Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Oradea in zile de festival medieval si Viseul de Sus cu mocanita 7-10 iul. 2019

acum 1 an 2 luni #3608 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI
EXCURSIE DE FESTIVALUL MEDIEVAL AL CETATII ORADEA , VISEUL DE SUS CU MOCANITA

4 ZILE : 07 -10 IULIE 2019 .

Dragi prieteni, va invit intr-o excursie cu autocarul 4 zile (3 nopti) : 07/ 10 iulie 2019 intr-un circuit care include Defileul Oltului - Sibiu-Cluj- ORADEA CU FESTIVALUL MEDIEVAL AL CETATII , apoi cu o intoarcere spre Maramures – VISEUL DE SUS – PLIMBARE CU MOCANITA PE VALEA VASERULUI, un tren cu abur , situat CHIAR IN NORDUL ROMANIEI , la granita cu UCRAINA . Calea ferata ingusta (ecartament de 760 mm) trece printr-o vale de o salbaticie fermecatoare , de-a lungul raului Vaser, traversand poduri si sfredelind tunele . Circuitul se va incheia coborand spre Bistrita –Tg. Mures - SIGHISOARA ( vizitare ) Rupea - Brasov- Bucuresti.

Plecare : 07 –iulie – 2019 ora 6,00 de la baza dealului Mitropoliei, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Defileul Oltului- Sibiu- Cluj- Oradea orasul de pe Crisul Repede.

ZIUA 1 : Dupa circa 600 km , vom ajunge la Oradea, orasul de pe Crisul Repede in imediata apropiere cu Ungaria, unde Cetatea ne invita la o calatorie in timp in vremurile medievale . Vom admira domni, domnite , cavaleri, mesteri, jongleri care ne vor arata stilul de viata al inaintasilor nostri. Vom ramane pana seara tarziu alaturi de personajele medievale , vom asculta muzica LIVE, intr-o locatie invaluita de istorie si legenda.
Seara cazare la hotel 3* cu mic dejun inclus .

ZIUA 2 : Dupa micul dejun , vom porni spre central istoric (nu departe de hotel), intr-o zona frumoasa invaluita de numeroase monumente arhitecturale . In jurul orei 14,30 vom parasi Oradea , intram in zona de campie subcolinara cu Satu Mare , orasul de pe raul Somes , apoi Baia Mare la poalele M-tilor Gutii , iar de aici in circa doua ore sa ajungem la Viseul de Sus la cazare .
Trecand prin Viseul de Sus ramai impresionat de frumusetea artizanala a unei pensiunii , unde vom fi si noi cazati.
ZIUA 3 : Dimineata mic dejun inclus ( suedez + la comanda si meniu cald ). Incepand cu orele 8, 9 vom pleca in plimbare pe Valea Vaserului , cu mocanite , trezine ( incercand si o ascensiune pe munte , aproape de Macarlau ) , sau cei care au facut de multe ori aceasta , o pot face pe jos fara a mai plati !
Seara inainte de cazare , ne vom distra copios la o cina in restaurantul pensiunii , gustoasa si fara cusur (si nu este scump) .

ZIUA 4 : Mic dejun ( idem ziua 3 ). Fiind ziua de intoarcere , plecam cat se poate de dimineata cu autocarul pe traseul Bistrita – Reghin- Tg. Mures - Brasov - Bucuresti , cu obiectivele :
*ANSAMBLUL MONUMENTAL MOISEI –opera sculptorului Gheza Vida , ridicat in amintirea celor 29 de victime ale fascismului din 1944.
*SIGHISOARA , vizita si pranz ( probabil vreo 2 -3 ore ) .

Pretul excursiei : 660 roni, cazare 3 nopti cu 3 mic dejun, o noapte la Oradea , doua nopti la Viseul de Sus , transport autocar , diurna sofer , pentru cei care fac Valea Vaserului pe jos. Pentru mocanita se va mai plati :65 roni adulti ,55 roni pensionari , 43 roni pentru elevi , iar pentru cei cu ascensiunea pe munte 75 roni. Inscrierile si avansul de 200 roni , a doua zi de Paste , telefonic sau in excursia de la Sinca Veche. Iar daca mai raman locuri disponibile si la club , luni 13 mai 2019.

Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierilor !
Organizator , Artemiza Covrig Email : tel. 0722 586 472 ,0771 110 450 , 0314 209 301.
Pasiunea pentru drumetie si pentru cunoastere este libertatea noastra suprema , care nu poate fi supusa , reglementata , programata .

Va astept cu drag !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria