Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Muntii Stanisoarei - Piatra Neamt 18-20 oct. 2019

acum 9 luni 2 săptămâni - acum 9 luni 1 săptămână #3725 de Ilinca
INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

O TOAMNA IN CULORI PASTELATE IN MUNTII STANISOAREI LA PIATRA NEAMT- 18 /20 -X-2019 .

Dragi montaniarzi si prieteni , dupa ce impreuna am fost martorii unor toamne la Lepsa, Tg. Secuiesc, Predeal , Platoul Meledic a venit momentul sa vedem o alta toamna in spectacol de culoare in mijlocul Moldovei la Piatra Neamt. Asadar , va invit intr-o excursie cu autocarul de 3 zile ,sa admiram intr- un amfiteatru natural ,, Perla Moldovei “ .

PLECARE : 18 -X-2019 , ora 7,00 de la baza dealului Mitropoliei , pe traseul Bucuresti- Buzau- Focsani-Bacau – Piatra Neamt .

ZIUA 1 : Deplasare cu autocarul pana la Piatra Neamt ,unde vom face o frumoasa drumetie pe Muntele Cozla (657 m alt. ) la puctul numit ,,TREI COLINE “de unde vom descoperi orasul ,vom admira Lacul Batca Doamnei si faimoasele stanci Toaca si Panaghia de pe Ceahlau . Cine doreste poate admira orasul Piatra Neamt din telegondola , care pe o lungime de 2150 m face legatura intre gara si Trei Coline de pe Muntele Cozla .( Orasul fiind in primele doua din tara ,incluzand Mamaia cu telegondola ! ) Dupa o pauza binemeritata la Trei Coline , continuam drumetia la ,, TREI CALDARI “ de la 679 m alt. numite si ,, CALDARILE URIASILOR “ declarate monumente ale naturii . Traseul pana la Trei Caldari , este foarte usor si accesibil tuturor iubitorilor de drumetii indifferent de conditie fizica ! Si pentru ca in Neamt ,este un vechi si generous leagan al Culturii Cucuteni , cea mai importanta civilizatie a Europei de acum cinci milenii , la intoarcere din cele doua drumetii, vom vizita Muzeul de Arta , Muzeul de Etnografie , Muzeul de Stiintele Naturii. Vom mai vizita : ansamblul architectonic alcatuit din Curtea Domneasca , Casa Memoriala Calistrat Hogas , Complexul Muzeal Judetean , Biserica Sf. Ioan , Turnul clopotnita de 19 m inaltime .
Cazarea : la hotel in orasul Piatra Neamt.

ZIUA 2 : Ne vom deplasa cu autocarul la unul din cele mai mari lacuri de baraj natural din Romania , si cel cel mai tanar ( 41 de ani ) , din inima Muntelui Stanisoara , Lacul Crucii “ , format in aceleasi conditii ca Lacul Rosu de la poalele Muntelui Hasmasul Mare . De unde ne va lasa autocarul , ne vom deplasa pe jos , circa 3 km si vom admira intr-un peisaj salbatic , acest ,, colt de rai “ de o frumusete rar intalnita ,unde sute de trunchiuri de copaci se ivesc amenintatoare din apa lacului !
La intoarcere ne vom deplasa cu autocarul la M-rea Bistrita , ctitoria a patru voievozi musatini : Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare , Petru Rares si Alexandru Lapusneanu . Seara cazare hotel .

ZIUA 3 : Si pentru a adauga inca energie pozitiva , va invit pe racoare in jurul orei 9 dimineata la un ,, spectacol viu al naturii “ , o drumetie spre Lacul Batca Doamnei ,unde sute de lebede albe si negre , ierneaza de anii buni pe lacurile Nemtene ,avand o clima mai calda si fauna acvatica bogata . Am vazut acest spectacol cu ani in urma intr-o alta excursie cu clubul nostru! La intoarcere vom vizita si herghelia de cai din zona ,,strandului Piatra Neamt “. Dupa pranz vom pleca spre destinatie , cel tarziu in jurul orei 14,30 .

PRETUL EXCURSIEI : De la 245 la 315 roni ( in functie de camere pe etaje ) ,transport autocar , sofer , cazare doua nopti . Avansul de 100 roni la inscriere ,pana pe data de 30 septembrie . Daca voi mai lipsi la intalnirile din Cismigiu , imi puteti trimite inscrierile pe SMS. Locurile in autocar se vor ocupa in ordinea inscrierilor .

Va astept cu drag. Organizator : Artemiza Covrig tel. 0722 586 472 , 0771 110 450 Email : .

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema ,care nu poate fi supusa ,reglementata , programata .
Organizator , Artemiza Covrig .

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria