Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Craciun in M-tii Trascau 26-29 dec. 2019

acum 6 luni 3 săptămâni #3782 de Ilinca
ORGANIZATOR ARTEMIZA COVRIG

INVITATIE PENTRU MONTANIARZI

UN CRACIUN IN MUNTII TRASCAULUI LA TURDA 4 ZILE : 26 /29 DECEMBRIE 2019 la 450 RON.

Dragi prieteni, avand in vedere ca anul acesta Craciunul va fi intr-o zi de miercuri , am pregatit o minivacanta ,, de vis “ incepand cu a doua zi de Craciun ,( Prima zi fiind rezervata familiei ) , cu cele mai frumoase si spectaculoase trasee montane , pentru a te simti cu adevatrat liber in natura si multe alte atractii turistice intr-o frumoasa excursie cu microbuzul in M-tii Trascaului .
Plecare : joi 26 –XII- 2019 ora 6,30 de la baza dealului Mitropoliei .

ZIUA 1 : Plecam cu microbuzul pe traseul :Bucuresti-Pitesti –Ramnicu Valcea –Sibiu –Alba Iulia –Teius- Turda – Cheile Turzii. Vom parcurge pe jos Cheile Turzii- incluse in listele UNESCO ,de-a lungul Vaii Hasdate , pe o lungime de 3,5 km si o inaltime a peretilor pana la 200 metri , vom parcurge capatul de sus al cheilor ,traversand doua podete : Vizuina Spalata si Mijlocul Cheii- un peisaj carstic de o rara salbaticie : stanci inalte si abrupte ,creste ascutite ,turnuri de piatra , grohotisuri , arcade etc. unice sculptate de apa si vant de mii de ani . Seara cazare la o pensiune din Turda ,in mijlocul unei plantatii de vii si pomi fructiferi , camere duble cu TV.ecran plat si balcon cu acces la o frumoasa gradina , conexiune WiFi , frigider. Micul dejun suedez foarte gustos si bogat (fara salamuri). Patronul ofera servicii de inchiriere biciclete si in fiecare zi bonus :vin, suc, palinca si cafea .

ZIUA 2 : Vineri 27 –XII-2019 dupa micul dejun , microbuzul ne va duce in directia Cheilor ,pana in satul Cheia si vom incepe o alta drumetie a crestelor deasupra raului Hasdate de circa 4/5 ore circuit , mai intai versantul drept de la aval spre amonte , apoi vom urca spre versantul stang de la aval spre amonte , vom admira de sus in creasta spectacolul de nori si munti ,turnuri si colti de-o parte si alta a raului Hasdate . Vom reveni la microbuzul care ne va duce la Turda .

ZIUA 3 : sambata 28 -XII-2019 dupa micul dejun , vom merge sa vizitam salina Turda , de data aceasta nu asa in graba ,astfel sa avem timp si de o plimbare cu barca in interiorul lacului sarat din salina ! La finalul drumetiei , vom merge la un restaurant din zona sa ne sarbatorim succesul !

ZIUA 4 : Dupa micul dejun , pentru cei interesati de istorie si cultura vom mai face pe jos o drumetie la doar 2 km de pensiunea noastra : CASTRUL ROMAN POTAISSA ,o rezervatie arheologica de pe Dealul Cetatii , construit in anul 168 de Legiunea a V-a Macedonica . Apoi ne vom intoarce la Bucuresti pe acelasi traseu . LOCURI LIMITATE !

PRETUL EXCURSIEI : 450 roni / persoana , transport microbus, cazare 3 nopti , 3 mic dejun, diurnal sofer,etc. Avansul de 150 roni se va achita la inscrierile noastre . Doritorii isi pot rezerva loc telephonic in excursie, pana la sedinta de la club
Locurile in microbus se vor ocupa in ordinea inscrierilor .

Echipament necesar pt. cei care doresc sa faca drumetii : rucsac mic , bocanci de munte , pulover , haina de ploaie , caciula , manusi , pantaloni munte , mancare pt. drumetii , bat de trekking ( cine are nevoie !). INTRUCAT AM PREZENTAT ECHIPAMENTUL ,TOTI PARTICIPANTII LA DRUMETII TREBUIE SA-SI ASUME RASPUNDEREA PENTRU ACTIUNILE INTREPRINSE.

Organizator :Artemiza Covrig , tel. 0722 586 472 , 0771 110 450 , 0314 209 301 si Email :artemiza
Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema , care nu poate fi supusa ,reglementata , programata .
Va astept cu drag..

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria