU IN MUNTII RETEZAT SI LACURILE GLACIARE

La cererea multor montaniarzi dragi , am planificat o noua excursie de 4 zile cu autocarul in muntii Retezat , cei mai frumosi din Romania cu peisaje spectaculoase si lacuri glaciare , dar nu de Sf. Ilie ca anul trecut ( cand ne-a plouat ), in 08 /11 august 2019 .
Plecare : 08 august 2019 ora 6,00 de la baza dealului Mitropoliei , pe traseul : Bucuresti - Sibiu –Hunedoara - Hateg-Carnic.
ZIUA 1 : Dupa cateva opriri pe traseu , vom ajunge pe Valea Nucsoara , la Carnic principala cale de acces in Parcul National Retezat ,unde exista doar 2 cabane disponibile : cab. Codrin care nu ne primeste fara demipensiune 50 roni /zi ,plus cazarea si cab. Cascada cu mese doar la cerere. )
Asadar , ne vom caza la cabana Cascada , cam. cu 4,6 si 9 locuri pe doua nivele cu cate doua grupuri sanitare pe fiecare nivel. Fiind ziua lunga propun doua drumetii : prima pana la CASCADA LOLAIA din nordul PNR, la 1050 m alt. Apele , cascade care se pravalesc de la inaltimea de circa 15 metri , peste rocile imense modelate de timp ,produc zgomote puternice ce o dezvaluie usor de padurea ce o ascunde ; a doua drumetie : ,, CAPUL DEALULUI “ ( din spatele cabanei , pe munte timp de o ora , de unde se deschide o priveliste panoramica peste toate varfurile muntilor Retezat , de un spectacol uimitor ! )
Seara cazare , distractie. Pentru cina sau mic dejun, se va rezerva cu 3 saptamani inainte la proprietara cabanei.

ZIUA 2 : Chiar la rasarit , plecam in drumetia mult asteptata de 10 ore : CAB. PIETRELE –LACUL STANISOARA –SAUA DE VARA -VF. RETEZAT-CU INT. VF. BUCURA - CREASTA BUCURII – LACUL BUCURA – CAB. GENTIANA –CAB. PIETRELE - CARNIC .
Seara cazare , distractie .

ZIUA 3 : Dupa o zi grea , ceva mai usor : CAB. PIETRELE - LACUL GALES 3-3 ½ ore,dus sau pentru cei puternici,,Portile inchise “ .
Seara cazare , distractie .

ZIUA 4 : La ora 10,30 , vom parasi cabana si ne vom intoarce cu autocarul spre destinatie, astfel ca in jurul orei 22,00 sa ajungem la baza dealului Mitropoliei .

Pretul excursiei : 290 roni , 275 roni si 250 roni / pers. 3 nopti cazare in functie de camere cu 4,5 si 9 locuri , transport autocar, diurna sofer , intrare in rezervatie . Avansul de 100 lei la inscriere la inscriere ,,club” este nereturnabil daca dv. nu va tineti promisiunea insa cabana va retine camerele ( locurile ) in perioada solicitata , iar restul de bani la a doua intalnire.

LOCURILE in autocar se vor ocupa in ordinea inscrierilor.

PE PARCURSUL DRUMETIEI TOTI TREBUIE SA FIE ATENTI SA NU DISLOCE PIETRE CARE POT CADEA PESTE CEI AFLATI MAI JOS PE TRASEU.

Echipament obligatoriu : rucsac mic , bocanci talpa groasa ( de munte ) , bluze de vara , pelerine , sapca de soare , pantaloni de munte , bidon de apa , mancare pt. drumetii ,bat de trekking. Toti participantii trebuie sa-si asume raspunderea pt. actiunile intreprinse.
Organizator : Artemiza Covrig , tel. 0722 586 472 , 0771 110 450
Email : artemiza si Lia Stanciu tel. 0726 302 096. Email : . Este bine sa ocupam camerele integral.

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema , care nu poate fi supusa , reglementata , programata .
Va asteptam cu mare drag !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria